30.10.05

ALTERNATIVA 167

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) Els especuladors han posat l’ull damunt els defensors del territori. El cas de Torrelles de Foix, les amenaces de mort cap el cap de llista de l´ABG-Torredembarra, etc. Ara un pas més: una denúncia contra un escrit de denúncia de l’ABG-Altafulla. Ben aviat us donem els detalls.

1) Fent un primer balanç abans d’acabar el 2005 la gestió del pressupost de medi ambient a l’Ajuntament és un èxit ja que no s’han gastat tots els diners i s’han aconseguit vàries ajudes de fora el municipi molt importants. Els estudis que hem hagut de pagar enguany son estudis encarregats pels anteriors regidors de medi ambient.

3) Assemblea mensual de l’ABG 26 d’octubre de 2006 Petit resum:

1) Compliments dels negociats de gestió a medi ambient. S’analitza. Itineraris, grau de desenvolupament dels treballs encarregats, etc
2) Gestió que fan a l’Ebre. Propera reunió amb els tècnics del Delta. Tenim material del Delta.
3) De cara al 2006 estem preparant una proposta per a Medi Ambient. Un dels punts importants és la possibilitat de crear la tercera pota de la regidoria amb l’àrea de medi rural.
4) Ha sortit el tdb. Distribuïm els paquets pels diferents comerços. Demà serà a tot arreu. L’enviem adjunt per correu.
5) Tirarem endavant amb els contactes amb Creixell per mirar de col·laborar en la gestió i difusió de l’EIN. Els itineraris haurien de ser entre els dos municipis. Visites guiades a l’estiu, també. Les casetes amb info a les entrades. Rutes pels diferents tipus de turista (des d’una visita ràpida, a ...). Creació d’un centre d’interpretació de l’entorn. En aquest sentit, la situació de Muntanyans II és molt important. És el centre. Visites amb escoles. L’actual aparcament dels Muntanyans de la part de Baix a Mar és privat i està en molt mal estat. S’ha d’arranjar, plantar arbres, i guanyar espai per a l’espai.
6) Depuradora. Endavant.
7) Martineta, properes solucions per part de l’ACA. Mai ningú des de la Torre havia fet cap gestió per a solucionar-ho. 2006 hauria de quedar solucionat.
8) La rasa. Tot i que no es pot solucionar del tot (s’hi ha construït al damunt) si que es pot millorar. Estem a punt d’aconseguir que l’ACA financiï el projecte.
9) Reunió sobre Muntanyans II divendres passat a BCN. Molt important. A destacar les diferents postures dels partits.
10) Residus. Deixalleria. Selectiva. Polèmica important amb el Consell Comarcal. Dilluns visita amb el representants del Consell Comarcal... Tot plegat ens dóna la raó i referma la nostra postura. La Pobla i Vespella ens donen suport a cercar fórmules mancomunades a nivell de Baix Gaià.
11) Ordenances fiscals. Volen pujar la taxa d’escombraries. Estem totalment en contra perquè el servei és deficitari, entre d’altres motius. Cal pujar l’impost dels constructors (ICIO); quan va manar l’extrema dreta no el van pujar ni un ral. Caldrà treballar aquest tema amb el Pau C. Estem en contacte.
12) L’actual Pla General es basa en el transvassament de l´Ebre per garantir el subministrament d’aigua. Ara no hi ha aigua per a seguir creixent... Cal revisar el Pla General. El nostre principal argument és la manca d’aigua. L’actual Pla General és transvassista (!). Cal impulsar la diversificació de l’economia i un finançament diferent de l’Ajuntament.
13) S’està estudiant fer el concurs públic per la gestió de l’aigua. Volen que sigui privat... i com els farem estalviar aigua????? Si el que volen és vendre aigua!! Hem plantejat que sigui una empresa pública o mixta amb capital majoritari públic. Mentre s’estudia el procés es podria fer una pròrroga a l’actual empresa. Creiem que s’haurien d’estudiar totes les possibilitats.
14) Piscina municipal: Hi ha moviments per canviar la seva mala gestió. Es reglamentaran les instal·lacions municipals esportives. S’estan estudiant altres models de gestió municipals. S’ha d’aclarir tot de cara al dia que hi hagi el pavelló.
15) Modificació pressupostària de Cultura. Gestió de Cultura. Concurs de Castells. Gestió de la Jornada de Castells per Tots Sants per part de Cultura...

16) La segona part de l’article sobre l’autonomia energètica el farà el Pau A.:

4) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

5) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

ALTRES HERBES

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions

DIA ACTIVITAT

22-30: Expo sobre bestiari al Casal ABPT
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.
2 novembre: Visita guiada gratuïta sobre fotografia de natura als Muntanyans. 9h cal Bofill
6 novembre: Visita guiada Muntanyans 9h Cal Bofill
10 novembre: Ple Municipal 19:30h
11 de novembre: Nus organitza sortida per anar a veure La Cubana tel. 640063
12 NOVEMBRE: TRES a Alcover 22h
16-20 novembre XX Expo ornitològica al Casal
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
2006
23 abril: TRES al Botarell
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
28 maig: TRES a Torredembarra

3) Presentació d´ICV- Constantí. 4-11-05 19 :30h al Sindicat amb Joan Herrera

4) A L’Auca queda una sola agenda dels PPCC del curs 05-06 per a vendre. Dins hi trobareu referències al Baix Gaià, L´Auca i a la calçotada de l´últim diumenge de febrer.

DIVENDRES 25 21.00 H
BIBLIOCONTES Contes quixotescos i taller infantil Biblioteca

DIVENDRES 25 21.00 H CLUB DE LECTURA "L'entorn del Quixot" Conferència i xerrada.Biblioteca

DIUMENGE 20 19.45H CONCERT DE SANTA CECÍLIA PRO UNICEF ( La recaptació anirà a Guatemala i Pakistan) Església Parroquial de Sant Pere Coral Santa Rosalía Coral Xaloc i alumnat de l'escola Municipal

26.10.05

ALTERNATIVA 166

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
AQUEST DIMECRES ... ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ABG!

1) Reunió de la permanent de l’abg 22 d’octubre
• Situació política a nivell de Catalunya.
• Ahir la regidoria de medi ambient de Torredembarra va ser al Delta de L¨Ebre. Els treballadors van rebre unes sessions d’assessorament. ACORD PER PROMOCIONAR els Muntanyans al Parc Natural de Delta de L’Ebre. Es farà arribar informació al Parc. Ens van acollir molt bé. Ens van ensenyar quin model de gestió tenen. És una gestió professional. Contractes de dos anys amb un concurs públic. Ens enviaran més documentació. Hem après moltes coses. Hi havia molta informació i es facilitava molt la interpretació de l’espai. Els accessos al Parc han de tenir punts d’interpretació de l’espai. Parlarem amb Creixell per fer una cosa semblant. Ofertar la possibilitat de visitar l’espai amb un guia.
• Analitzem la tasca de la gestió actual dels Muntanyans: els seus resultats, el compliment del negociat, el resultat de les activitats programades, els cartells que s’han anat fent.
• Fundació Territori i Paisatge: Ens van concedir una ajuda per marcar itineraris, editar guies, .... Analitzem el grau de desenvolupament d’aquests treballs de la gent a qui ho vam encarregar.
• La gestió de l’EIN Creixell-Torre hauria de ser conjunt. Això facilitaria el projecte de futur consorci dels muntanyans.
• Per l´any vinent hem aconseguit una ajuda de la generalitat per als muntanyans per reconduir i empetitir el camí dels Muntanyans que va des de Clarà-mar fins creixell i recuperar la vegetació de la zona.
• Estem buscant finançament per doblar el pressupost de medi ambient per ´any vinent.
• Ha arribat el projecte i el compromís per escrit de l´ACA per acabar la depuradora. Faran una revisió, en qüestió de dies. Concurs públic. Febrer, més o menys. Quedarà acabat abans de l´estiu. Això és un èxit que acabarà amb les pudors.
• El 27 d´octubre es fa un acte públic per explicar el projecte de remodelació del barri antic. Creiem que és precipitat, cal analitzar més el document i les propostes. Analitzem una mica més el projecte. Properament farem una reunió per treballar-ho més. El Lluís B. ha el·laborat un projecte per a la Plaça Mn Joaquim Boronat. Té relació amb els 800 anys de la construcció de la Muralla. Molt interessant. És el moment de les propostes, ara que es discuteix sobre la remodelació del barri antic.
• Projecte per rehabilitar la torre de la Vila. No ha passat per cultura, consell de sostenibilitat... S’ha retirat.
• La comissió de patrimoni del Patronat de Cultura fa mesos que no es reuneix. És urgent reempendre els seus treballs!
• Projecte de l´Escorxador. S´està preparant una nova convocatòria de reunió amb les entitats interessades. És molt important, aquest projecte.
• Patronat Antoni Roig. Hem fet els deures i ens hem assessorat. Diputació de Barcelona. S´ha de resoldre urgentment. Cal regularitzar la situació. Hem demanat a secretaria tota la documentació. Analitzem solucions practicades en altres espais i juntes semblants de Barcelona.
• Cal treballar a favor de l´Escola de Música. Tenen moltes ganes d´obrir la música. Hi ha moltes propostes damunt la taula. Hi ha hagut canvis interessants. Creiem que mentre continuiï el mal estat del Patronat cal ubicar l´Escola en un espai municipal.
• Els serveis socials municipals es reunificaran a La Golfa.
• Dilluns a les 20h reunió de pressupostos de l´abg a l´Ajuntament.
• Dilluns a la tarda plenari del Consell Comarcal.
• Consell Comarcal. Vam passar un llistat de contenidors a renovar, contenidors de més que fan falta, etc. Amb Roda de Berà es farà una nova deixalleria pel Baix Gaià (pel maig s´acabarà). La Torre no hem signat encara el conveni de la selectiva amb el Consell perquè no ens agrada la seva gestió. Tot i que ha millorat encara no és bona. Calen 40 contenidors per vidre i no ens els porten! Estan beneficiant la gestió dels ajuntaments convergents. Dimarts venen a visitar la deixalleria i els contenidors torrencs. Tot el matí. Hem preparat informes, hem anat a visitar la deixalleria com a usuaris i hem detectat les deficiències... (Aquest matí abans de la reunió).
• Llencem la idea d´organitzar una nova jornada solidària.

3) ASSEMBLEA MENSUAL : dimecres 26, 22h AUCA

4) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

5) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

6) Hem fet arribar a Protocol les nostres idees i crítiques sobre el Som-hi.

7) Hem enviat a la premsa la carta d´opinió “Quan la pluja comdemna el mal govern”

8) “Us felicito per la nova maquetació del butlletí-, ara és una mica més entenedor. Gràcies. O.”
“Si l'alternativa (mail setmanal) era dura per mi, abans, ara que està en un adjunt no sé si
seré capaç de fer tant d'esforç!” L.

9) S´han distribuït contenidors de piles a les escoles.

10) Ja és al carrer el setè butlletí del Consell de Sostenibilitat.

11) Els Vigilants Ambientals han fet un inventari amb els 23 punts de recollida de piles usades. També han fet un informe gràfic sobre les pluges de l´octubre i l´afectació a l´EIN. També han estudiat l´estat dels 535 contenidors de rebuig.

12) Aquesta setmana hem col.laborat amb l´Associació Catalana d´Iberoamericans en diversos tràmits burocràtics a la Generalitat

13) ICV ha fet nous moviments per salvar Muntanyans II. Per cert, aquests partits que escriuen a la Torre a favor de muntanyans II haurien de parlar amb els seus companys de Barcelona... tenen opinions ben diferents i curioses!

ALTRES HERBES

1) www.gaiafolk.org

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:

DIA ACTIVITAT

22-30: Expo sobre bestiari al Casal ABPT
24: Reunió abg-pressupostos 20h
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
28: Sopar teatre a Ca la Padrina. Cal apuntar-se amb antel·ació.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.
2 novembre: Visita guiada gratuïta sobre fotografia de natura als Muntanyans. 9h cal Bofill
6 novembre: Visita guiada Muntanyans 9h Cal Bofill
10 novembre: Ple Municipal 19:30h
11 de novembre: Nus organitza sortida per anar a veure La Cubana tel. 640063
12 NOVEMBRE: TRES a Alcover 22h
16-20 novembre XX Expo ornitològica al Casal
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
2006
23 abril: TRES al Botarell
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
28 maig: TRES a Torredembarra
2) http://www.2005india.blogspot.com/
7) XERRADA SOBRE L'ALLETAMENT MATERN
Dimarts 25 d'octubre A les 6 de la tarda
A la Sala Polivalent del Casal de la Riera de Gaià
www.biblioriera.com

8) www.cupelmasnou.org/

9) Recomanem vivament el llibre de l´escriptor de La Nou de Gaià Pep Puig.
“Pep Puig reflexiona en su primera novela, 'L'home que torna', sobre la insatisfacción del hombre moderno
FERMÍN ROBLES - Barcelona
EL PAÍS - 19-08-2005
La primera novela de Pep Puig es la historia de un retorno. La historia de un hombre que al final de sus días decide volver al pueblo donde veraneaba siendo un adolescente para reencontrarse con los paisajes y los amigos que abandonó 40 años atrás. Vicent, el protagonista de L'home que torna (Empúries), está convencido de que su vuelta no está motivada por una mujer; sin embargo, se sorprende de que todos sus antiguos vecinos le pregunten al verle si ya ha visitado a Isabel. Con esta novela, Puig ha querido construir una metáfora sobre el hombre moderno, que, en su opinión, "nunca está satisfecho y continuamente se lamenta por haber perdido lo que un día tuvo".”
10) S´ha obert el plaç per apuntar-se a les classes de català del Patronat Antoni Roig.
11) Els dijous de 15h-17h al Patronat Antoni Roig s´ofereix un servei per als nouvinguts que té a veure amb programmes d´ocupació

21.10.05

AlterNATIVA 165

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ


2) PRESSUPOSTOS 2006: S'acorda convocar una reunió pressupostos abg. 24 d'octubre a les 20h, espai a confirmar.

3) Octubre PERMANENT : 22 ASSEMBLEA MENSUAL : 26

4) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

5) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

6) L´Abg-Altafulla ha tret el seu full número 38

7) Ja podeu començar a consultar el web de l´ABG-ALTAFULLA www.altafullalternativa.org
NOU MAIL: correu@altafullalternativa.org

ALTRES HERBES

1) www.gaiafolk.org

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:

DIA ACTIVITAT

17-23: Setmana de l´energia (s´ha repartit un tríptic a tots els estudiants de Torredembarra).
18: Xerrada Plataforma+Greepeace Casal
21: TRES A LA FONDA de La Riera de Gaià 20h
22, 23: Gaià Folk a Altafulla22, 23: Curs de formació de voluntaris als MuntanyansJa us podeu apuntar trucant al 977645260!
22: Permanent de l´ABG 12h
22-30: Expo sobre bestiari al Casal ABPT
24: Reunió abg-pressupostos 20h
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
28: Sopar teatre a Ca la Padrina. Cal apuntar-se amb antel·ació.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.
2 novembre: Visita guiada gratuïta sobre fotografia de natura als Muntanyans. 9h cal Bofill
6 novembre: Visita guiada Muntanyans 9h Cal Bofill
10 novembre: Ple Municipal 19:30h
11 de novembre: Nus organitza sortida per anar a veure La Cubana tel. 640063
16-20 novembre XX Expo ornitològica al Casal
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
2) http://www.2005india.blogspot.com/
3) Bones genteta!!! Que corri la informació!
Durant aquest any al Casal de Reus (c/ Sant Elies,8 1r) s'aniràn fent xerrades, projeccions i exposicions fotogràfiques al carrasclet.
Durant aquesta setmana ja comença l'activitat:
Exposició fotogràfica: Dones maies, una lluita feta realitat al Carrasclet a partir d'aquesta setmana
Projecció del documental Guatemala, una tierra arrasada, Dimarts 18 d'octubre a les 20.30h al Casal
Xerrada/Col.loqui a càrrec de Siscu Parés: Dones maies, una lluita feta realitat, Dijous 20 d'octubre a les 20.30h al Casal. FEU-HO CÓRRER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
un petó, loida i rakel
4) Noticietes que ens ha explicat en Ramon sobre els Muntanyans:tenim la Charlène des d'avui dilluns 17 d'octubre fins a finals de març treballant cinc dies a la setmana(dimecres-diumenge) com a voluntària europea en aquell programa per a ONG que es diu Servei de Voluntariat Europeu. Que s'afegeix a l'Endre i l Zsuzsa d'Hongria que estan fins nadal en un programa també europeu que es diu LEONARDO més aviat de pràctiques, també cinc dies a la setmana però de dilluns a diverndres, doncs els caps de setmana no podem entrar a la mediateca, encara) aquests dos últims són antropòlegs i la primera té un perfil de belles arts. Els antropòlegs ell ha fet qüestions d'ètnies i el vull dedicar a intentar si no aconseguir voluntariat, almenys acostar els Muntanyans als magrebins (traducció a l'àrab de materials, segurament complementat amb la projecció de l'audiovisual) i els sudamericans (excursió, audiovisual, traducció... ja veurem són propostes), La noia antropòloga ha fet antropologia visual (si noi, existeix aquesta branca de l'antropologia que, com a la resta d'humanitats es volen carregar a les universitats per motius d'eficiència econòmica immediata), llavors araestà ordenant fotos digitals i en paper pel banc d'imatges, a continuació mirarem si participa preparant alguna cosa "visual", ja veurem, de moment m'ha donat una molt bona idea: posar empremtes del corriol que menin fins cal bofill des de diferents punts geogràfics convinguts. és bona aquesta no?
Bé, la noia de la Provença francesa ja l'he posada a treballar en buscar com fer en paper maxé figures i marionetes que ajudin a fer els contacontes "ecològics" pels nens dels dissabtes al matí, un teatret fet amb una caixa de frigorífic i coses "artístiques" tot i que com tots, netejarà, posarà l'audiovisual, penjarà cartells, etc.
-ahir van arribar 10 flamencs! 1 d'adult i 9 de juvenils, probablement arribats de la Camarga francesa. Eren al Saler, espero que encara estiguin. mâxim observats parats eren 3 si no recordo malament. La cosa evidencia la potencialitat (ambiental, de qualitat de
vida i turística) que té l'espai si es limiten els accessos i els que quedin que quedin apantallats per no molestar els ocells.
També, ahir a la nit, vam fer el cens d'amfibis, fins les 3 i vam recollir un eriçó clar a Novatorredembarra que avui intentarem lliurar als forestals, doncs tots els que havíem vist fins ara eren morts al passar per la carretera o la via del tren... abans li farem una sessió fotogràfica."

5) El Punt d'Informació Juvenil de Torredembarra (PIJ) està ubicat a la seu del Patronat Antoni Roig, al c/ Alt de Sant Pere, 35. S'hi desenvolupen tot un seguit d'activitats com ara l'organització del Parc de Jocs de Setmana Santa, l'Urban Park, intercanvi de llibres, tramesa de preservatius i informació sobre la SIDA, reunions amb joves per opinar sobre les activitats de la vila i elaborar propostes, , programa de dinamització laboral, mostra de graffitis, etc.

El Punt d'Informació Juvenil és un servei dirigit als joves en el qual es pretén informar i a la vegada assessorar sobre aquells temes que els hi siguin d'interès relacionats amb qüestions com ara l'ensenyament, les instal·lacions juvenils, la participació en la vida social i el lleure.
Punt d'Informació Juvenil
Edifici Antoni Roig (C/ Alt de Sant Pere, 35)
Tel: 977 64 43 08
Horari: de dilluns a divendres, de 17h a 20h
E-Mail: pij@torredembarra.org
Web: http://www.pantoniroig.com

5) Aquest cap de setmana els companys de la Turba celebren el seu 8è aniversari

6) Benvolguts contertulianos i contertulianes
Després de les vacances d´estiu, us proposem per iniciar la temporada 2005-2006, noves tertúlies i nous actes culturals a la Fonda Riera.
El primer sopar- tertúlia de la temporada, el 23è, serà el dissabte 22 d'octubre a les 21: 15h a la Fonda. Aprofitant que ara es parla tant i tant de l'Estatut català...En aquesta ocasió ens visita en Martí Carnicer que és Secretari General d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.
En Martí ens parlarà sobre "El Finançament" de Catalunya. Quines són les necessitats i les òptiques (visió política) amb les quals es veu la qüestió del finançament.
La presentació del convidat anirà a càrrec d'Ignasi Garreta.
El Menú del sopar:
Gratinat de bacallà (brandada)
Llangonissa amb fesols i espinacs fregits.
Flam amb poma i ametlles.
Vi, aigua pa i cafè o tallat.
El preu del sopar: 15€
reserves: tel. 977.655057 (matins) / 977. 655118 (vespres)

Per altra banda, també anunciar-vos que el divendres 21 d'octubre a les 20:00h a la Fonda hi haurà un recital de cançó dels torrencs "TRES", format pel duet Jordi Sunyer i David Morlà ( desprès hi haurà un petit pica-pica).
TRES són un duet de cançó popular i d'autor. En les seves actuacions barregen cançons pròpies amb cançons d'altres autors , poesies musicades i cançons de taverna.
L'acte l'organitza conjuntament GAIÀ FOLK i FONDA RIERA.
L'acte és gratuït.
Esperem que tant el sopar com el recital us vinguin de gust!
Ens veiem a la Fonda... JC
7) Info CUP
Companyes / Companys,
Adjunt hi teniu els enllaços de les darreres notícies penjades a la pàgina web nacional de la CUP.
La CUP pregunta per la casa del regidor d'urbanisme::: CUP Mataró
* Què passa al centre municipal de medicina esportiva? ::: CUP Manresa
* Èxit de la manifestació contra la MAT
* [Article d'opinió] Potser al final ens allargaran la cadena
* Campanya de criminalització contra la CUP de Mataró
* La CUP de Girona esborra pintades feixistes
* [Article d'opinió] On anem?
* Instància i proposta de moció a favor del domini .CAT :::CUP Manresa
* Preservem el patrimoni arquitectònic :::CUP Mataró
* Diada Nacional al País Valencià > 8 d'octubre
6) www.correllengua.org/');

7) XERRADA SOBRE L'ALLETAMENT MATERN
"Principis bàsics per una lactància materna exitosa"
A càrrec d'Adolfo Gómez Papí, pediatre de l'Hospital Joan XXIII
Dimarts 25 d'octubre
A les 6 de la tarda
A la Sala Polivalent del Casal de la Riera de Gaià

www.biblioriera.com

15.10.05

ALTERNATIVA 164

0) Petit resum de la REUNIÓ DE LA PERMANENT DE L´ABG 15-10-05

a) Ampliació de la neteja dels carrers, s´ha dividit la torre per zones. És un intent de millorar la neteja de la Torre. Es valora positivament. Caldrà veure.
b) Properament ple del consell comarcal per renovar l´organització del Consell. Entra Lluís Hernández, que estarà a 4 comissions. Lluís passa a la vicepresidència. Lluís coordinarà un butlletí electrònic de la feina al Consell. Des d´allí es recolliran propostes, mocions, de la gent, els col.lectius, etc. Cal aprofitar les possibilitats que dóna el Consell Comarcal.
c) S´analitza la nota de premsa d´un col.lectiu sobre la Planta de Compostatge del Botarell. De retruc hi ha un apartat que malparla de Torredembarra, el seu ajuntament i la mala gestió del propi col.lectiu denunciant (es critica la gestió dels tècnics...). Molt curiós. Menteix vilment (amb coneixement de causa) respecte el finançament d´activitats informatives. Totes aquestes activitats s´han finançat amb diners de subvencions de la Generalitat. i no amb diners municipals. L´estil del llenguatge és groller. S´insulta a una treballadora. Com no entenem res passem a un altre tema.
d) Es preparen propostes de gestió de l´àrea natural i de l´àrea rural.
e) Ahir hi va haver reunió amb Escoltes.
f) S´està preparant un curs de formació de monitors.
g) Proposta de remodelació del Pere Badia, plaça Monges, carrer nou, plaça de la Font (1a fase). Esborrany damunt la taula. Soterrament de cables. Es recullen propostes. Caldrà, però, analitzar-ho detalladament en una comissió. Arbres. Encara que la intervenció urbanística sigui en fases l´inici de l´illa de vianants hauria de començar sencera, per no crear greuges. Cal que el pla inclogui temporització, promoció de la zon comercial, etc.DIJOUS 20 A LES 20:30H a l´Ajuntament reunió de l´abg per analitzar el document. Fora bo que no hi faltessin: Jordi P., Siscu, Lluís, Pep F. Enric B. i tots els que volgueu. Finalment es recorden els famosos pilons d’enyorades (per algú) legislatures passades. Permenteu la conya del cronista...
h) PRESSUPOSTOS 2006: S’acorda convocar una reunió pressupostos abg. 24 d’octubre a les 20h, espai a confirmar. Tenim totes les ordenances fiscals de l’any 2005. No volem que es pugi la quota dels alumnes de l’escola de música. Però s’ha de garantir optimitzar els recursos/professorat. També cal treballar perquè la generalitat pagui la part que hauria per l’escola municipal. L’estat de l’edifici és lamentable i això és un impediment. Noves ordenances fiscals: proposarem augmentar els destinats al constructors, perquè quan manava la dreta no els hi pujaven (l´admc els va pujar un 0%). IAE, QUE VA DEStinat a les empreses grans, també.
i) Habitatge públic. Document municipal nou per tirar endavant l’habitatge social.
j) Patronat Antoni Roig: Ens hem començat a assessorar. Dissabte que ve tenim una reunió a la Diputació.
k) Piscina municipal. Dèficit econòmic. Cal canviar la gestió. Estudiem una proposta que podria reduir un 40% el dèficit. Seria de cara a l´1 de gener.
l) Analitzem el paper dels Patronats Municipals i els seu futur. El seu paper en la gestió del pressupost. Parlem en termes generals i quines haurien de ser les nostres propostes. Cal una gestió professional, fent quadrar els pressupostos.
m) L´interventor està posant en ordre totes les àrees. S´estan ordenant tots els problemes històrics.


1) Octubre PERMANENT : 22 ASSEMBLEA MENSUAL : 26

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

9) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

ALTRES HERBES

1) www.gaiafolk.org

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:

DIA ACTIVITAT

16: Concurs de castells a Torredembarra
16: 10h Marxa Gaià-Muntanyans.
17-23: Setmana de l´energia (s´ha repartit un tríptic a tots els estudiants de Torredembarra).
21: TRES A LA FONDA de La Riera de Gaià
22, 23: Gaià Folk a Altafulla
22, 23: Curs de formació de voluntaris als Muntanyans
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.
2 novembre: Visita guiada gratuïta sobre fotografia de natura als Muntanyans. 9h cal Bofill
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
3) http://www.2005india.blogspot.com/ VEIEU LES NOVETATS DEL VIATGE A L´INDIA A LA PARET DE L´AUCA.
4) Queda un CD per vendre a L´Auca del Correllengua (Coses, Obrint Pas, Ovidi...)
5) S´ha creat Iniciativa Enta Aran Verds per lluitar contra l´especulació a la Val d´Aran.
6) Timbal (núm. 61) L´adjuntem en pdf per a que el reenvieu.
7) MANIFESTACIÓ CONTRA LA VIOLACIÓ DE DDHH ALS IMMIGRANTS
Diumenge 16 d'octubre, 12h Plaça Sant Jaume de Barcelona fins a la Delegació de Govern
No a les valles de la vergonya. Deixarem que els matin o que els abandonin al desert?

8) TRIBUNAL INTERNACIONAL SOBRE EL DEUTE EXTERN
Dissabte 15 d'octubre 10h30-14h30 Sala d'Actes de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona Av. Diagonal 690, metro Palau Reial (L3)

El Tribunal de Barcelona sobre el Deute ecològic és la vista prèvia a la sessió del Tribunal Internacional sobre el Deute Extern que es celebrarà a Madrid els 22 i 23 d'octubre per jutjar la política de gestió de deute extern del govern espanyol, dels organismes financers internacionals i l'actuació de les empreses transnacionals espanyoles al Sud.
L’acte comptarà amb la presència, com a membres del Tribunal, d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, Carlos Jiménez Villarejo, ex-fiscal anticorrupció de l’Audiència Nacional, Miren Etxezarreta, catedràtica d’economia internacional de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Montserrat Puig, presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.
S'hi explicarà la relació entre l'Estat i les empreses transnacionals i també els conceptes de Deute ecològic i Deute Il•legítim, però el gruix de la vista prèvia del tribunal seran les acusacions concretes per part d'afectats i de testimonis dels impactes a Amèrica Llatina i a Àfrica de les empreses Repsol, Unión Fenosa, Pescanova, i el cas de la perca del Nil:
Organitzat per la Campanya "Qui deu a Qui?" (www.quiendebeaquien.org/catalan)
Més informació de l'acte: www.quiendebeaquien.org/catalan/docs/np_tribunal.pdf

11.10.05

ALTERNATIVA 163

DE MOLTES TERRES, DE MOLTES LLENGÜES, UN SOL POBLE!
DIMARTS 11 D´OCTUBRE A LES 22H TOTHOM A L´AUCA!
VISCA L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ!

1) Octubre PERMANENTS : 15, 22 ASSEMBLEA MENSUAL : 26

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) qüestions vàries:
-A la Junta de Govern Local del 22 de setembre es va aprovar sol.licitar la subvenció per millora r les condicions ecològiques de l´EIN dels Muntanyans a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a l´anualitat de 2006 a proposta del regidor de Medi Ambient. També es va aprovar un conveni de col.laboració ajuntament-projecte nascuts per llegir.
-Al ple municipal de 15 de setembre es va aprovar declarar d´especial interès municipal les obres d´ampliació de construcció de l´IES Torredembarra (abstenció d´admc).

9) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

ALTRES HERBES

1) www.gaiafolk.org

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:

DIA ACTIVITAT

12: Concurs de pesca infantil
13: Ple Municipal. 19:30h
14, 15: Gaià Folk a La Nou
15: Neteja popular dels Muntanyans
16: Concurs de castells a Torredembarra (Qui vulgui col.laborar com a brigada d´organització cal que ho comuniqui abans al Lluís, a l´Auca).
17-23: Setmana de l´energia (s´ha repartit un tríptic a tots els estudiants de Torredembarra).
21: TRES A LA FONDA de La Riera de Gaià
22, 23: Gaià Folk a Altafulla
22, 23: Curs de formació de voluntaris als Muntanyans
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.
2 novembre: Visita guiada gratuïta sobre fotografia de natura als Muntanyans. 9h cal Bofill
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
3) http://www.2005india.blogspot.com/

4) Al Patronat Antoni Roig el Projecte Cap i Cua ha obert el període d´inscripció per a tots aquells/esnens/es que vulguin rebre reforç escolars dos migdies a la setmana.

5) Nota dels TRES: Estem preparant amb molta il.lusió el recital que farem a la Fonda el 21 d´octubre. Estaria bé que tothom que sapigués tocar i tingués ganes preparés algun tema amb nosaltres. Estem en contacte.
6) Timbal (núm. 61) L´adjuntem en pdf per a que el reenvieu.
7) El 26,7% del territori català quedarà protegit amb l´ampliació de la Xarxa Natura 2000 (850.000 hectàrees). Triplica les dades de Bèlgica, Holanda i Dinamarca.

9.10.05

ALTERNATIVA 162

0) La vigilia del 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) Octubre PERMANENTS : 15, 22 ASSEMBLEA MENSUAL : 26

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) El dimecres 5 d´octubre el Lluís, com a regidor de medi ambient, va presentar la conferència de l´Associació Catalana d´Amics de l´Aigua, en col.laboració amb l´Agència Catalana de l´Aigua. Aquestes són algunes de les coses que es van dir:
-L´ACA ha promès invertir 1 milió d´euros a la depuradora de la Torre.
-Un grup de treball format per la Diputació de BCn, l´ajuntament torrenc i altres prepara una nova ordenança per a l´aigua.
-Només el 10% de ciutadans que podia demanar acollir-se al grup 1 de la factura de l´aigua (els que paguen menys) ho ha demanat.
-L´any 2003 només el 3% d´aigua era reutilitzada a Catalunya.
-Cal un Pla de Gestió de Sequeres nacional i municipal.
-Cal un aparticipació ciutadana en la gestió de l´aigua.
-Cal tenir cura als actuals sistemes de regadiu i al creixement il.legal de noves zones de cultius.

4) Records del Toni (Verds, esquerra ecologista): Hola companys, després d'un viatje dur de tornada a Barcelona des de Sant Viçenç degut a un petit accident d'un tren de mercaderies que ha significat estar dues hores a l'estació de Sant Viçens amb arribada a Barcelona a les 1:30 de la matinada, us escric aquest correu.
Almenys aquesta situació a servit per contrastar temes amb la Núria B., fent un gran repàs a tots els temes. Bé felicitar-vos per la trobada i per el debat i sobretot per la feina que esteu fent.
Agafant la paraula de la Núria a veure si quedem un dia per fer un dinar i podem seguir parlar (...).
Ja quedarem . salut i revolta verda, Toni G.

5) Permanent de 8 d´octubre. Petit resum:
a) Sopar 11 d´octubre: Cartells dilluns per enganxar (amb la inscripció: DE MOLTES TERRES, DE MOLTES LLENGÜES, UN SOL POBLE) Quedem a les 22h per enganxar-los, fotocòpies (Ana M), musiqueta, embotit, amanida, pa a Cal Cristià, tomacons, Josep F: amanida (4kg), 5 euros per persona, plats i gots (Ana), safates, 1 TERMO de cafè (ANA), el beure (Jordi: vi i aigua), OLI-sal , 22H sopar.
b) Milà està cumplint tots els compromisos del dinar que es va fer a Torredembarra: 1 milió d´euros per modificar la depuradora (abans de l´agost del 2006 estarà acabat). Farem roda de premsa quan arribi el projecte (unes dos setmanes). I un acte públic.
c) Qualitat de l´aigua de l´aixeta. Cal moure´s perquè Sorea ens digui com està el nivell de qualitat de l´aigua.
d) El cap de setmana passat, amb l´embut d´actes, es va haver de treballar molt. Per problemes d´organització vam haver de fer un sobre esforç. Hem rebut felicitacions. El treball amb els immigrants ha estat molt frucífer i un dels projectes més engrescadors on hem participat.
e) La política impulsada des de cultura. Analitzem la seva trajectòria de l´estiu cap aquí. Hem presentat un esborrany per canviar la manera de funcionar la comissió d´actes de cultura. S´ha acceptat i tira endavant.
f) S´està preparant el X aniversari dels escoltes. Es recolzarà fortament des de Joventut.
g) Patronat Antoni Roig: l´edifici cau a trossos, cal més ajuda i reforç dels serveis socials que s´ofereixen. Ens demanen els sectors vinculats amb les qüestions socials que ens hi posem per tal que es redreci. Proposem buscar fórmules jurídiques per tal de restaurar l´edifici. Si no es restaura cal marxar del Patronat. Cal exhigir que es restauri el Patronat. Cal informar-se del tema legal. Per culpa de la dessídia de tantes dècades la situació és fatal. S´han iniciat contactes amb l´actual Junta del Patronat.
h) Dijous ens van adjudcar una subvenció de medi ambient i divendres una altra. L´Agència de Residus valora molt bé la nostra tasca en aquest àmbit. Properament tenim una reunió amb ells.
i) Ja tenim primeres dades de les enquestes de residus. Es van presentar dimecres a la comissió de residus del consell de sostenibilitat. Conclusions interessants! Bona predisposició a col.laborar amb la selectiva de la gent que viu tot l´any a la torre. Exemples: Sant Jordi i barri antic. Setmana que ve totes les conclusions. Es presentarà a la premsa. Orgànic: 1 de gener a totes les empreses que generen, el més segur. Contenidor de dia seria dins el seu local. A la nit es deix al carrer i es recull. Molta info per als ciutadans. Es regalaran cubells. Informadors. Com a la Torre mai s´havia fet res respecte els residus portem molt de retard. Cal anar pas a pas. S´han d´augmentar els contenidors. Però el concurs públic per la gestió de les escombraries haurà de ser transparent. Exemple: tots els ajuntaments del Tarragonès menys la Torre han signat un conveni amb el Consell Comarcal i una empresa que després els ha ofert un servei pèssim. Nosaltres signarem quan veiem la feina ben feta: canvi contenidors... Malgrat tot, ens han millorat el servei aquests darrers mesos. S´ha començat a parlar la possibilitat de crear un consorci de residus del baix gaià. Mancomunar serveis. Amb el telèfon de residus que vam posar a disposició dels veïns hem aconseguit que molta gent que poda quedés amb nosaltres per passar a buscar la seva poda. Vam arribar a un acord amb cosbapsa. Hi ha noves idees al respecte.
j) La recollida de la poda a la deixalleria no es feia bé. La seva gestió. Ara canviarà i es portarà al Botarell. També aconseguim ventatges a la factura que els paguem.
k) Skate park: El projecte fet. Ha costat moltíssim que ens tinguessin en compte. Ara concurs públic. Però com fins l´1 de setembre no hi havia secretari s´ha retrassat. L´interventor ha donat el seu vist-i-plau econòmic.
l) Campionat de surf: fem les gestions perquè tinguin tots els permisos.
m) Zona verda del Carrer lleida: està en mans d´obres i serveis...
n) La jornada del Tsunami de l´any passat. Es podria tornar a fer per alguna altra qüestió de solidaritat. Des de la comissió de benestar social del Consell Sostenibilitat s´hauria d´impulsar.
o) Analitzem l´informe presentat sobre el futur de l´escola de música. Cal donar-hi suport perquè està molt bé. Hi ha la proposta obrir la seva àrea d´influència a la resta del Baix Gaià.
p) Es recullen diverses queixes de l´enllumenat públic (Comarques catalanes, sant jordi i barri antic). Aquesta setmana s´han revisat els quadres i estan en un estat lamentable per la deixadesa de tants anys. Es passaran les queixes a la regidoria corresponent. La contaminació lumínica a la Torre és esperpèntica. Cal cumplir l´ordenança! S´ha comunicat la qüestió a l´ou (i el seu làser).
q) Aquesta tarda a les 18h l´abg-altafulla fa un acte públic perquè l´ajuntament vol privatitzar en part la gestió de l´aigua. El lluís intervé. D´allí, després de la seva intervenció es desplaçarà a la taula rodona de la Torre sobre el pla energètic (ÉS L´ÚLTIM DEBAT ABANS DE L´APROVACIÓ DEL PLA. L´ÚNIC PARTIT QUE NO VE ÉS CIU. EL PP SI QUE VE). El pepe i la rosa l´acompanyen. A 17:45h al carrer Joan Güell. Les Anes també hi van. 18:30h a la sala de plens de la Torre, després. CAL DATA DE CADUCITAT A LES NUCLEARS!
r) Es recomana assistir a la inauguració del local que fa cantonada al carrer Carniceria/carrer freginal. Expo i performance 19h. Local s´obre a les propostes de les entitats.

6) A la fira solar vam distribuir el llibret sobre l´ordenança d´energia solar municipal i la guia per adquirir un habitatge sostenible. Aquesta guia s´ha editat amb el suport de la regidoria de media ambient de la Torre (entre d´altres entitats.

7) Diumenge passat vam ser presents a les jornades de portes obertes de la mesquita local.

8) Nota de Siscu/Jordi: Hem estat comentant l´encert que va ser, en el seu moment, la proposta d´organitzar l´entitat horitzontalment amb una assemblea oberta mensual, una permanent setmanal, un correu electrònic setmanal, l´edició d´un butlletí gratuït (tdb), disposar d´una colla d´amics experts en diferents temes per assessorar-nos, mantenir contactes amb entitats i organitzacions cosines, uns actes públics regulars per donar a conèixer la nostra tasca, una llista de correu per compartir debats i informació i l´obertura d´un blog on anar penjant més informació. Ara seria l´hora, creiem, de donar un pas més endavant amb diferents mesures: editar l´opuscle Baix Gaià és comarca i anar-lo a presentar als pobles, fer l´assemblea de Alternativa Baix Gaià de tots els pobles i, a nivell de Torredembarra, establir unes comissions de 2/3 persones que fessin tasques de suport i assessorament de cadascuna de les tres regidories que actualment gestionem. En parlem. Endavant amb l´Alternativa Baix Gaià.

9) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

ALTRES HERBES

0) Que passa, a veure si deixeu algun missatget al blog i de pas podreu veure a photoblog les fotos nostres actualitzades a diari. Doneu records a l'Auca ja que no tinc l'adreca de ningu mes, no vaig pensar en que les tinc totes al outlok i no al servidor. Esperant veure els vostres missatgets ens despedim. Oriol P.

1) www.gaiafolk.org

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:
DIA ACTIVITAT
9: Gaià Folk a la Riera
16: Marxa del Gaià als Muntanyans. 10h a la desembocadura
11: Sopar popular a L´Auca
13: Ple Municipal. 19:30h
14, 15: Gaià Folk a La Nou
15: Neteja popular dels Muntanyans
16: Concurs de castells a Torredembarra (Qui vulgui col.laborar com a brigada d´organització cal que ho comuniqui abans al Lluís, a l´Auca).
21: TRES A LA FONDA de La Riera de Gaià
22, 23: Gaià Folk a Altafulla
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.

3) Aneu reservant l´últim diumenge de febrer per a fer la XII CALÇOTADA!
4) Activitat del Centre d´Estudis Sinibald de Mas:
15 d’octubre, dissabte, 7 h parada del bus del pg. de la Sort. Tornada dia 16 SORTIDA A VALÈNCIA.
Visita a la Ciutat de les Arts i de les Ciències (Hemisfèric, Museu del Príncep Felip i Oceanogràfic) i recorregut a peu per visitar els principals edificis històrics.
Cal reservar plaça
Socis 110 €
No socis 120 €
5) http://www.2005india.blogspot.com/ ENTREU A AQUEST WEB! L´ORIOL, LA MIREIA I EL PERIS JA SÓN A LA ÍNDIA. EL WEB ÉS VISITAT PER UNES 60 PERSONES AL DIA I VA CREIXENT!
6) Ha sortit el Timbal (núm. 61) Hi ha molts exemplars a l´Auca per tal que n´agafeu i els distribuïu on volgueu. L´adjuntem en pdf per a que el reenvieu.
7) Hola amics us esperem el 12 d'octubre a la Pobla, El proper 12 d'octubre a la Pobla organitzem una marxa reivindicativa al Pic de la Mola (el punt més alt del baix Gaià), Us esperem a tots. En acabar la marxa em preparat una botifarrada popular a la Plaça de la Bassa amb pa amb tomàquet, llonganissa de la Pobla i vi.El preu és de 5 euros. Tots el que hi estigueu interessats comuniqueu-m’ho per guardar tiquets. Jaume A. Tel. 977-64-80-95 Regidor de la Pobla de Montornès.

4.10.05

ALTERNATIVA 161

0) La vigilia del 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) Octubre PERMANENTS : 8 , 15, 22
ASSEMBLEA MENSUAL : 26

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) Conferència “Les situacions de sequera i el nou model de gestió de l’aigua” Xavier Latorre, president de l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua. 5 d’octubre, a les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

4) Algunes coses interessants que es van dir diumenge a la presentació del logotip de l´espai natural dels Muntanyans:
-Als anys 80 hi havia 30 parelles de corriols camanegre a l´esoai. La xifra ha arribat a baixar fins a 2.
-S´han arribat a comptar fins a 235 gossos en un sol dia dins l´espai (!)
-Valoració positivíssima de les baranes instal.lades a tocar de les dunes i la passarel.la vertical principal. Es comença a veure com creix la flora autòctona i com reté sorra.
-El corriol empra la platja. Caldria una neteja manual per tal de no destruir el seu hàbitat.
-Cal la recuperació de la vegetació autòctona de la platja de la paella.
-S´estan preparant dosiers didàctics amb el Corriola Camanegre.
-El regidor de medi ambient va felicitar a Milà per la seva actuació pel cas Muntanyans II perquè està fent reflexionar als torrencs sobre el model urbanístic caduc que estem emprant.
-L´acte va tenir ressò a la premsa comarcal.

ALTRES HERBES

1) A L´Auca hi ha samarretes i enganxines del Correllengua. També hi ha agendes dels Països Catalans, on apareixen diverses referències al Baix Gaià.

2) www.gaiafolk.org

3) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:
DIA ACTIVITAT
5: Conferència sobre l´aigua a la sala de plens de l´ajuntament 19h.
5: Presentació del Gaià Folk a Ràdio Altafulla 21h
7-9: Gaià Folk a la Riera
8: TRES a El Morell
8: Trobada Solar a Cal Bofill. Matí i tarda. 19h conferència sobre el pla d´energia.
9: Marxa del Gaià als Muntanyans. 10h a la desembocadura
11: Botifarrada a L´Auca
13: Ple Municipal. 19:30h
14, 15: Gaià Folk a La Nou
15: Neteja popular dels Muntanyans
16: Concurs de castells a Torredembarra
21: TRES A LA FONDA de La Riera de Gaià
22, 23: Gaià Folk a Altafulla
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.

4) Aneu reservant l´últim diumenge de febrer per a fer la XII CALÇOTADA!
5) http://www.2005india.blogspot.com/