9.10.05

ALTERNATIVA 162

0) La vigilia del 12 octubre: Sopar organitzat per l´ABG A L´aUCA

1) Octubre PERMANENTS : 15, 22 ASSEMBLEA MENSUAL : 26

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

3) El dimecres 5 d´octubre el Lluís, com a regidor de medi ambient, va presentar la conferència de l´Associació Catalana d´Amics de l´Aigua, en col.laboració amb l´Agència Catalana de l´Aigua. Aquestes són algunes de les coses que es van dir:
-L´ACA ha promès invertir 1 milió d´euros a la depuradora de la Torre.
-Un grup de treball format per la Diputació de BCn, l´ajuntament torrenc i altres prepara una nova ordenança per a l´aigua.
-Només el 10% de ciutadans que podia demanar acollir-se al grup 1 de la factura de l´aigua (els que paguen menys) ho ha demanat.
-L´any 2003 només el 3% d´aigua era reutilitzada a Catalunya.
-Cal un Pla de Gestió de Sequeres nacional i municipal.
-Cal un aparticipació ciutadana en la gestió de l´aigua.
-Cal tenir cura als actuals sistemes de regadiu i al creixement il.legal de noves zones de cultius.

4) Records del Toni (Verds, esquerra ecologista): Hola companys, després d'un viatje dur de tornada a Barcelona des de Sant Viçenç degut a un petit accident d'un tren de mercaderies que ha significat estar dues hores a l'estació de Sant Viçens amb arribada a Barcelona a les 1:30 de la matinada, us escric aquest correu.
Almenys aquesta situació a servit per contrastar temes amb la Núria B., fent un gran repàs a tots els temes. Bé felicitar-vos per la trobada i per el debat i sobretot per la feina que esteu fent.
Agafant la paraula de la Núria a veure si quedem un dia per fer un dinar i podem seguir parlar (...).
Ja quedarem . salut i revolta verda, Toni G.

5) Permanent de 8 d´octubre. Petit resum:
a) Sopar 11 d´octubre: Cartells dilluns per enganxar (amb la inscripció: DE MOLTES TERRES, DE MOLTES LLENGÜES, UN SOL POBLE) Quedem a les 22h per enganxar-los, fotocòpies (Ana M), musiqueta, embotit, amanida, pa a Cal Cristià, tomacons, Josep F: amanida (4kg), 5 euros per persona, plats i gots (Ana), safates, 1 TERMO de cafè (ANA), el beure (Jordi: vi i aigua), OLI-sal , 22H sopar.
b) Milà està cumplint tots els compromisos del dinar que es va fer a Torredembarra: 1 milió d´euros per modificar la depuradora (abans de l´agost del 2006 estarà acabat). Farem roda de premsa quan arribi el projecte (unes dos setmanes). I un acte públic.
c) Qualitat de l´aigua de l´aixeta. Cal moure´s perquè Sorea ens digui com està el nivell de qualitat de l´aigua.
d) El cap de setmana passat, amb l´embut d´actes, es va haver de treballar molt. Per problemes d´organització vam haver de fer un sobre esforç. Hem rebut felicitacions. El treball amb els immigrants ha estat molt frucífer i un dels projectes més engrescadors on hem participat.
e) La política impulsada des de cultura. Analitzem la seva trajectòria de l´estiu cap aquí. Hem presentat un esborrany per canviar la manera de funcionar la comissió d´actes de cultura. S´ha acceptat i tira endavant.
f) S´està preparant el X aniversari dels escoltes. Es recolzarà fortament des de Joventut.
g) Patronat Antoni Roig: l´edifici cau a trossos, cal més ajuda i reforç dels serveis socials que s´ofereixen. Ens demanen els sectors vinculats amb les qüestions socials que ens hi posem per tal que es redreci. Proposem buscar fórmules jurídiques per tal de restaurar l´edifici. Si no es restaura cal marxar del Patronat. Cal exhigir que es restauri el Patronat. Cal informar-se del tema legal. Per culpa de la dessídia de tantes dècades la situació és fatal. S´han iniciat contactes amb l´actual Junta del Patronat.
h) Dijous ens van adjudcar una subvenció de medi ambient i divendres una altra. L´Agència de Residus valora molt bé la nostra tasca en aquest àmbit. Properament tenim una reunió amb ells.
i) Ja tenim primeres dades de les enquestes de residus. Es van presentar dimecres a la comissió de residus del consell de sostenibilitat. Conclusions interessants! Bona predisposició a col.laborar amb la selectiva de la gent que viu tot l´any a la torre. Exemples: Sant Jordi i barri antic. Setmana que ve totes les conclusions. Es presentarà a la premsa. Orgànic: 1 de gener a totes les empreses que generen, el més segur. Contenidor de dia seria dins el seu local. A la nit es deix al carrer i es recull. Molta info per als ciutadans. Es regalaran cubells. Informadors. Com a la Torre mai s´havia fet res respecte els residus portem molt de retard. Cal anar pas a pas. S´han d´augmentar els contenidors. Però el concurs públic per la gestió de les escombraries haurà de ser transparent. Exemple: tots els ajuntaments del Tarragonès menys la Torre han signat un conveni amb el Consell Comarcal i una empresa que després els ha ofert un servei pèssim. Nosaltres signarem quan veiem la feina ben feta: canvi contenidors... Malgrat tot, ens han millorat el servei aquests darrers mesos. S´ha començat a parlar la possibilitat de crear un consorci de residus del baix gaià. Mancomunar serveis. Amb el telèfon de residus que vam posar a disposició dels veïns hem aconseguit que molta gent que poda quedés amb nosaltres per passar a buscar la seva poda. Vam arribar a un acord amb cosbapsa. Hi ha noves idees al respecte.
j) La recollida de la poda a la deixalleria no es feia bé. La seva gestió. Ara canviarà i es portarà al Botarell. També aconseguim ventatges a la factura que els paguem.
k) Skate park: El projecte fet. Ha costat moltíssim que ens tinguessin en compte. Ara concurs públic. Però com fins l´1 de setembre no hi havia secretari s´ha retrassat. L´interventor ha donat el seu vist-i-plau econòmic.
l) Campionat de surf: fem les gestions perquè tinguin tots els permisos.
m) Zona verda del Carrer lleida: està en mans d´obres i serveis...
n) La jornada del Tsunami de l´any passat. Es podria tornar a fer per alguna altra qüestió de solidaritat. Des de la comissió de benestar social del Consell Sostenibilitat s´hauria d´impulsar.
o) Analitzem l´informe presentat sobre el futur de l´escola de música. Cal donar-hi suport perquè està molt bé. Hi ha la proposta obrir la seva àrea d´influència a la resta del Baix Gaià.
p) Es recullen diverses queixes de l´enllumenat públic (Comarques catalanes, sant jordi i barri antic). Aquesta setmana s´han revisat els quadres i estan en un estat lamentable per la deixadesa de tants anys. Es passaran les queixes a la regidoria corresponent. La contaminació lumínica a la Torre és esperpèntica. Cal cumplir l´ordenança! S´ha comunicat la qüestió a l´ou (i el seu làser).
q) Aquesta tarda a les 18h l´abg-altafulla fa un acte públic perquè l´ajuntament vol privatitzar en part la gestió de l´aigua. El lluís intervé. D´allí, després de la seva intervenció es desplaçarà a la taula rodona de la Torre sobre el pla energètic (ÉS L´ÚLTIM DEBAT ABANS DE L´APROVACIÓ DEL PLA. L´ÚNIC PARTIT QUE NO VE ÉS CIU. EL PP SI QUE VE). El pepe i la rosa l´acompanyen. A 17:45h al carrer Joan Güell. Les Anes també hi van. 18:30h a la sala de plens de la Torre, després. CAL DATA DE CADUCITAT A LES NUCLEARS!
r) Es recomana assistir a la inauguració del local que fa cantonada al carrer Carniceria/carrer freginal. Expo i performance 19h. Local s´obre a les propostes de les entitats.

6) A la fira solar vam distribuir el llibret sobre l´ordenança d´energia solar municipal i la guia per adquirir un habitatge sostenible. Aquesta guia s´ha editat amb el suport de la regidoria de media ambient de la Torre (entre d´altres entitats.

7) Diumenge passat vam ser presents a les jornades de portes obertes de la mesquita local.

8) Nota de Siscu/Jordi: Hem estat comentant l´encert que va ser, en el seu moment, la proposta d´organitzar l´entitat horitzontalment amb una assemblea oberta mensual, una permanent setmanal, un correu electrònic setmanal, l´edició d´un butlletí gratuït (tdb), disposar d´una colla d´amics experts en diferents temes per assessorar-nos, mantenir contactes amb entitats i organitzacions cosines, uns actes públics regulars per donar a conèixer la nostra tasca, una llista de correu per compartir debats i informació i l´obertura d´un blog on anar penjant més informació. Ara seria l´hora, creiem, de donar un pas més endavant amb diferents mesures: editar l´opuscle Baix Gaià és comarca i anar-lo a presentar als pobles, fer l´assemblea de Alternativa Baix Gaià de tots els pobles i, a nivell de Torredembarra, establir unes comissions de 2/3 persones que fessin tasques de suport i assessorament de cadascuna de les tres regidories que actualment gestionem. En parlem. Endavant amb l´Alternativa Baix Gaià.

9) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

ALTRES HERBES

0) Que passa, a veure si deixeu algun missatget al blog i de pas podreu veure a photoblog les fotos nostres actualitzades a diari. Doneu records a l'Auca ja que no tinc l'adreca de ningu mes, no vaig pensar en que les tinc totes al outlok i no al servidor. Esperant veure els vostres missatgets ens despedim. Oriol P.

1) www.gaiafolk.org

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:
DIA ACTIVITAT
9: Gaià Folk a la Riera
16: Marxa del Gaià als Muntanyans. 10h a la desembocadura
11: Sopar popular a L´Auca
13: Ple Municipal. 19:30h
14, 15: Gaià Folk a La Nou
15: Neteja popular dels Muntanyans
16: Concurs de castells a Torredembarra (Qui vulgui col.laborar com a brigada d´organització cal que ho comuniqui abans al Lluís, a l´Auca).
21: TRES A LA FONDA de La Riera de Gaià
22, 23: Gaià Folk a Altafulla
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.

3) Aneu reservant l´últim diumenge de febrer per a fer la XII CALÇOTADA!
4) Activitat del Centre d´Estudis Sinibald de Mas:
15 d’octubre, dissabte, 7 h parada del bus del pg. de la Sort. Tornada dia 16 SORTIDA A VALÈNCIA.
Visita a la Ciutat de les Arts i de les Ciències (Hemisfèric, Museu del Príncep Felip i Oceanogràfic) i recorregut a peu per visitar els principals edificis històrics.
Cal reservar plaça
Socis 110 €
No socis 120 €
5) http://www.2005india.blogspot.com/ ENTREU A AQUEST WEB! L´ORIOL, LA MIREIA I EL PERIS JA SÓN A LA ÍNDIA. EL WEB ÉS VISITAT PER UNES 60 PERSONES AL DIA I VA CREIXENT!
6) Ha sortit el Timbal (núm. 61) Hi ha molts exemplars a l´Auca per tal que n´agafeu i els distribuïu on volgueu. L´adjuntem en pdf per a que el reenvieu.
7) Hola amics us esperem el 12 d'octubre a la Pobla, El proper 12 d'octubre a la Pobla organitzem una marxa reivindicativa al Pic de la Mola (el punt més alt del baix Gaià), Us esperem a tots. En acabar la marxa em preparat una botifarrada popular a la Plaça de la Bassa amb pa amb tomàquet, llonganissa de la Pobla i vi.El preu és de 5 euros. Tots el que hi estigueu interessats comuniqueu-m’ho per guardar tiquets. Jaume A. Tel. 977-64-80-95 Regidor de la Pobla de Montornès.