26.10.05

ALTERNATIVA 166

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ
AQUEST DIMECRES ... ASSEMBLEA MENSUAL DE L´ABG!

1) Reunió de la permanent de l’abg 22 d’octubre
• Situació política a nivell de Catalunya.
• Ahir la regidoria de medi ambient de Torredembarra va ser al Delta de L¨Ebre. Els treballadors van rebre unes sessions d’assessorament. ACORD PER PROMOCIONAR els Muntanyans al Parc Natural de Delta de L’Ebre. Es farà arribar informació al Parc. Ens van acollir molt bé. Ens van ensenyar quin model de gestió tenen. És una gestió professional. Contractes de dos anys amb un concurs públic. Ens enviaran més documentació. Hem après moltes coses. Hi havia molta informació i es facilitava molt la interpretació de l’espai. Els accessos al Parc han de tenir punts d’interpretació de l’espai. Parlarem amb Creixell per fer una cosa semblant. Ofertar la possibilitat de visitar l’espai amb un guia.
• Analitzem la tasca de la gestió actual dels Muntanyans: els seus resultats, el compliment del negociat, el resultat de les activitats programades, els cartells que s’han anat fent.
• Fundació Territori i Paisatge: Ens van concedir una ajuda per marcar itineraris, editar guies, .... Analitzem el grau de desenvolupament d’aquests treballs de la gent a qui ho vam encarregar.
• La gestió de l’EIN Creixell-Torre hauria de ser conjunt. Això facilitaria el projecte de futur consorci dels muntanyans.
• Per l´any vinent hem aconseguit una ajuda de la generalitat per als muntanyans per reconduir i empetitir el camí dels Muntanyans que va des de Clarà-mar fins creixell i recuperar la vegetació de la zona.
• Estem buscant finançament per doblar el pressupost de medi ambient per ´any vinent.
• Ha arribat el projecte i el compromís per escrit de l´ACA per acabar la depuradora. Faran una revisió, en qüestió de dies. Concurs públic. Febrer, més o menys. Quedarà acabat abans de l´estiu. Això és un èxit que acabarà amb les pudors.
• El 27 d´octubre es fa un acte públic per explicar el projecte de remodelació del barri antic. Creiem que és precipitat, cal analitzar més el document i les propostes. Analitzem una mica més el projecte. Properament farem una reunió per treballar-ho més. El Lluís B. ha el·laborat un projecte per a la Plaça Mn Joaquim Boronat. Té relació amb els 800 anys de la construcció de la Muralla. Molt interessant. És el moment de les propostes, ara que es discuteix sobre la remodelació del barri antic.
• Projecte per rehabilitar la torre de la Vila. No ha passat per cultura, consell de sostenibilitat... S’ha retirat.
• La comissió de patrimoni del Patronat de Cultura fa mesos que no es reuneix. És urgent reempendre els seus treballs!
• Projecte de l´Escorxador. S´està preparant una nova convocatòria de reunió amb les entitats interessades. És molt important, aquest projecte.
• Patronat Antoni Roig. Hem fet els deures i ens hem assessorat. Diputació de Barcelona. S´ha de resoldre urgentment. Cal regularitzar la situació. Hem demanat a secretaria tota la documentació. Analitzem solucions practicades en altres espais i juntes semblants de Barcelona.
• Cal treballar a favor de l´Escola de Música. Tenen moltes ganes d´obrir la música. Hi ha moltes propostes damunt la taula. Hi ha hagut canvis interessants. Creiem que mentre continuiï el mal estat del Patronat cal ubicar l´Escola en un espai municipal.
• Els serveis socials municipals es reunificaran a La Golfa.
• Dilluns a les 20h reunió de pressupostos de l´abg a l´Ajuntament.
• Dilluns a la tarda plenari del Consell Comarcal.
• Consell Comarcal. Vam passar un llistat de contenidors a renovar, contenidors de més que fan falta, etc. Amb Roda de Berà es farà una nova deixalleria pel Baix Gaià (pel maig s´acabarà). La Torre no hem signat encara el conveni de la selectiva amb el Consell perquè no ens agrada la seva gestió. Tot i que ha millorat encara no és bona. Calen 40 contenidors per vidre i no ens els porten! Estan beneficiant la gestió dels ajuntaments convergents. Dimarts venen a visitar la deixalleria i els contenidors torrencs. Tot el matí. Hem preparat informes, hem anat a visitar la deixalleria com a usuaris i hem detectat les deficiències... (Aquest matí abans de la reunió).
• Llencem la idea d´organitzar una nova jornada solidària.

3) ASSEMBLEA MENSUAL : dimecres 26, 22h AUCA

4) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

5) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

6) Hem fet arribar a Protocol les nostres idees i crítiques sobre el Som-hi.

7) Hem enviat a la premsa la carta d´opinió “Quan la pluja comdemna el mal govern”

8) “Us felicito per la nova maquetació del butlletí-, ara és una mica més entenedor. Gràcies. O.”
“Si l'alternativa (mail setmanal) era dura per mi, abans, ara que està en un adjunt no sé si
seré capaç de fer tant d'esforç!” L.

9) S´han distribuït contenidors de piles a les escoles.

10) Ja és al carrer el setè butlletí del Consell de Sostenibilitat.

11) Els Vigilants Ambientals han fet un inventari amb els 23 punts de recollida de piles usades. També han fet un informe gràfic sobre les pluges de l´octubre i l´afectació a l´EIN. També han estudiat l´estat dels 535 contenidors de rebuig.

12) Aquesta setmana hem col.laborat amb l´Associació Catalana d´Iberoamericans en diversos tràmits burocràtics a la Generalitat

13) ICV ha fet nous moviments per salvar Muntanyans II. Per cert, aquests partits que escriuen a la Torre a favor de muntanyans II haurien de parlar amb els seus companys de Barcelona... tenen opinions ben diferents i curioses!

ALTRES HERBES

1) www.gaiafolk.org

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:

DIA ACTIVITAT

22-30: Expo sobre bestiari al Casal ABPT
24: Reunió abg-pressupostos 20h
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
28: Sopar teatre a Ca la Padrina. Cal apuntar-se amb antel·ació.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.
2 novembre: Visita guiada gratuïta sobre fotografia de natura als Muntanyans. 9h cal Bofill
6 novembre: Visita guiada Muntanyans 9h Cal Bofill
10 novembre: Ple Municipal 19:30h
11 de novembre: Nus organitza sortida per anar a veure La Cubana tel. 640063
12 NOVEMBRE: TRES a Alcover 22h
16-20 novembre XX Expo ornitològica al Casal
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
2006
23 abril: TRES al Botarell
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
28 maig: TRES a Torredembarra
2) http://www.2005india.blogspot.com/
7) XERRADA SOBRE L'ALLETAMENT MATERN
Dimarts 25 d'octubre A les 6 de la tarda
A la Sala Polivalent del Casal de la Riera de Gaià
www.biblioriera.com

8) www.cupelmasnou.org/

9) Recomanem vivament el llibre de l´escriptor de La Nou de Gaià Pep Puig.
“Pep Puig reflexiona en su primera novela, 'L'home que torna', sobre la insatisfacción del hombre moderno
FERMÍN ROBLES - Barcelona
EL PAÍS - 19-08-2005
La primera novela de Pep Puig es la historia de un retorno. La historia de un hombre que al final de sus días decide volver al pueblo donde veraneaba siendo un adolescente para reencontrarse con los paisajes y los amigos que abandonó 40 años atrás. Vicent, el protagonista de L'home que torna (Empúries), está convencido de que su vuelta no está motivada por una mujer; sin embargo, se sorprende de que todos sus antiguos vecinos le pregunten al verle si ya ha visitado a Isabel. Con esta novela, Puig ha querido construir una metáfora sobre el hombre moderno, que, en su opinión, "nunca está satisfecho y continuamente se lamenta por haber perdido lo que un día tuvo".”
10) S´ha obert el plaç per apuntar-se a les classes de català del Patronat Antoni Roig.
11) Els dijous de 15h-17h al Patronat Antoni Roig s´ofereix un servei per als nouvinguts que té a veure amb programmes d´ocupació