30.10.05

ALTERNATIVA 167

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) Els especuladors han posat l’ull damunt els defensors del territori. El cas de Torrelles de Foix, les amenaces de mort cap el cap de llista de l´ABG-Torredembarra, etc. Ara un pas més: una denúncia contra un escrit de denúncia de l’ABG-Altafulla. Ben aviat us donem els detalls.

1) Fent un primer balanç abans d’acabar el 2005 la gestió del pressupost de medi ambient a l’Ajuntament és un èxit ja que no s’han gastat tots els diners i s’han aconseguit vàries ajudes de fora el municipi molt importants. Els estudis que hem hagut de pagar enguany son estudis encarregats pels anteriors regidors de medi ambient.

3) Assemblea mensual de l’ABG 26 d’octubre de 2006 Petit resum:

1) Compliments dels negociats de gestió a medi ambient. S’analitza. Itineraris, grau de desenvolupament dels treballs encarregats, etc
2) Gestió que fan a l’Ebre. Propera reunió amb els tècnics del Delta. Tenim material del Delta.
3) De cara al 2006 estem preparant una proposta per a Medi Ambient. Un dels punts importants és la possibilitat de crear la tercera pota de la regidoria amb l’àrea de medi rural.
4) Ha sortit el tdb. Distribuïm els paquets pels diferents comerços. Demà serà a tot arreu. L’enviem adjunt per correu.
5) Tirarem endavant amb els contactes amb Creixell per mirar de col·laborar en la gestió i difusió de l’EIN. Els itineraris haurien de ser entre els dos municipis. Visites guiades a l’estiu, també. Les casetes amb info a les entrades. Rutes pels diferents tipus de turista (des d’una visita ràpida, a ...). Creació d’un centre d’interpretació de l’entorn. En aquest sentit, la situació de Muntanyans II és molt important. És el centre. Visites amb escoles. L’actual aparcament dels Muntanyans de la part de Baix a Mar és privat i està en molt mal estat. S’ha d’arranjar, plantar arbres, i guanyar espai per a l’espai.
6) Depuradora. Endavant.
7) Martineta, properes solucions per part de l’ACA. Mai ningú des de la Torre havia fet cap gestió per a solucionar-ho. 2006 hauria de quedar solucionat.
8) La rasa. Tot i que no es pot solucionar del tot (s’hi ha construït al damunt) si que es pot millorar. Estem a punt d’aconseguir que l’ACA financiï el projecte.
9) Reunió sobre Muntanyans II divendres passat a BCN. Molt important. A destacar les diferents postures dels partits.
10) Residus. Deixalleria. Selectiva. Polèmica important amb el Consell Comarcal. Dilluns visita amb el representants del Consell Comarcal... Tot plegat ens dóna la raó i referma la nostra postura. La Pobla i Vespella ens donen suport a cercar fórmules mancomunades a nivell de Baix Gaià.
11) Ordenances fiscals. Volen pujar la taxa d’escombraries. Estem totalment en contra perquè el servei és deficitari, entre d’altres motius. Cal pujar l’impost dels constructors (ICIO); quan va manar l’extrema dreta no el van pujar ni un ral. Caldrà treballar aquest tema amb el Pau C. Estem en contacte.
12) L’actual Pla General es basa en el transvassament de l´Ebre per garantir el subministrament d’aigua. Ara no hi ha aigua per a seguir creixent... Cal revisar el Pla General. El nostre principal argument és la manca d’aigua. L’actual Pla General és transvassista (!). Cal impulsar la diversificació de l’economia i un finançament diferent de l’Ajuntament.
13) S’està estudiant fer el concurs públic per la gestió de l’aigua. Volen que sigui privat... i com els farem estalviar aigua????? Si el que volen és vendre aigua!! Hem plantejat que sigui una empresa pública o mixta amb capital majoritari públic. Mentre s’estudia el procés es podria fer una pròrroga a l’actual empresa. Creiem que s’haurien d’estudiar totes les possibilitats.
14) Piscina municipal: Hi ha moviments per canviar la seva mala gestió. Es reglamentaran les instal·lacions municipals esportives. S’estan estudiant altres models de gestió municipals. S’ha d’aclarir tot de cara al dia que hi hagi el pavelló.
15) Modificació pressupostària de Cultura. Gestió de Cultura. Concurs de Castells. Gestió de la Jornada de Castells per Tots Sants per part de Cultura...

16) La segona part de l’article sobre l’autonomia energètica el farà el Pau A.:

4) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

5) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

ALTRES HERBES

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions

DIA ACTIVITAT

22-30: Expo sobre bestiari al Casal ABPT
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.
2 novembre: Visita guiada gratuïta sobre fotografia de natura als Muntanyans. 9h cal Bofill
6 novembre: Visita guiada Muntanyans 9h Cal Bofill
10 novembre: Ple Municipal 19:30h
11 de novembre: Nus organitza sortida per anar a veure La Cubana tel. 640063
12 NOVEMBRE: TRES a Alcover 22h
16-20 novembre XX Expo ornitològica al Casal
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
2006
23 abril: TRES al Botarell
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
28 maig: TRES a Torredembarra

3) Presentació d´ICV- Constantí. 4-11-05 19 :30h al Sindicat amb Joan Herrera

4) A L’Auca queda una sola agenda dels PPCC del curs 05-06 per a vendre. Dins hi trobareu referències al Baix Gaià, L´Auca i a la calçotada de l´últim diumenge de febrer.

DIVENDRES 25 21.00 H
BIBLIOCONTES Contes quixotescos i taller infantil Biblioteca

DIVENDRES 25 21.00 H CLUB DE LECTURA "L'entorn del Quixot" Conferència i xerrada.Biblioteca

DIUMENGE 20 19.45H CONCERT DE SANTA CECÍLIA PRO UNICEF ( La recaptació anirà a Guatemala i Pakistan) Església Parroquial de Sant Pere Coral Santa Rosalía Coral Xaloc i alumnat de l'escola Municipal