29.5.05

ALTERNATIVA 132

Bona tarda i feliç calor.

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Coses:
-El 31 de maig és l´últim dia per col.laborar econòmicament a la Guardiola que hem posat a l´auca pel Fòrum Social del Mediterrani. (18-19 juny)
-Els tubs amb aigua dolça que provenien de Muntanyans I i s´abocaven als salats des d´anteriors equips de govern ja està solucionat.
-Aquest mes de juny: assemblea de les EPM a Torredembarra, acte públic sobre muntanyans II de l´abg i jornada tècnica sobre urbanisme organitzada per l´abg.
-DISSABTE 4 DE JUNY PERMANENT A LES 12H.

3) Aquest dimecres passat vam celebrar l´assemblea mensual de l´abg. Aquests van ser alguns dels temes tractats: Organització dels serveis jurídics municipals, denúncia de la subdelegació contra els manifestants que van protagonitzar coaccions contra alguns regidors (mani constructors), crítica (constructiva) a la revista municipal, Joves en acció, valoració crítica a la poca valentia en l´aspecte de la reorganització del personal a nivell municipal, dèficits trobats en la recollida selectiva (gestionada pel Consell Comarcal), muntanyans II: Novetats i documents arribats de Madrid gràcies a la Plataforma.

4) S´ha iniciat el procés d´incripció del casal d´estiu organitzat des de Joventut i Medi ambient.

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 5) He publicat al TREBALL l´escrit “Numen, una inspiració de la llibertat”. Si a algú li interessa el puc enviar per correu electrònic (Jordi S.) 6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el Cooperativisme a Torredembarra” al local de l´Assocació Cultural La Fornal (Vilafranca, carrer Sant Julià) 20h 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25) Benvolguts/des,
Us fem arrivar un anunci de feina per la Campanya que s'iniciarà a l'estiu sobre la recollida selectiva. Per més informació adreceu-vos a: Àrea d'Ecologia Urbana Cal Bofill-Centre d'Activitats Mediambientals tel. 977 64 16 72 demaneu per Judith Torrelles 26)El Foro Social del Mediterráneo se desarrollará del 16 al 19 de junio próximo en el recinto de La Fira de Montjuich en la Plaza de España de Barcelona,
estimándose la presencia de unas 10.000 personas del Norte y del Sur, que se reunirán con el propósito de analizar la situación regional e internacional provocada por el capital transnacional. El evento forma parte de la expresión
colectiva hacia la búsqueda de alternativas, basadas en la justicia social y
la paz.
Este encuentro multicultural cuenta con el apoyo de muchas personas y
organizaciones que llevan tiempo impulsando la preparación del evento. La
envergadura de este foro internacional precisa para su realización de la
colaboración de cientos de voluntarios y voluntarias, sin cuya participación
muchas de las necesidades podrían verse mermadas.
Confiados de la conciencia solidaria de las personas, el Foro Social del
Mediterráneo hace un llamamiento a todas aquellas que deseen colaborar
activamente en la construcción y el exitoso desarrollo durante los tres días
de pluralidad, diversidad y exposición altermundista.
Las colaboraciones se desempeñarán en las áreas de información general,
estructura, cultura y otros, en horarios que se ajusten al ritmo y
responsabilidad personal.
La organización del Foro falicitará alojamiento gratuito en polideportivos
desde el miércoles 15 hasta el 19 al mediodía a aquellos que lo precisen, así
como la inscripción y credencial para las 3 jornadas del FSMed.
Se ha dispuesto un formulario de inscripción en la dirección web
http://www.fsmed.info/volf-es.php "Otro mundo es posible"

22.5.05

ALTERNATIVA 131

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Ahir vam tenir permament i vam parlar els següents temes:
-Aquest dimarts 24 de maig a les 22h hi ha reunion a l´Auca per preparer el proper acte public de l´ABG que sera sobre Muntanyans II. La data de l´acte es retrassarà uns dies.
-Aquest dimecres 25 de maig hi ha assemblea mensual de l´abg a l´auca. 22h
-Aquest dissabte 28 de maig jornada sobre urbanisme a Cal Bofill. Pel matí.
-Dissabte 28 no hi ha permanent.
-El 31 de maig és l´últim dia per col.laborar econòmicament a la Guardiola que hem posat a l´auca pel Fòrum Social del Mediterrani. (18-19 juny)
-Muntanyans II. La necessitat d´una estrategia unitària.
-Gestió dels muntanyans. Negociat aprovat.
-La necessitat de gestionar els camins de la Vila. De les 14 subvencions que hem demanat 1 és per 4 llocs de treball que s´ocuparien de qüestions medioambientals. Ens cal personal.
-Dimarts 17 el Lluís va participar a una assemblea veïnal a Sant Pere i Sant Pau defensant la gratuïtat de l´AP7.
-Al juny la UGT amplia els seus serveis a la TOrre i potencia la borsa de treball. Es preparen tallers ocupacionals.
-L´ajuntament ha presentat u al.legació per tal que la zona verda de Muntanyans II quedi inclusa dins la Zarza Natura 2000.
-Dilluns 23 el Lluís participa a les jornades de regidors de Medi ambient d´ICV al Camp de Tarragona per explicar el cas Muntanyans II.
-Propera reunió amb el conseller portarem diversos temes del Baix Gaià (Riu, bocaments al torrent de La Nou, Muntanyans II, etc.)
-Hem participat amb la creació d´una comissió de treball amb regidories i agents socials per treballar les problemàtiques que afecten als jóvens. Dimecres 25 hi ha una nova reunió.
-Skate. Finalment concursaran dues empreses. Es obres durarant uns 2 mesos.
-Llovet. No ens agrada el diseny de la zona.
-La selectiva continua sense funcionar per culpa del Consell Comarcal i l´empresa contractada.
-Els tubs amb aigua dolça que provenien de Muntanyans I i s´abocaven als salats des d´anteriors equips de govern ja està solucionat.

4) Els dies 8-10 de juliol hi ha la trobada de Casals i Ateneus dels PPCC a Berga, en el marc del Rebrot. Hauríem de mirar de ser-hi presents. Si algú té la intenció d´anar-hi que avisi.

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Hem instal.lat una guardiola a l´Auca (hi serà tot el mes de maig) per tal de que pogueu col.laborar econòmicament a pagar la quota de l´ABG per tal de poder assistir al Fòrum Social del Mediterrani que es farà a BCN el proper mes de juny.

11) NOTA DE PREMSA
ABG, CIU i ERC CONVOQUEN UN PLE EXTRAORDINARI PEL CASTELL D’ALTAFULLA
Els grups municipals d’Alternativa Baix Gaià (ABG), Convergència i Unió (CIU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), d’Altafulla, han decidit unir els seus regidors per poder convocar una sessió plenària extraordinària per debatre de manera monogràfica les circumstàncies que han suposat la destrucció d’elements patrimonials del Castell d’Altafulla, un recinte declarat Bé d’Interès Nacional, així com les mesures i responsabilitats que es poden aplicar. La petició dels tres grups de l’oposició es produeix després que l’equip de govern (AUPA-PSC) no hagi volgut tractar en Ple ni convocat cap sessió plenària per tractar d’aquesta destrucció per uns treballs d’ampliació de l’Hotel Gran Claustre que gestiona l’empresa BCN Mediterrània 2002 SL.
Precisament en el darrer ple del 29 d’abril, el portaveu d’ABG, Fèlix Alonso, va demanar a l’alcalde Manel Ramon (AUPA) poder incloure un punt sobre la destrucció d’un pont i d’una part del fossar medieval. L’alcalde va negar-se amb l’argument que era un assumpte “sub judice”, però sorprenentment l’equip de govern convocava a la població a una sessió informativa per avui dilluns sense cridar oficialment a la resta de regidors.
Cal recordar que ABG va presentar una denuncia a la Fiscalia de l’Audiència i al Departament de Cultura de la Generalitat per un presumpte delicte contra el patrimoni i per determinar si es va produir negligència per part de l’ajuntament. Fetes les consultes jurídiques confirmen que no hi ha cap impediment per fer un debat en sessió plenària, ja que no hi ha secret de sumari ni s’ha formulat cap imputació contra regidors. Així els tres grups de l’oposició han considerat que l’equip de govern té una manca de respecte a la ciutadania i que deu tenir coses a amagar ja que no vol explicar en un acte oficial totes les circumstàncies de la destrucció. Per això en el dia d’avui han entrat la petició en el registre sumant més de la tercera part de regidors que obliguen a celebrar una sessió plenària extraordinària i que, segons marca la llei, s’ha de convocar en un termini màxim de 15 dies laborables. Els tres grups, en la recerca de la màxima transparència, també han demanat tota la documentació que disposi el govern i si realment es va ordenar la paralització de les obres d’immediat i es va comunicar al Departament de Cultura.
Altafulla, 9 de maig de 2005


ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA 7) 28-29 de maig XIX Trobada ecologista i de Plataformes en Defensa del Territori a Tortosa. 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25)
Bases del concurs Baix Gaià Sound'05


- El primer concurs B.G. Sound és un certamen de grups musicals amb l’objectiu de donar possibilitats i fer conèixer a les formacions musicals del Baix Gaià.

- Es consideraran formacions del Baix Gaià, tots aquells grups que puguin documentar que almenys dos del seus components són residents dins de l’àrea d’influència d’aquest àmbit geogràfic (Torredembarra, Altafulla, La Riera, La Nou de Gaià, Vespella, El Catllar, Salomó...)

- Com a màxim 1 component podrà repetir en dues bandes seleccionades, i mai el vocalista.

- Podran participar al concurs aquells grups que desenvolupin música pop o rock, o qualsevol de les seves derivades (Hard Rock, Soul, Heavy, Punk...)

- El període de presentació de maquetes s’obrirà el dia 30 de Maig de 2005, i el darrer dia per presentar les propostes serà el 1 de Juliol de 2005.

- Per a formalitzar la inscripció i presentar la maqueta i els requeriments, s’haurà d’anar personalment a la oficina del Patronat de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra, situada al carrer Capella núm. 6, despatx 10, dins del Casal Municipal de Torredembarra, de dilluns a divendres de 10 a 15 hores. (Telèfon: 977-643888)

- Per inscriure’s cada formació haurà d’ésser representada per un dels músics, mai per un agent, amb qui la organització tindrà relació i li comunicarà els esdeveniments.

- Aquest músic haurà de presentar:
• Una maqueta en cd o cassette (preferiblement en cd ) amb 3, 4, o 5 temes. No s’acceptaran covers.
• Un currículum de la banda.
• La fitxa d’inscripció que s’omplirà en el moment de formalitzar la inscripció.

- De totes les propostes rebudes es seleccionaran 4 formacions que compleixin els requisits per a fer la final el dia 15 de Juliol de 2005.

- Es valorarà la qualitat musical, la originalitat de les propostes, i en general la creació dins de les tendències emergents, o la possible acceptació de públic. Igualment, el jurat tindrà en compte entendre de les dificultats en les gravacions pròpies i les limitacions de medis que això representa.

- El jurat serà composat per un músic, un professor de música, una persona vinculada al mon de la ràdio, i un membre de l’Associació de Músics de Tarragona.

- El jurat valorarà cada enregistrament del 1 al 10, sense excloure però la possibilitat de debat.

- El veredicte es comunicarà el dia 8 de Juliol de 2005 a totes les formacions, hagin estat seleccionades o no per la final.

- El material presentat no serà retornat.

- La organització es reserva el dret de difusió del material rebut, a través de les emissores de ràdio col•laboradores.

- El Divendres 15 de Juliol de 2005, a les 11 del vespre, a la plaça del castell de Torredembarra, es celebrarà la final amb les 4 bandes seleccionades, dins el marc de la Festa Major del Quadre de Santa Rosalia. D’aquest concert en sortirà, triat pel mateix jurat, el primer i el segon classificats del I Concurs B.G. Sound.

- Els dos primers classificats guanyaran la possibilitat de tocar, contractats per l’Ajuntament de Torredembarra, dins de la festa major de Santa Rosalia de 2005, el dia 26 d’Agost de 2005.

- Les retribucions per aquests concerts de festa major seran de 1000 € per al primer classificat i 500 €.

- Als grups seleccionats per la final, se’ls comunicarà amb antelació l’horari de proves establert per a cadascú. L’incompliment de l’horari serà motiu de desqualificació.

- El mateix jurat dels enregistraments serà qui valorarà els directes, establint l’ordre final del concurs.

- El caixet serà abonat mitjançant transferència bancària.

- Queda expressament prohibit la participació en aquest concurs a qualsevol formació amb enregistraments o contractes professionals.

- La presentació al concurs implica la total acceptació de les seves bases.

- Qualsevol dubte o anomalia serà resolt per la comissió de Festa Major del Patronat de Cultura de Torredembarra..



Patronat de Cultura. Apartat de Correus, 153.43830 Torredembarra
Tel.977-643888 Fax.:977-644738. E-mail : cultura@torredembarra.org
26)B Benvologuts/gudes,

Us fem arrivar la invitació per assistir a la conferència sobre l'avantprojecte del decret que regula els criteris d'ecoeficiència als edificis, que organitza la regidoria de Medi Ambient i que anirà a càrrec del senyor Carles Salvadó, de la Direcció General d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya, que es durà a terme el pròxim 24 de maig a les 20 hores a la sala de plens de l'Ajuntament. Esperem la vostra assistència. El regidor de Medi Ambient Lluís Suñé Morales
Torredembarra, 17 de maig de 2005

27) Benvolguts i benvolgudes :Us fem arribar l’Ordre del Dia, de la I TROBADA DE REGIDORS I REGIDORES D’ICV DE MEDI AMBIENT DEL CAMP DE TARRAGONA, que tindrà lloc al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils ( Carrer Sant Plàcid 18-20 ) el proper dilluns dia 23, a les 20’30 hores. Us hi esperem! Carmen- ICV- Reus 616 217 083 I PRIMERA TROBADA DE REGIDORS DE MEDI AMBIENT D’ICV DEL CAMP DE TARRAGONA PRESENTACIÓ: Acció local en Medi Ambient. L’experiència de la Diputació de Barcelona a càrrec de Domènec Martínez, coordinador de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de BCN EXPERIÈNCIES LOCALS:
Medi Ambient i participació: l’Agenda 21. Salvador Matas, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Cambrils (intervenció de 10 minuts i 5 minuts de debat).
Gestió de residus. Daniel Pi, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Reus (intervenció de 10 minuts i 5 minuts de debat)
L’experiència d’Els Muntanyans. Lluís Suñé, regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Torredembarra. (intervenció de 10 minuts i 5 minuts de debat)
CLOENDA: Dolors Comas, diputada d’ICV-EA al Parlament de Catalunya
La sessió tindrà lloc a partir de les 20, 30 hores al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils (C/ Sant Plàcid 18-20)
28) Ajuntament ajuntament@torredembarra.org Alcaldia
alcaldia@torredembarra.org Gabinet de Premsa i Protocol premsa-protocol@torredembarra.org Patronat Municipal de Cultura cultura@torredembarra.org Patronat Municipal de Turisme turisme@torredembarra.org Biblioteca Municipal
biblioteca@torredembarra.org Arxiu Municipal arxiu@torredembarra.org
Medi Ambient mediambient@torredembarra.org Suggeriments suggeriments@torredembarra.org

15.5.05

ALTERNATIVA 130

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Canvi de data del proper acte públic de l´ABG: DIVENDRES 27 DE MAIG DE 2005 A LES 20H A LA SALA D´ACTES DEL CASAL MUNICIPAL DE TORREDEMBARRA: “De Muntanyans II a un model de desenvolupament sostenible”. Presentarà l´acte el Francesc Mercadé. Intervindran el Josep Fortuny i l´Enric Bonan. Clourà el nostre regidor, el Lluís Suñé.

3) NOTA DE PREMSA ABG ALTAFULLA
LA DESTRUCCIÓ DE PATRIMONI DEL CASTELL D’ALTAFULLA S’HA D’EXPLICAR EN UN PLE
L’Alternativa Baix Gaià d’Altafulla considera molt greu els fets que envolten la destrucció irreversible d’elements arquitectònics del Castell d’Altafulla, un recinte catalogat com a Bé d’Interès Nacional. La sospita que s’hagi vulnerat la llicencia municipal concedida per l’ampliació d’un espai de l’Hotel Gran Claustre va justificar que ho denunciéssim al Departament de Cultura i al Fiscal en Cap de l’Audiència Provincial, a quí vam demanar que obrís diligències per si s’havien produït responsabilitats penals per un delicte contra el patrimoni. Un fet greu que requeria l’actuació de la màxima instància de la fiscalia i no minimitzar-ho per la via ordinària del Vendrell com ho va fer l’equip de govern, curiosament el mateix dia que vam presentar la denuncia. També és greu l’actitud del govern de Manel Ramon que, creiem ha actuat amb lentitud i poca transparència. Més que entrar en sospites de si hi ha hagut o no responsabilitat o tracte de favor en la extralimitació de l’Hotel Gran Claustre, hem preferit que sigui la Fiscalia qui ho analitzi i digui si hi hagut o no negligència.
Des de la denúncia, l’equip de govern d’Altafulla s’ha contradit: va denunciar-ho als jutjats i ha minimitzat els danys, va dir que 9 dies després de l’informe de l’arquitecte es van haver de paralitzar les obres i després diu que ja es van paralitzar el primer dia. I ara demostra una vegada més la manca de respecte al Ple. El passat dia 29, quan el regidor d’ABG, Fèlix Alonso, va demanar que es tractés el tema, l’alcalde Manel Ramon, es va negar dient que no podia per estar “sub judice”, però pocs dies després convoca pel proper dilluns 9 de maig a la ciutadania a un acte informatiu. Ens sembla magnífic que 7 anys després d’accedir a l’alcaldia vulgui fer l’exercici d’explicar assumptes greus a la població, però perquè es nega a fer-ho als representants electes d’Altafulla i de manera oficial com és en un ple?
L’Alternativa demana la màxima transparència mitjançant un ple específic, si l’alcalde no ho vol convocar, s’hauran de buscar altres formules. Potser Manel Ramon s’oblida que deu el màxim respecte a tots els representants electes d’Altafulla. Si no es capaç d’exercir d’alcalde de tothom seria millor que deixi el seu càrrec a un altre que actuï amb més fermesa contra la destrucció del patrimoni. Des de l’oposició seguirem exercint la responsabilitat que ens va conferir la població fins aconseguir la màxima transparència que és mereix Altafulla.
Altafulla, 6 de maig de 2005
Alternativa Baix Gaià d’Altafulla
Fèlix Alonso 655800568

4) Els dies 8-10 de juliol hi ha la trobada de Casals i Ateneus dels PPCC a Berga, en el marc del Rebrot. Hauríem de mirar de ser-hi presents. Si algú té la intenció d´anar-hi que avisi.

6) Ahir dissabte hi va haver permanent i es van tractar els següents temes:
-Debat sobre la despenalització de la marihuana. Proposta de moció
-Obra de Clarà. Nova denúncia.
-Carta racista que circula per les bústies de la Vila.
-A l´estiu es muntaran 8 dies paradetes informatives de la Creu Roja sobre drogues als espais de lleure nocturn.
-Assemblea de Jóvens: Properament organitzen un curs de pàgines web.
-Muntanyans II: Reunions realitzades i properes (ACA: Lluís i Jordi P.). Posició d´ICV.
-Darrer ple.
-S´engega dins l´ABG un estudi medioambiental per tenir clares les línies a seguir en el futur de l´entitat. Es parlarà amb els verds.

7) Informacions vàries:
-Estem desenvolupant la campanya “Bona casa! Opta per l´habitatge ecoeficient”. Es pot demanar informació a Cal Bofill. S´estan recollint enquestes que omplen els veïns. S´està contactant amb els establiments torrencs que venen material per a habitatges. A les constructores se les informa de les bonificacions que es fan des de l´Ajuntament si fan construccions sostenibles. Del 23 al 28 de maig es podrà visitar una expo al pati del Castell sobre la campanya.
-El 15 de juny engeguem la campanya “Participa en el nou sistema de recollida selectiva de les escombraries!”
-Fins el 31 de maig de 10h a 14h podeu visitar l´expo sobre el Consell de Sostenibilitat a Cal Bofill.
-A partir del 15 de setembre a Cal Bofill es podrà visitar l´expo sobre l´energia solar a Cal Bofill.
-Els plens són cada segon dijous de mes a les 19 :30h.
-Han començat les obres del Pavelló.

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Hem instal.lat una guardiola a l´Auca (hi serà tot el mes de maig) per tal de que pogueu col.laborar econòmicament a pagar la quota de l´ABG per tal de poder assistir al Fòrum Social del Mediterrani que es farà a BCN el proper mes de juny.

11) NOTA DE PREMSA
ABG, CIU i ERC CONVOQUEN UN PLE EXTRAORDINARI PEL CASTELL D’ALTAFULLA

Els grups municipals d’Alternativa Baix Gaià (ABG), Convergència i Unió (CIU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), d’Altafulla, han decidit unir els seus regidors per poder convocar una sessió plenària extraordinària per debatre de manera monogràfica les circumstàncies que han suposat la destrucció d’elements patrimonials del Castell d’Altafulla, un recinte declarat Bé d’Interès Nacional, així com les mesures i responsabilitats que es poden aplicar. La petició dels tres grups de l’oposició es produeix després que l’equip de govern (AUPA-PSC) no hagi volgut tractar en Ple ni convocat cap sessió plenària per tractar d’aquesta destrucció per uns treballs d’ampliació de l’Hotel Gran Claustre que gestiona l’empresa BCN Mediterrània 2002 SL.
Precisament en el darrer ple del 29 d’abril, el portaveu d’ABG, Fèlix Alonso, va demanar a l’alcalde Manel Ramon (AUPA) poder incloure un punt sobre la destrucció d’un pont i d’una part del fossar medieval. L’alcalde va negar-se amb l’argument que era un assumpte “sub judice”, però sorprenentment l’equip de govern convocava a la població a una sessió informativa per avui dilluns sense cridar oficialment a la resta de regidors.
Cal recordar que ABG va presentar una denuncia a la Fiscalia de l’Audiència i al Departament de Cultura de la Generalitat per un presumpte delicte contra el patrimoni i per determinar si es va produir negligència per part de l’ajuntament. Fetes les consultes jurídiques confirmen que no hi ha cap impediment per fer un debat en sessió plenària, ja que no hi ha secret de sumari ni s’ha formulat cap imputació contra regidors. Així els tres grups de l’oposició han considerat que l’equip de govern té una manca de respecte a la ciutadania i que deu tenir coses a amagar ja que no vol explicar en un acte oficial totes les circumstàncies de la destrucció. Per això en el dia d’avui han entrat la petició en el registre sumant més de la tercera part de regidors que obliguen a celebrar una sessió plenària extraordinària i que, segons marca la llei, s’ha de convocar en un termini màxim de 15 dies laborables. Els tres grups, en la recerca de la màxima transparència, també han demanat tota la documentació que disposi el govern i si realment es va ordenar la paralització de les obres d’immediat i es va comunicar al Departament de Cultura.
Altafulla, 9 de maig de 2005


ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA. 6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra” a l´Ajuntament de Torredembarra (19 de maig), a la Fonda de La Riera (21 de maig) i a Vilafranca – AC La Fornal (26 de maig). 7) 28-29 de maig XIX Trobada ecologista i de Plataformes en Defensa del Territori a Tortosa. 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info 24) La propera inauguració d´una exposició a la Fonda serà el proper 4 de juny. L´Art de l´orfebrería és una mostra de peces d´un art antiquíssim, tant com l´existència humana. A partir de juny , a la Fonda tindreu oportunitat de veure peces dels orfebres Roger Borràs (Torrenc) i d´Ignasi Garreta (Rierenc). Amb motiu d´aquesta exposició s´han posat a la venta tires de deu números a un euro, per rifar durant la inauguració del dia 4 de juny d´un collar de plata de disseny exclusiu d´en Roger Borràs. Si us interessa, els números els podeu adquirir a Torredembarra, a les botigues “LookZone” , “Ignasi garreta” , “Roger Borras, orfebres” o bè a La Riera a la mateixa Fonda Riera. 25) Avui diumenge a partir de 16:30h i fins a la 1 de la nit al No sé de Torredembarra es farà la festa benèfica per la campanya contra Muntanyans II.

7.5.05

ALTERNATIVA 129

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/ www.verds-alternativaverda.org/ ABG-Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

2) Canvi de data del proper acte públic de l´ABG: DIVENDRES 27 DE MAIG DE 2005 A LES 20H A LA SALA D´ACTES DEL CASAL MUNICIPAL DE TORREDEMBARRA: “De Muntanyans II a un model de desenvolupament sostenible”. Presentarà l´acte el Francesc Mercadé. Intervindran el Josep Fortuny i l´Enric Bonan. Clourà el nostre regidor, el Lluís Suñé.
3) La festa de l´arbre serà aquest any el 22 de maig.
4) ERC-ABG de La Riera de Gaià: Ahir es va aprovar l’inici a tramitació del nou POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal ) de la Riera de Gaià. Nosaltres, per la nostra part, ens vam abstenir ja que encara no hem pogut consultar la documentació, tampoc s’ha ofert cap reunió informativa i, a banda, ens han deixat arrambats en el procés de confecció, com ja és
costum. El senyor Alcalde ens va assegurar que ens facilitaria una còpia del pla en suport informàtic (també enviaran una còpia a totes les poblacions que limiten amb el terme municipal de la Riera – la Nou, el Catllar, etc – tal i com marca la llei). També va assegurar que s’organitzarà una reunió informativa oberta a tothom, segurament un dilluns d’aquest mes. Amb aquest nou pla es preveu passar d’una població actual de 1.300 habitants a 2.500 habitants, segons paraules de l’Alcalde. Si fem números, representa una pujada de més d’un 90% de població. Nosaltres creiem que la pujada serà més alta. També cal destacar que el Regidor de Medi Ambient, l’Hèctor Hernàndez, també es va abstenir en la votació i va mostrar el seva disconformitat amb el nou pla. Va titllar-lo d’insostenible i va posar com exemple l’augment de consum d’aigua que comportarà. Nosaltres esperem rebre la documentació per tal d’estudiar-la i donar a conèixer la nostra opinió. Tant bon punt estigui publicat als butlletins oficials (segurament en 10 dies) es podrà anar a l’Ajuntament a consultar la documentació i, si s’escau, presentar les
corresponents al•legacions, en un termini d’un mes. ERC-ABG La Riera

5) Retalls de premsa Diari de Tarragona Torredembarra ABG pide a la Generalitat que 'tome medidas de inmediato' sobre el plan parcial Muntanyans II
El concejal de Alternativa Baix Gaià (ABG) de Torredembarra, Lluís Suñé, ha pedido a la Generalitat, concretamente a los departamentos de Medi Ambient i Política Territorial i Obres Públiques que se llegue a una solución inmediata en el conflicto creado en el plan parcial Muntanyans II. Según Suñe, «no se ha actuado con suficiente cautela y el problema parece que se traslada al Ayuntamiento, que se le coloca en una situación complicada». Cabe recordar que el plan parcial es una zona urbanizable cerca de la playa, pero que la Generalitat ha suspendido cautelarmente hasta que se modifique el proyecto, ya que casi la mitad del área es zona inundable. Aparte, ha nacido una plataforma social que pretende que la promotora no lleve a cabo su urbanización.
El Punt L'ABG demana al govern una solució immediata al pla Muntanyans II de la Torre
El grup municipal d'Alternativa Baix Gaià a l'Ajuntament de Torredembarra ha demanat a la Generalitat que «arribi a una immediata solució al conflicte» creat per la suspensió de l'aprovació definitiva del pla parcial Muntanyans II. L'ABG, l'única formació de les vuit del consistori que va votar en contra de l'aprovació inicial del projecte, creu que el Departament d'Urbanisme no va actuar amb «prou» cautela a l'hora de determinar la suspensió temporal «proposant reduir el sòl urbanitzable sense aportar les solucions tècniques de volumetria, i traslladar el problema a l'Ajuntament és un fet més que qüestionable».
6) Avui dissabte hi ha hagut permanent i s´han tractat els següents temes:
-La nostra oposició a la modificació puntual del Pla General per la proposta d´una constructora en un cas concretíssim tractat recentment.
-Jornada tèncica sobre urbanisme amb experts de la Universitat Politècnica de Catalunya. La farem a Torredembarra i després anirem a dinar plegats. Convidarem a totes les candidatures germanes i cosines del Baix Gaià.
-Zona verda del carrer Lleida: continuen els tràmits per a la seva propera adequació. Les obres es preveuen de cara l´octubre.
-Skate Park: Dissabte passat vam portar els plànols de la UDT per tal que es refés el projecte. Va endavant.
-Estem estudiant noves ordenances per tal que les constructores hagin de construir els nous habitatges amb nous criteris ambientals: energia solar, reaprofitament de les aiGúes grises, etc.
-La Generalitat estudia què fer amb l´aigua de Muntanyans I que s´aboca als salats.
-Ja és el carrer l´inspector que elabora informes diaris sobre l´estat dels contenidors i de la runa.
-Ahir el Consell Comarcal va presentar el nou material per a la selectiva. La setmana que ve es podran veure els primers canvis.
-Estem negociant amb Cobapsa la nova recollida d´escombraries.
-Al juny seran al carrer els informadors/enquestadors per la campanya de la selectiva.
-A finals de 2005 volem tenir engegat l´orgànic als centres que més produeixen. I el 2006 a les cases particulars.
-Muntanyans II : Properes reunions, proper acte públic, etc.
-Es farà una pancarta de l´ABG de cara a l´acte.
-Es proposa fer un acte com el que vam fer a Vespella d´homenatge als republicans enterrats a la fossa comuna de Mas d´en Blanc, però aquesta vegada als veïns del Baix Gaià morts als camps d´extermini nazis. Per fer-ho obrim un procés de recollida d´informació. Tots els que sapigueu quelcom cal que us podeu en contacte amb la permanent. Per ara tenim 4 persones localitzades.
-Debat sobre la despenalització de la marihuana.
-La permanent de dissabte que ve tindrà el següent format. De 12h-13h: reunió ordinària. De 13h-14h: Debat sobre les properes municipals amb dues comunicacions: un del Jordi P. i una altra del Jordi S.

7) Informacions vàries:
-Estem desenvolupant la campanya “Bona casa! Opta per l´habitatge ecoeficient”. Es pot demanar informació a Cal Bofill. S´estan recollint enquestes que omplen els veïns. S´està contactant amb els establiments torrencs que venen material per a habitatges. A les constructores se les informa de les bonificacions que es fan des de l´Ajuntament si fan construccions sostenibles. Del 23 al 28 de maig es podrà visitar una expo al pati del Castell sobre la campanya.
-El 15 de juny engeguem la campanya “Participa en el nou sistema de recollida selectiva de les escombraries!”
-Fins el 31 de maig de 10h a 14h podeu visitar l´expo sobre el Consell de Sostenibilitat a Cal Bofill.
-A partir del 15 de setembre a Cal Bofill es podrà visitar l´expo sobre l´energia solar a Cal Bofill.
-Els plens són cada segon dijous de mes a les 19 :30h.
-Aviat s´incorporen dues noves màquines per a la neteja dels carrers de la Torre.

8) Número de compte de l´Alternativa Baix Gaià: Caixa del Penedès, amb el núm.: 2081-0196-49-3300005823 *Telèfon: 696 363 328 (Horari d´oficina) *Correu electrònic: alternativabg@hotmail.com

9) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENILhttp://www.pantoniroig.com/pij.html

10) Hem instal.lat una guardiola a l´Auca (hi serà tot el mes de maig) per tal de que pogueu col.laborar econòmicament a pagar la quota de l´ABG per tal de poder assistir al Fòrum Social del Mediterrani que es farà a BCN el proper mes de juny.

11) Hem engegat el procés per treure el tdb del mes de maig, el número 7.

ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org 2) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts 20h. 3) www.torredembarra.org 4) LES RESTES DE PODA ES PODEN DUR (MENTRE NO HI HAGI ELS CONTENIDORS ESPECIALS) A LA DEIXALLERIA. 5) MARXA REINVINDICATIVA BARRANC D'EN GIBERT DE TORREDEMBARRA

El proper diumenge 8 de Maig comença el segon quatrimestre d'excursions del Gata de l'any 2005.
Coincideix que la primera sortida és una Marxa Reinvindicativa per reclamar que el Barranc d'en Gibert sigui preservat com a corredor biològic des de la vila de la Pobla de Montornès fins als Muntanyans de Torredembarra.
La propera construcció de 550 habitatges al bell mig del barranc d'en Gibert (terme municipal de Torredembarra) suprimirà l’únic connector biològic que hi ha entre els aiguamolls de Torredembarra i la serralada Pre-litoral, tot introduint un greu risc d’inundacions en les vivendes que s’edifiquin.
Per aquesta raó la Plataforma Salvem els Muntanyans i GATA han organitzat aquesta marxa lúdico reivindicativa entre la Pobla de Montornès i els Muntanyans de Torredembarra, a la qual també s'adhereix l’Agrupació per la Protecció del Medi Ambient del Garraf i Els Amics de la Bici.
DADES DE LA SORTIDA :
Distància: 10-12km Desnivell: Suau Recorregut: estació FC Torredembarra, Clarà, Els Trinquells, Coll de Creus, Castell de Montornès, Ermita de la Mare de Déu de Montornès, la Socarrada, el GR-92, Pobla de Montornès (esplanada a sota de l'AVE), Barranc de Gibert, Espai d’interès natural dels Muntanyans – Platja de Torredembarra. Paisatge: conreu de secà mediterrani, màquia, aiguamolls litorals Durada: matinal PER LA GENT QUE SURTI DE TARRAGONA:
8:30 ens apleguem a l'estació de Tren de Tarragona 8:52 surt el tren cap a Torredembarra
9:03 arribem a Torredembarra, on es ajuntem amb els companys del Garraf i la gent que vulgui anar en cotxe
9:15 fem un cafè i esmorzem 9:30 comencem a caminar seguint el camí descrit anteriorment per arribar a la Pobla de Montornès. 11:00 concentració de la marxa reinvindicativa a l'esplanada sota la via de l'AVE de la Pobla de Montornès.
11:30 comença la Marxa pel Barranc d'en Gibert des de la Pobla cap als Muntanyans 13:00 arribada als Muntanyans i llegida del Manifest
Per més informació, em podeu trobar al 620-84.04.79 Lluís Gurrera i Magrané GATA (Grup d'Amics d'en Toni Achón)
6) Presentació del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra” a l´Ajuntament de Torredembarra (19 de maig), a la Fonda de La Riera (21 de maig) i a Vilafranca – AC La Fornal (26 de maig). 7) 28-29 de maig XIX Trobada ecologista i de Plataformes en Defensa del Territori a Tortosa. 15) PUNT D´INFORMACIÓ JUVENIL: Patronat Antoni Roig. De dilluns a divendres de 17h a 20h. 17) Sortides als muntanyans des de Cal Bofill a les 9h: 5 de juny (sargantanes de la platja) i 3 de juliol (invertebrats terrestres). 23) http://www.fsmed.info