12.1.05

ALTERNATIVA 109

1) http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.elsverds-catalunya.org www.ic-v.org http://llibertat.com/cup/
2) ABG Altafulla: alternativa@altafulla.tinet.org

3) CALENDARI DE L´ABG DEL GENER:
• PERMANENTS: 15 i 29.
• ACTE PÚBLIC: per explicar els nostres primers 100 dies de gestió. Divendres 21.
• PLE MUNICIPAL: Dijous 13. 19:30h.
• NO HI HAURÀ ASSEMBLEA MENSUAL (En motiu de l´acte públic que farem)
4) Al proper ple presentarem una moció sobre el comerç d´armes. Qui la vulgui tenir la pot demanar per correu.
5) “Hola, us faig un resum del treball d’aquestes festes nadalenques, continuo amb efectes colaterals de la grip. Lluís
Cooperació:
• Ingrès de 3.000 euros pel sud-est asiàtic
• Campanya de recollida de diners pel Fons Català de Cooperació pel Desenvolupament. Campanya sud-est asiàtic
• Preparació d’un calendari de 4 exposicions, conjuntament amb el Fons Català, a Torredembarra. Una cada 3 mesos.
- Construir la pau; els conflictes oblidats i el nou conflicte global

- Sàhara, un poble oblidat

- Una altra globalització és possible

- Mediterrània, una cruïlla de pobles
• Preparar una propera reunió amb el Fons Català per intensificar relacions i per preparar altres tipus d’activitats a la vila.
Joventut:
• Èxit del primer parc de nadal creat per l’Assemblea de Joves, amb una alta assistència i positiva valoració per part dels pares i joves que van visitar l’Úrban Park. Aquesta primera experiència enfortèix l’Assemblea de Joves. El cert és que en el darrer mes i mig el nombre d’assistents a les assemblees ha augmentat considerablement.
• Aquest mes de gener la Tècnica de Joventut, la Sandra, ja comença a treballar amb normalitat jornada completa.
Medi Ambient:
• Creació del Reglament de Funcionament de Cal Bofill, de moment el tenim en format esborrany per debatre la funcionalitat de l’Edifici. Aquest document, un cop consensuat, es presentarà a plenari, i serà el reglament que marcarà l’us i funcionament. Crec que és important pel futur, ja no tant sols de la regidoria, si no del mateix edifici, de les entitats i col.lectius que l’utilitzin.
• El 5 de gener vam estar al Departament de Medi Ambient de la Generalitat a BCN, amb el seu Director el sr. Jordi Canyas, per presentar el projecte de l’Agència d’Ecologia Urbana i per demanar subvenció. Ens van dir que el projecte era perfecte i a més era el que volien com exemple per implantar en el futur en altres municipis. Total, que aboquen diners per desenvolupar l’Agència d’Ecologia Urbana i ens monten per la primavera un acte de signatura i presentació del projecte amb la presència del Conseller de Medi Ambient i un alt càrrec, del Govern alemany, d’Els Verds d’aquest pais. Dir-vos que un dels punts que més els hi agrada del projecte es que l’Agència treballarà a nivell de la comarca del Baix Gaià.
• Aquestes festes em preparat un primer esborrany per crear el Consorci dels Muntanyans. L’esborrany el presentarem a la Comissió del Litoral
• Conveni amb el Consell Comarcal del Tarragonès per el servei de la recollida selectiva, per dos anys.
A nivell comarcal em tingut "mogudeta" de la dura amb la moció de censura dels Pallaresos.On Julià Oller d'ICV, i Conseller Comarcal, ha obtingut l'alcaldia amb els vots del PSC i del PP. Deixant a l'oposició a CIU i a ERC. Una crisi que ha anat més enllà del fet estríctament municipal i que ha acabat afectant les relacions entre ERC i ICV a nivell comarcal. És una crisi que encara portarà cua. Aquesta setmana ICV i les EPM ens reunim a Tarragona per pendre decisions al respecte i que es faran públiques en roda de premsa el proper divendres. Aquí teniu el meu article que va publicar la premsa comarcal, abans de la dimisió del conseller comarcal i regidor d'ERC Xavier Almagro i de la mateixa moció de censura.
Article d’opinió
ICV, ERC i els Pallaresos
Cert es que l’intent per part del sr. Julià Oller, d’ICV, d’obtindre l’alcaldia dels Pallaresos amb el vot del regidor del Partit Popular, entraria en aquella linea d’incoherència d’incomptabilitat ideològica, Amb tot, crec que la direcció d’Iniciativa per Catalunya Verds està fent el correcte, desautoritzar el pacte i demanar als resposables d’ICV als Pallaresos que rectifiquin en la seva postura.
Malgrat desautoritzacions d’ICV, hi ha qui vol treure suc polític de la situació, i en aquest cas és ERC, i més concretament el regidor a Tarragona, i company meu al Consell Comarcal, en Xavier Almagro. Llegèixo a la premsa tot un seguit d’arguments contraris a la moció de censura, que si la moció a estat cuinada des de Tarragona, que si el pla urbanístic, etc... De les acusacions em pregunto que es el que més emprenya a ERC, que ICV pacti amb el PP, o que el regidor d’ERC passi a l’oposició?. Vull recordar que el regidor d’ERC als Pallaresos fa tasques de govern gràcies al vot del PP, malgrat que desprès, per consigna de la direcció, el PP abandonès el govern del municipi per les converses amb ETA de l’ex Conseller en Cap. Si la direcció d’ICV diu que no hi està d’acord amb el pacte, per que ERC engega aquesta campanya de desprestigi dient que trenca relacions amb PSC i ICV a Tarragona?.
En el darrer any i mig, ICV al Camp de Tarragona ha fet un pas endavant molt important, amb l’actitut ferma de ser un partit d’esquerres, ecologista i nacional, ha aconseguit que diferents col.lectius del territori adoptem a ICV com a referent polític. Les declaracions d’en Xavier Almagro demostren que hi ha temors de que ICV es consolidi al Camp de Tarragona, a més amb uns valors de defensa de la nació catalana que fins ara es pensaven que eren valors exclusius de CIU, primer, i desprès dels seus hereus ERC.
Però ERC no ens ha de tenir por electoralment, hi ha fets que ens diferencien, i molt, ERC defensa nació, nació i nació, i ICV defensa nació, però amb tots el seus valors socials com la defensa aferrissada del territori i de les persones. Encara queden més de dos anys per les eleccions municipals i per les del Parlament, a no ser que s’avancin, i crec que tenim que mantindre un cert seny i mesures de contenció per no contaminar un procés que fa que Catalunya tingui avui un govern d’esquerres. No tenim que donar arguments als partits de dretes per que s’enfortèixin a costa de la bronca dels partits d’esquerres, a no ser, es clar, que ERC ja hagi apostat per CIU.
Lluís Suñé Morales
Portaveu d’ICV – EPM al Consell Comarcal del Tarragonès”
ALTRES HERBES:
1) www.pobleviu.org
2) 27 de febrer: XI CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ
3) Activitat del Nus: Properes sortidesLa sortida del mes de desembre serà el dia 19 al TNC per veure “Diafan” de Pep Bou, espectacle de bombolles de sabó apte per a tots els públics. La sortida del mes de gener serà el diumenge 23, al Teatre Poliorama per veure “El mètode Grönholm” de Jordi Galceran.
Reserves: Joan Porta. Tel: 977.64.07.08.- 977.64.00.63 Us desitgem unes bones festes de Nadal i Any Nou!! Torredembarra, 6 de desembre de 2004.
4) Assemblea de jóvens al casal cada dimarts.
5) www.torredembarra.org
6) Algunes de les excursions del GATA Grup d’Amics de Toni Achón Grup excursionista i de natura:
16 de Gener **de Tarragona al Catllar per Primitivo Fabregat
30 de Gener*Dia Mundial de les Zones Humides per Lluís Gurrera
27 de Febrer*de la Mora a Tamarit: mar i muntanya per Mateu Gimeno
20 de Març *Dia Mundial de l’aigua (Riu Gaià) per Lluís Gurrera
Per apuntar-vos truqueu al 699 564 518.
8) Els dies 20-23 de gener hi haurà mobilitzacions a Barcelona contra la Constitució Europea en motiu de la cimera de caps d´estat.
9) Algunes de les activitats d’ICV durant l´any 2005
Gener
Dia 14 Inauguració exposició PSUC (El Prat).
Dia 15 Assemblea de les Terres de l’Ebre.
Dia 22 Inauguració local d’ICV a Figueres
Dia 26 al 31 Fòrum Social Mundial.
Febrer
Dia 4 al 18 Campanya Constitució Europea.
Dia 12 Inauguració local d’ICV a Cervera.
Dia 20 Homenatge a la memòria dels companys del PSUC (Joaquim Puig i Pidemunt, Numen Mestre, Pere Valverde i Àngels Carrero.
Referèndum Constitució Europea.