19.5.07

TURISME

9.- TURISME

Torredembarra i els conjunt de pobles de la comarca tenen una potencialitat turística evident. A part del recurs del litoral, tenim un patrimoni i unes iniciatives ciutadanes i empresarials molt interessants. A més, una aposta per aquest sector seria un revulsiu que produïria l’aparició de noves empreses del sector. Una de les principals dificultats és la concentració dels visitants en els mesos de l’estiu. Això provoca grans dificultats per mantenir els serveis tot l’any, precarietat laboral, congestió dels serveis durant el juliol i l’agost. Per això cal apostar per desestacionalitzar el sector i garantir un turisme sostenible. És per això que l’ABG proposa:

-Avaluar els serveis públics i privats que disposa la Vila.
-Consultar permanentment als visitants per tal de conèixer les necessitats i el turisme que rebem.
-Invertir en formació dels treballadors del sector.
-Diversificar l’oferta per tal que la Vila sigui visitada per diversos motius (platja, festes majors, comercials, esportius, naturals, etc.).
-Unificar les agendes de cultura, turisme i medi ambient quan arriba la temporada d’estiu.
-Ampliar el període temporal de les rutes guiades pels muntanyans i el casc antic, començant per Setmana Santa i acabant a finals d’estiu.
-Ampliar el nombre de visites guiades. Algunes possibilitats podrien ser: museu de la pagesia (convindria arribar a un acord amb el propietari), zona rural, refugis de la guerra civil (amb un conveni amb els propietaris), etc.
-Ampliar el servei de neteja viària durant els períodes de màxima afluència de visitants.
-Senyalitzar convenientment els edificis històrics.
-Obrir la Casona al turisme i a les entitats de la Vila.
-Obrir Cal Bofill al turisme i a tot el poble, especialment a Baix a Mar.
-Senyalitzar el patrimoni activat, els serveis i altres que siguin d’interès amb un disseny unificat i atractiu.
-Activar patrimoni en desús o oblidat (Muralla, portals, cases dels indians, etc.).
-Potenciar la coordinació els serveis turístics amb els diferents municipis del Baix Gaià, del Camp de Tarragona i del Penedès.
-Planificar el desenvolupament urbanístic de tal manera que no s’aposti únicament per la vivenda unifamilar o de segona residència. Calen espais per al turisme.