8.9.06

ALTERNATIVA 234


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- MANQUEN HORES PER LA MANIFESTACIÓ
L’ambient és molt bo i anunciem una manifestació històrica i multitudinària. Ja som 26 entitats que convoquem la manifestació. La gent de l’ALTERNATIVA estarem localitzables als següents llocs:
Dissabte
13h Bar La Torre
19h Auca (per preparar l’acció de propaganda de la manifestació)

Diumenge
18:30h a la Plaça Mn Joaquim Boronat

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/

2.- MUNTANYANS 2 NO
SEGUIU EL DIA A DIA DE LA PREPARACIÓ DE LA MANIFESTACIÓ A TRAVÉS DEL WEB. 10 de setembre: Manifestació contra la urbanització de muntanyans http://muntanyans2no.blogspot.com

3.- 11 de setembre
Serem a la manifestació de Reus i a l’ofrena a la Torre de la Vila.

4.- CAMÍ DE LA RASA
A petició d’una colla de veïns hem fet arribar a Obres i Serveis la necessitat de treure la malesa del costat de la t-214, entre el camí de rasa i la sínia de la Vila ja que impedeix una bona visió per sortir amb els vehicles. Fa dos mesos vam demanar la neteja del tram entre el ratxet i el camí de la rasa (que porta al tros del Jordi “sis dits”) i ho van fer molt ràpid i bé. Esperem tenir la mateixa sort.

5.- CANTONADA CARRER CARNICERIA/FREGINAL
El dia de la festa major vam veure com en aquesta construcció (on hi havia unes botes de vi impressionants) es treien les pedres que formaven l’arc de la porta d’entrada. L’endemà dimarts vam presentar per escrit una protesta a l’Ajuntament. No sabem si les han tornat a posar perquè així ja estava previst o perquè la nostra pressió ha tingut efecte. El cas és que ja tornen a estar al seu lloc.

6.- SOBRES ELS VESSAMENTS
Ens han contestat oficialment per la denúncia que vam fer pel cas de vessaments en un punt de la rasa a l’alçada de la zona industrial. Està en mans de l’ACA. No sabem si ha estat per la nostra denúncia però des de llavors no hi hagut cap vessament.

7.- CMST
“Queda convocada la Comissió d’Economia Municipal i Pressupostos Participatius pel proper dimecres 13 de setembre de 2006, a les 20 hores, a la Sala de Comissions de l’Ajuntament de Torredembarra.”

8) NOTÍCIA AL DIARI DE TGN
“ABG convoca a la ciudadanía para la manifestación del domingo
Alternativa Baix Gaià llama a la participación de la ciudadanía de todo el Camp de Tarragona en la manifestación que tendrá lugar este domingo en Torredembarra contra el proyecto urbanístico de Muntanyans II. Un total de 25 entidades ya se han adherido a la iniciativa y estarán presentes.
por albert rosa |

Entidades sociales, juveniles, ecologistas y políticas, la mayoría del Camp de Tarragona, apoyan una acción que debe servir para demostrar el rechazo social que provoca la aprobación del Plan Parcial de Muntanyans II, decretado mediante una resolución del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Los convocantes de la manifestación pretenden que ésta obtenga una repercusión que contribuya a que desde la administración se reconsidere la postura de apoyar el polémico proyecto urbanístico. «Quizás la proximidad de las elecciones haga que se pueda llegar a cambiar algo», se pronuncia en este sentido Silvestre Morros, portavoz de la Plataforma Salvem Els Muntanyans.
(...)
La implicación de gran cantidad de gente hace pensar en un gran éxito de la manifestación. «Se espera un excelente ambiente de participación, pues incluso desde fuera del municipio nos preguntan sobre ella», dice Suñé. Por su parte, Morros adelanta que «hay expectativas de que todo vaya bien ya que hay mucha sensibilidad por el medio ambiente».

Al margen de ABG y la Plataforma, a la cita se han adherido 23 entidades más: Assemblea de Joves del Baix Gaià, Casal Despertaferro, Xarxa del Camp, Revista El Timbal, Plataforma Salvem la Platja Llarga, GATA, Associació Medioambiental La Sínia, Intercomarcal d'ICV, Entesa de Progrés Municipal, GEPEC-EdC, EUiA de las comarcas de Tarragona, Escamot Baix Gaià, CERAP, Casal Popular La Calderera, Els Verds-Esquerra Ecologista, Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya, Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (Altafulla), Plataforma Salvem el Delta del Llobregat, Torredembarra Unida, Federació Intercomarcal de la CGT, Plataforma El Freixe y Joves de l'Esquerra Verda.” (...)

ALTRES HERBES
1) 1er Taller d´anàlisi i crítica literària
ELS LLIBRES: DE LA LECTURA A LA CRÍTICA
(Iniciació a la crítica literària i a l´anàlisi en detall dels llibres)

Professor
Francesc C. Durada 40 hores Objectiu Analitzar el viatge que experimenta la paraula escrita a través del llibre. La transmissió de l´autor al lector d´intencions, conceptes, informacions, emocions, ideologies, fíles, fòbies, pedagogia, formes, etc. L´alumne aprendrà a (...)

Llibres a debat
1. Els fenòmens best-seller: El codi Da Vinci, Harry Potter, etc…
2. Trilogia de Nova York, de Paul Auster.
3. Els prínceps de Maine, de John Irving.
4. El lector por horas, de J.Sanchis Sinisterra.
(...)” Informeu-vos a francescmercade@mac.com

2) “Us anunciem que des de la Comissió de festes d'Altafulla s'han organitzat un seguit d'actes en motiu de la festa major del poble, la festa votiva de Sant Antoni de Pàdua. Dins aquests actes s'ha muntat en concret el Dia del jove amb col.laboració amb el Punt d'Informació Juvenil de la vila.
A continuació us detallo les activitats programades i els horaris:
12-14h - Taller de risoteràpia al Casal la Violeta (portar roba còmoda)
14-20h - Taller de defensa personal per a noies (mètode ai kido, portar roba còmoda)
22:30h - Concerts al Parc del Comunidó
Ralph (emorock hardcore, Altafulla)
Nemset (Funky, reggae, Banyeres del Penedès)
Backdoormen (rock fusió, Tarragona)
Papa:Noes (pop rock, Tarragona)
Totes les activitats són gratuïtes. Adjunto el cartell de la jornada.
Gràcies per l'atenció i per qualsevol dubte o consulta podeu trucar al 660 85 44 59 o contestar a aquest correu electrònic.
--
Laia M Stand By - Programa musical Altafulla Ràdio 107.4 FM (Tarragona) standbyradio@gmail.com www.standbyweb.tk

3) “Aplegats per primera vegada al Casal de Renau el dissabte dia 6/5/06 diverses persones i representants d'entitats, en una jornada de debat i reflexió global, vam acordar de seguir aglutinant les més diverses sensibilitats il•lusionades en treballar plegats vers els anhels comuns*, en la perspectiva de subsegüents trobades obertes en d’altres municipis, acompanyats de la necessària complicitat de les administracions locals, autonòmiques, estatals, europees...
Llavors, amb la vocació de continuar el procés iniciat,

...............................................................................................................el proper dissabte 30 de setembre a les 17h., a la Casa del Poble de Querol:
ESTEU CONVIDADES TOTES LES PERSONES I ENTITATS
interessades, amb il•lusió i responsabilitat de treballar per la nostra causa comuna, el Gaià, la conca del qual ens interrelaciona:

-interrelaciona hidrològicament, pel seu drenatge, i transport de sediments.......
-interrelaciona el paisatge
-interrelaciona la vegetació
-interrelaciona la fauna
-interrelaciona el treball de la terra
-interrelaciona la història
-interrelaciona la cultura

IIa. TAULA-FORUM DE PERSONES I D'ENTITATS PER A LA CONSERVACIÓ DE LA CONCA DEL GAIÀ I EL LITORAL ASSOCIAT
............................................................................................................amb l'horitzó encara possible, i necessari, del Parc Natural de les Terres del Gaià

QUI S'ANIMA A FER-HO POSSIBLE DONCS!?¿
............................................................................................un territori tanmateix amb una problemàtica conjunta i amb solucions també compartides!¡!


Avui en dia, quan els nivells de sensibilitat i consciència ambiental sortosament avancen arreu, va arribant el moment de la consecució de l'anhelat, possible, i necessari,
Parc Natural de les Terres del Gaià, ensems de la Corona Verda del Llevant Tarragoní Agroforestal, imbricada en la part sud-oest d'aquest vast territori,
i de tota la franja litoral i marina associada; cal implementar doncs una figura de preservació global que connecti i aglutini l'Alt, el Mig i el Baix Gaià!

Cal constatar que la nova Xarxa Natura 2000 recentment aprovada**, representa, pel que fa la preservació dels espais naturals d'interès de la conca del Gaià i el seu litoral associat, evidentment, un gran avanç en aquest sentit, amb molts i grans espais d'aquest territori comú incorporats (a banda de la regió alpina, a les Terres del Gaià certament s'aprecia que és on s'amplia més superfície de protecció de Catalunya), malgrat tot però, hi manquen diversos sectors de gran valor corològic biocenòtic (determinats trams del riu Gaià i afluents, la gran àrea del Montclar a l'Alt Gaià i parts de la Baixa Segarra, algunes parts del Mig Gaià i de la zona nord de la Serra del Montmell, algunes àrees estratègiques de la part litoral...), i, sobretot, manca dotar i garantir a aquest territori de la necessària connectivitat biològica amb suficient amplitud i cohesió; es protegeixen doncs diverses àrees inconnexes (només el curs principal del riu Gaià uneix part d'aquestes a modus d'un simple cordó umbilical), fet que implica una lògica fragilitat territorial a mig termini, i alhora en dificulta la seva gestió global.

Igualment resulta poc o molt esperançador l'anunciat Pla Zonal per a la Conca del Gaià, un instrument de planificació pilot -conjuntament amb el rius Ter i Tordera-, que, ensems el corresponent Pla d'Espais Fluvials i la creació del seu Consell de Conca, pot suposar l'endegament d'una nova política de gestió participada, integral i modèlica.
.
** MAPA DEFINITIU DE LA XARXA NATURA 2000: http://mediambient.gencat.net/cat/imatges2/xarnat300k_set06.pdf
*** REENVIEU a qui creieu convenient, interessat/da, il•lusionat/da, disposat/da...................................................”