24.3.06

ALTERNATIVA 193


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org www.viaverdabaixgaia.blogspot.com

2) Nou correu electrònic del regidor de la Torre: alternativabg@gmail.com

3) La inspecció del projecte de vigilants medioambientals ha felicitat a la regidoria i ha promès la continuïtat del projecte.

4) AGENDA:

MARÇ.............

24: Reunió amb els companys de Vespella.
25: 12h Acte dels companys de Creixell amb Jordi Navarro (adigsa)
(els de la Torre quedem a les 10:45h a la Plaça del Castell perquè anirem a esmorzar a Creixell i després assistirem a l’acte)
18h Passi del documental del Thomas al Casal de la Torre. Després uns quants podem anar a sopar amb l’autor.
29: Assemblea mensual de l’ABG-tORRE 22h a L’Auca

ABRIL..........

1: “A PEU DE CARRER”. Jornades a formació a LLEIDA: ponències del Fèlix d’Altafulla i del Lluís de la Torre (i molts altres). Cal confirmar l’assistència abans del 25-Març andresal@diba.es. universitat de Lleida. Campus Cap Pont. Edifici Transfronterer Avda.Jaume II, 67
Si anem en cotxe cal que quedem i si anem amb tren aquesta seria la combinació: ANADA: 8:01 Torredembarra Transbord a St Vicenç (8:14h) i arriba a Lleida a les 10:05 TORNADA: 17:50h Lleida i a Sant Vicenç arriba a les 19:09h
2: a les 9h a Cal Bofill visita guiada pels muntanyans. Org. Gepec amb el suport de la regidoria de medi ambient.
6: a part del vídeo del Gaià, passarem el de l’urban park. Dijous a L’Auca 21h.
7: al vespre inauguració de l’expo de Jordi R. Morera de collage. Durant la setamana sANTA farà un taller de collage per als nens. (Amb el suport de la regidoria de medi ambient)
8: al 16 XVI Parc de Jocs (amb el suport de Joventut)
13: al 16 I Parc de Joves (S. Santa) 4 x 4 (amb el suport de Joventut)
21: fins al divendres 5 de maig, a l’Auca: Exposició dels 10 anys de l’Agrupament. (amb el suport de Joventut).
30: a les 9.30 h, a la plaça del Castell: Sortida de la Caminada Popular (Torredembarra- La Riera – Tamarit – Torredembarra). Arribada a les 17.30 h amb berenar per als participants. (amb el suport de Joventut)
*Tots els dissabtes activitats infantils a Cal Bofill.

MAIG........

6 i 7 de maig: Escola dels Verds a Olot
13: de les 16 h a les 18 h, a la plaça de Mn. Joaquim Boronat: Cau Obert (activitats i jocs oberts a tots els nens i nenes). (amb el suport de Joventut)
14: PROPOSTA d’excursió a les 10h per visitar els muntanyans.
Sense data: Curs de producció musical, Acampada Jove (amb el suport de joventut)
18: fins al divendres 16 de juny, a la Sala Lluís d’Icart: Exposició dels 10 anys de l’Agrupament. (amb el suport de Joventut)
27: Macro Festa dels Escoltes (amb el suport de Joventut)

JUNY............

Akístem, Curs de Grafiti Col•laboració amb el Casal d’Estiu Infantil (amb el suport de joventut)

JULIOL
Casal d’estiu juvenil (amb el suport de joventut)
COOPERACIÓ: Colònies saharauis. (amb el suport de cooperació)

AGOST
DJ’s a la platja, Competició Capoeira (amb el suport de joventut)

NOVEMBRE
Passatge del Terror, Setmana de la salut (amb el suport de joventut)

DESEMBRE
III UrBan Park, Curs de monitors (amb el suport de joventut)


5) “L’Ajuntament de Torredembarra rep un dels premis dels Amics de l’Aigua
EL PUNT. "Torredembarra."
L’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua va premiar ahir, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, l’Ajuntament de Torredembarra per la futura ordenança que aplicarà als edificis de nova construcció.(...)”

6) “Immigració (PUNT) En el capítol d’immigració, Carles Sala va anunciar que els municipis de Tarragona, Salou, Vila-seca i Torredembarra, pel seu nombre d’immigrants, tindran els seus propis plans d’acollida, mentre que la resta de poblacions implantaran les polítiques d’integració a través de convenis amb el consell comarcal.”

7) “Torredembarra replantarà pins talats al Canyadell
EL PUNT.. "Tarragona"
Amb motiu de la celebració el 21 de març del Dia de l’Arbre, la regidoria de Medi Ambient de Torredembarra ha sol•licitat a l’empresa Forestal Catalana SA, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, la cessió d’uns quants exemplars de pi blanc per replantar els que es van talar a la zona verda pública de la platja de Canyadell. Així, es compleix un acord de plenari per replantar la biomassa equivalent a la talada.”

8) “L’alcalde de Roda denega el permís a EUiA per fer un acte en algun local públic
Ò. MESEGUER. " Roda de Berà"
L’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte (CiU), ha denegat el permís a Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) per utilitzar qualsevol local públic municipal per fer l’acte de presentació de la nova assemblea local de la formació progressista. El batlle, segons fonts d’EUiA, argumenta que els actes de partit s’han de fer a les seus respectives, però no preveu que EUiA no té seu a la localitat del Tarragonès. La negativa ha forçat EUiA, que compta amb el suport d’Alternativa Baix Gaià (ABG), a programar l’acte en un restaurant de la carretera cap a Bonastre, a l’antiga estació de Renfe.
Juntament amb la presència del coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, hi ha prevista la participació del regidor d’ABG per Altafulla Fèlix Alonso, que no entén la posició de l’equip de govern de Roda en negar-se a cedir un espai públic. «A Altafulla, quan no teníem representació a l’Ajuntament, fèiem els actes a la biblioteca, i a Roda hi ha llocs de sobres, però es veu que allà funcionen les coses així», va lamentar. EUiA, per la seva banda, va fer servir fa poc el centre cívic del Vendrell per fer una roda de premsa, i recorda que no s’havia trobat enlloc amb un problema com aquest.”

9) “Demanaran una via verda entre la Pobla de Montornès i Reus
EL PUNT. "La Pobla de Montornès."
L’Alternativa Baix Gaià presentarà al•legacions al pla d’infraestructures de Catalunya per demanar la inclusió d’una via verda a l’antic traçat ferroviari entre la Pobla de Montornès i Reus, passant pel Catllar, Perafort i el Morell. La proposta, que ja es pot consultar i pot rebre adhesions al web www.viaverdabaixgaia.blogspot.com, es farà arribar també al delegat de Medi Ambient de Tarragona. A més, el grup vol organitzar aviat una jornada reivindicativa per netejar alguns punts de l’antic itinerari.”

10) Sembla que que les tesis d’erc i del psc s’imposen i ens quedem, de nou, sols defensant l’alliberament de muntanyans II. Però no tirem la tovallola.
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=1801954 24/3/06
“(...) El govern retalla el sostre edificable del polèmic projecte dels Muntanyans
"Nadal resol el recurs de la promotora amb una ordenació «més generosa amb els espais naturals»"
EL PUNT / EDUARD VALLÈS. " Mas de Barberans / Torredembarra"
El polèmic pla parcial dels Muntanyans ha finalitzat la seva llarga i polèmica via administrativa amb la resolució per part del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, del recurs d’alçada presentat per l’empresa promotora. El recurs s’ha estimat en part, segons va indicar ahir el director general d’Urbanisme, Joan Llort. «No s’ha reconegut la totalitat del sostre que es pretenia ni l’ordenació que venia en el pla parcial», va dir, breument, a l’expectativa que la conselleria informi formalment l’empresa constructora i el govern municipal. L’Ajuntament de la Torre té previst explicar avui els termes de la resolució (...).”

ALTRES HERBES

1) www.diablesdelatorre.org

2) http://baixgaia.blogsome.com/

3) 6 de maig manifestació a València.

4) “Hola! Us enviem aquestes convocatòries de la Plataforma
Ah, sabeu que ara demanarem el Parc Natural del Gaià i la seva Mar,del qual formarà part la Platja Llarga? És la millor manera d'assegurar l'Objectiu nº 2 de la campanya, que és protegir de forma eficaç la platja i el seu entorn, assegura la connectivitat de la platja cap a les muntanyes... Ens ajuntarem unes quantes Plataformes per demanar-ho conjuntament, ho demanarem per tot arreu, i esperem que totes les administracions
recolzin aquest Parc natural, per a nosaltres i les generacions que ens segueixen. De fet, una de las condicions que s'han de donar per fer un Parc natural (compatible per altra banda amb les activitats humanes ja existents, amb tal que no siguin massa predadores), es que tothom estigui d'acord. I a més en quant es comencen les gestions es pot sol•licitar i obtenir (encara que no sempre s'obté) una suspensió dels projectes sobre la zona, entre ells el Passeig Marítim i els dos Plans urbanístics que sumen 500 habitatges al costat de la platja.I demanem també que l'actual Projecte de Passeig Marítim se substitueixi per un altre de "RECUPERACIÓ de l'ENTORN NATURAL de la Platja Llarga", sempre respectant i sense causar inconvenients massa importants a la gent que ja viu i treballa en l'entorn de la platja.Un salut L. P. 690700191”

CONVOCATÒRIES d'ACTES PÚBLICS:
- Dissabte 25 de 13 a 15 h., a la Plaça de la Font,
CONCENTRACIÓ de la Plataforma "SALVEM la PLATJA LLARGA"
Informarem de l'agenda de la campanya i de com van les coses, i tindrem a la taula el Projecte aprovat.

- Dissabte 25 a partir de les 17 h., a la FESTA del GEPEC (la Palma, Reus)
TAULA informativa de la Plataforma "Salvem la Platja Llarga".
Tindrem a la taula el Projecte aprovat.

- Diumenge 26 a la Sala ZERO, carrer Sant Magí, de 20,30 a 24 h.,
CONCERT
organitzat per la Plataforma "SALVEM LA PLATJA LLARGA".
Tocaràn els grups: TUMBUCTÚ - TOO LATE - LA RÀBIA ACÚSTICA
Preu solidari : 4 euros.