2.3.06

ALTERNATIVA 188

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) El Mònic ... no ens ha publicat l’article que vam enviar! Que curiós! Demà els enviarem un altre.

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

2) Propers Dijous a L’Auca.
23: Curt sobre l’Skate a Alemanya
25: (dissabte) Documental sobre la repressió franquista del Thomas.

3) Visites guiades pels Muntanyans que surten de cal Bofill a les 9 del matí cada primer diumenge de mes. Org. GEPEC amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient. La propera: 5 de març “Geologia i meteorologia litorals. + info: litoral@gepec.org

4) Vam ser presents a la calçotada de l’assemblea de joves.

5) Diumenge 12 de març concentració pel Gaià al pantà. Sortirem des de Torredembarra a les 10 del matí a peu per anar a la concentració. La sortida de la Torre és un dels diversos punts de trobada. N’hi ha d’altres a Tamarit, Renau, etc. La convocatòria està impulsada per la Coordinadora Salvem el Gaià, Calidoscopi, GEPEC, GATA i altres entitats. Podeu fer arribar adhesions a l’Hèctor (sinia@siniadelgaia.com)

6) “Proposta per la millora i dignificació del Cartell de Premis-
Secció de pintura:“Pere Romeu”

Com a membre D’ABG vull fer present la meva reflexió- opinió i proposta sobre el Cartell de Premis en el seu apartat de Pintura-Premi Pere Romeu.

Els premis sobre arts plàstiques abunden en diversitat de pobles i viles.
Tenen diversos objectius, entre els quals esmentaré alguns d’interés per la reflexió posterior.
1r. Divulgar i mostrar la qualitat artística dels que hi participen.
2n. Crear uns fons per la població que els adquireix.Poden esdevenir la base d’un futur museu.
3r. Educar.Indirectament se’n beneficia el conjunt de la població en edat de formació i els col.lectius interesats en art.
4t. Situar la població en el mapa de les manifestacions artístiques.

Antecedents:
4
El premi Pere Romeu, ha tingut gairebé sempre una participació concorreguda.La Quantitat i qualitat fa que en prenguin part, fins i tot, artistes que envien les seves obres de ben lluny.
Etapa Casal de Cultura:En una primera etapa s’exposaven gairebé totes les obres que arribaven. Sense cap criteri de selecció i organització temática a l’hora d’exposar.
Etapa Lluís d’Ycart: S’exposen les obres premiades i finalistes atenen l’espai disponible.
En resum: Els criteris han estat variables, però sense tenir en compte què esposar, quantes obres , com exposar-les i on.

Un dels condicionants evidents és la manca d’espai expositiu que la nostra vila pateix.

.Per tot el que acabem de referir , volem aportar un conjunt d’idees i criteris perquè en el futur des d’aquest Patronat i L’Ajuntament s’estudiï les possibilitats .


PROPOSTA:
Des de ABG pensem que per dignificar el premi s’han d’establir uns criteris que es corresponguin a una idea de divulgació de l’art, d’educació a partir de l’art i reconeixement de tots/es els artistes participants . Per això ABG proposa:
1- Estudi-Projecte Sales d’exposicions:
SALA GOLFA. Renovació i adequació d’il.luminació i infraestructura per exposicions ,
2- SALA POLIVALENT . Al primer pis del Castell de Torredembarra.Va ser una promesa de l’equip de govern que va rehabilitar la 1ª. Fase.
3- Pensem que una de les Sales donaria un plus afegit a la mateixa Casa de la Vila.
4- SALA LLUIS D’ICART. Estudi i adequació integral dels dos espais.Hi ha un problema seriós d’humitat i condensació que s’ha d’estudiar com reduir-ne els efectes.
5- SALA CLAUSTRE FUNDACIÓ PERE BADIA. El col.lectiu GROP ja va fer-ne ús i va tenir prou acollida.Esperem que la rehabilitació promesa no trigui gaire a realitzar-se






PERE ROMEU.
Mesures per dignificar la divulgació i participació.Trobem adequada la quantitat atorgat al premi Pere Romeu.Però per agrair la participació caldria invertir una quantitat en l’el.laboració d’un catàleg que recollís :
a)El nom de tots/es els participants.Títol d’obra .Técnica i mides.
b)Reproducció fotográfica dels guanyadors, finalistes i aquells que el jurat considerès entre el 10/15 primers.
Aquest catàleg serviria com a memòria de cadascú dels certamens.
c)Elaborar unes bases per reconèixer els drets dels guanyadors i participants a exposar al llarg de l’any en qualsevol de les sales habilitades.
Altrament dit, el Premi Pere Romeu, esdevindria un punt de partida per seguir oferint a la població la posibilitat de gaudir de l’art.

Considerem, per part d’ABG, urgent que des d’aquest Patronat de Cultura i Ajuntament es posin les bases per dur endavant una promoció de les Arts Plàstiques escaient al creixement que té Torredembarra. Adequada als artistes locals que molts cops han d’exposar fora de la nostra vila.
Si volem créixer en qualitat per als nostres conciutadans i per aquells que ens visiten, si volem crear les bases perquè La Torre tingui el seu pes en el mapa cultural del Baix Gaià-Costa Daurada caldrà posar-s’hi per crear les infraestructures adients.
Cordialment

Jordi j r. M.
Membre d’ABG.”

7.- La reunió d’urbanisme (abg) va ser molt interessant. Vam tractar els diferents plans parcials que hi ha damunt la taula, els barracons del ceip antoni roig i la gestió de la regidoria d’urbanisme. Vam estudiar temes i vam el•laborar propostes concretes.

8.- El dia 8 de març daniel p. del consorci d’aigües serà a la sala de plens de torredembarra per explicar públicament els plans que hi ha el voltant del riu. 20h (Confirmat). No dubteu en participar-hi.

9) Aquest any el servei de bus urbà amplia els seus dies de servei, la franja horària i les parades gràcies a l’augment espectacular d’usuàries/is

10) L’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de més de 97000 euros per a la Llar d’Infants Municipal.

11) El 22 de juliol tindrà lloc a la platja de la Torre el Beach Running (regidoria d’esports).

12) El Gepec amb el suport de la regidoria de medi ambient organitza activitats infantils tots els caps de setmana a Cal Bofill.

13) Expo “Federica Montseny 1905-1994” al Castell del 21 de març al 8 d’abril. Org. Cultura.

14) Des de la regidoria de medi ambient estem senyalant els voluminosos que la gent llença al carrer fora del dia que toca recollida. S’han el•laborat uns fulls explicatius pel tema de la poda i la seva recollida. S’ha iniciat una prova pilot en diversos barris de recollida de poda amb contenidors especials. Aviat començarem a recollir, a través d’un conveni, el cartró botiga per botiga. Amb l’orgànic es començarà amb els comerços que més en generen. S’està preparant un web amb tota la informació de l’àrea d’ecologia urbana. S’han editat noves enganxines (més grans que les anteriors) per als contenidors. S’ha distribuït un flayer informant dels punts fixos de la recollida d’olis domèstics.

15) L’Ajuntament ha comprat els terrenys de la Vila romana del Moro.

16) La calçotada: UN ÈXIT! rECords i abraçades a les amigues i als amics que vàreu venir de lluny (Castelló, Vila real, Sagrada Família, Euskadi, Morell, Blanes, Tarragona, Arbúcies, Marçà, Vendrell, etc)! Quedem el darrer diumenge de febrer de l’any 2007. Serà la XIII!

ALTRES HERBES

1) “Benvolguts "contertulianos", "fonderos" i amics:

Us informem que el dissabte 4 de març a les 21: 15h a la Fonda Riera hi haurà un sopar-teatre. Primer soparem i despés l ´obra que es representarà ès "El Malfiat extraordinari" de Max Aub. El format de representació de l´obra escollit és una lectura dramatitzada. Els actors, nou: un narrador i vuit personatges.
Aquesta lectura dramatitzada és una iniciativa del "Grup d´aficionats a l´art de Torredembarra".
Reserves. Matins 977. 655057/ Vespres 977. 655118.”

2) A l’auca hi ha calendaris de l’Atzucac de Mataró i d’altres.

3) Bases del cartell de premis de Torredembarra a www.torredembarra.org