22.2.06

ALTERNATIVA 186


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

-Dijous 23: REUNIÓ DE LA COMISSIÓ D’URBANISME DE L’ABG. 20h
-Dimecres 22: ASSEMBLEA MENSUAL. 22h
-Diumenge 26: XII Calçotada! Països Catalans, endavant! Inscripcions a: jsmbaixgaia@hotmail.com

0) “Tinc una idea, i si anéssim publicant també tots aquests materials que sobren del TdB a internet, com a complement del Blog de Butlletins?. Ja ho comentarem. Una altra idea per a fer: fer una Permanent de dissabte com a passatgers del Bus Urbà, per a fer-nos una millor idea del recorregut total i de passada veure el territori.” Cesc

1) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/ www.altafullalternativa.org

2) “Aquí tens l'adreça electrònica on trobar el Pla d'infrastructures. No te l'envio perquè pesa 7,5 megues i et rebentaré el correu:
http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/plans/sectors/pitc.jsp”

3) Reunió permanent 18-2-2006 Resum:

1.- El laboratori de Cal Bofill ja està ordenat i a punt.

2.- Dijous vam sortir a la Nit al Dia de la Terribas parlant de la manifestació tenim el dret a decidir. Va ser una petita entrevista que ha provocat moltes mostres d’adhesió. El cas és que erc està manipulant el sentit de la manifestació intentant que el titular sigui una mobilització contra l’estatut Mas-Zapatero. En canvi la manifestació és a favor del dret a decidir del poble català i està convocada per més de 400 entitats.

3.- Proposarem al CMS la creació d’una ruta pels arbres monumentals de la Torre.

4.- Ens hem trobat amb la regidora de medi ambient de creixell per involucrar-los en la potenciació del medi rural.

5.- S’han començat a netejar els abocaments de Mas Pujol. S’han bloquejat els camins perquè no passin camions a abocar.

6.- Abans de setmana santa es farà una neteja del tallafoc de la Marítima Nord.

7.- Aquesta setmana ens hem reunit amb els veïns de la Marítima Nord.

8.- Carrer Major: Hem manifestat el nostre descontent en com s’ha fet, com ha quedat i com s’ha informat als veïns.

9.- A la rotonda que hi ha entre micasa-llovet-loroga (carrer garrofers-pompeu fabra) vam manifestar que hi volíem una olivera i no el que s’hi ha posat.

10.- No estem a favor de l’arranjament que s’ha fet amb el pal de la llum que hi ha davant del nou bloc de pisos de la plaça de les monges. Tampoc que s’hagi fet aquest bloc de pisos. Tampoc que s’hagi tirat a terra la casa antiga que hi havia.

11.- Celebrem els progressos dels regidors de Turisme del Baix Gaià per crear la marca turística pròpia.

12.- Dijous a L’Auca: Hem fet un tríptic per les sessions del mes de març:
2: Curt d’Aleix Barba
23: Curt sobre l’Skate a Alemanya
25: (dissabte) Documental sobre la repressió franquista del Thomas.

13.- Com d’aquí a un any hi ha el concurs de recollida d’escombraries no canviem els contenidors perquè això ens comprometria a l’hora de fer el concurs públic. Com als pobles de la vora no ho tenen en compte això provoca comparacions. Si no féssim una gestió honesta demà mateix els podríem canviar tots...

14.- L’1 d’abril el lluís participa en unes jornades a Lleida. Des de l’ABG participarem i ens quedarem a dinar. Els interessats cal que ho digueu per coordinar el transport.

15.- Les jornades de formació de la torre s’han aplaçat.

16.- Des de la regidoria de medi ambient hem començat a preveure el tema de la grip aviària als muntanyans. Intentarem aconseguir recursos per a la vigilància.

17.- Debatem les propostes de programa de medi ambient aportades pel Jordi p. El nostre programa assumirà al 100% l’Agenda 21. També cal que el programa transmeti la nostra idea de capgirar l’esdevenir de Torredembarra i que es converteixi en una vila pionera en política medioambiental.

4) Visites guiades pels Muntanyans que surten de cal Bofill a les 9 del matí cada primer diumenge de mes. Org. GEPEC amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient. La propera: 5 de març “Geologia i meteorologia litorals. + info: litoral@gepec.org

5) Diumenge 12 de març concentració pel Gaià al pantà.

ALTRES HERBES

1) “Apreciado Defensor del Lector.

Leo con atención los interesantes debates que publicáis los domingos en el apartado de opinión. Con los expertos que escogéis los ciudadanos como yo podemos entender y formar nuestra propia opinión de los temas de actualidad.

Este pasado domingo 19 de febrero, el centro de atención de los dos artículos era la pregunta “¿Está en peligro el castellano en Cataluña?“

En el artículo de Francisco Rodríguez Adrados (miembro de la Real Academia Española y de la Real Academia de la Historia) se dice que en Cataluña no hay misas en castellano. Pues bien, en la parroquia de mi barrio (casco viejo de Torredembarra), la iglesia de San Pedro Apóstol, hay misas en catalán y en castellano, las cuales se anuncian regularmente en los paneles de anuncios de la iglesia. Usted puede comprobar esta información llamando a cualquier parroquia catalana.

Esta afirmación (no hay misas en catalán) aparece además en un destacado del artículo. En éste artículo se incluyen opiniones curiosas que no entraré a valorar pero que creo tendrían que hacer reflexionar a los encargados de escoger opinadores:

“Con rotura total de movilidad de las personas y un deterioro total de los servicios, de la vida”.
“Un salto al vacío”.
“Son como iluminados”
“Quitan el español de los letreros de las tiendas”
“Ni hay ya centros de enseñanza en castellano, ni misas, ni anuncios en los centros oficiales”
“No admitirán a nadie sin apellido catalán para las consellerias y todo eso”
“Y ya tienen o pretenden tener tribunales, espías…”

Gracias a su atención y les invito a visitar mi tranquilo pueblo a 15 quilómetros de Tarragona, donde hablamos más de 30 lenguas gracias a la inmigración llegada de diferentes puntos del mundo.

J. S.
Dni
Torredembarra“

2) Ajuda d'emergència, inundacions desastrosses als campaments
del poble sahraui www.diariparlem.com/content/view/1293/2/