15.12.05

ALTERNATIVA 174

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1) Ens veiem a la Permanent del 24.

2) El proper 15 de gener serà l´homenatge als republicans enterrats a la fossa comuna de Mas d’en Blanch de Vespella de Gaià.

3) Hem distribuït, a través de la regidoria, el tríptic sobre el casal infantil dels muntanyans a totes les escoles.

4) PANERA: La novetat d’aquesta setmana de la panera és que, a part del quadre de Jordi R. Morera, el CD dels TRES, els productes de la terra, la làmina del pintor Francesc Llorach Sisquet Pintor (el darrer alcalde republicà viu d’abans del franquisme), un pòster de Nunca Mais, una samarreta de “Baix Gaià” amb l’estel vermell i una postal de Salvem el Gaià, hem afegit un póster dels Ni Folla (grup precedent als Cagant Melodies i als Highleaf), el DVD del Correllengua "una eina per fer país" i una agenda del Països Catalans. Els números seran a la venda ben aviat. La panera es pot visitar al cafè. El sorteig és el 22!

5) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

6) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II. L’ABG és l’única formació política que va votar en contra del projecte Pla Parcial Muntanyans II.

7) Des de mewdi ambient ahir ens vam reunir amb tots els centres educatius torrencs per parlar de la visita als muntanyans, el reciclatge i els horts ecològics.

8) Ahir vam fer l’acte públic i vam fer balanç del nostre primer any de gestió. Vam valorar tan els aspectes positius com els negatius.

9) Ja és al carrer el nostre butlletí número 11. L’adjuntem amb pdf.

10) Ja van anar a declarar els companys de l’ABG d’Altafulla per la demanda per un article nostre que parlava d’una especuladora. La cosa pinta molt bé i creiem que el jutge ens donarà la raó. Des de la Torre vam acompanyar-los als jutjats.

11) Ampli ressò de la presentació de les inversions que hem fet als muntanyans (TVE, punt, diari tarragona, ràdios...)

ALTRES HERBES

1) Vols fer un regal diferent? A l’Auca hi ha productes de la terra (catànies, licors i CDs). També queden un parell de llibres dels camins del Tarragonès, samarretes del Baix Gaià, del Gaià Folk i dels vogadors. Quden DVDs sobre els muntanyans.

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions

DIA ACTIVITAT

.16 des. Ple del Consell de Sostenibilitat. 20h
.17 des. A Cal Bofill conferència sobre les praderies de posidònia CESM. 19h
.17 des. II Trobada Intercanvi Plaques Cava al Casal.
.18 des. Festa Prenadal de l’Ass. De Jubilats (al casal)
.18 de des. bus gratuït per participar al I Concurs de Grafitis Pallaresos Urban Meeting Inscripcions al PIJ (977644308)
.18 desembre: Neteja dels Muntanyans
.18 des. Anada al Teatre Nacional “Falses Confidències” 977640063 - Nus Escènic
. 18 des. Espectacle de titelles de personatges de l’espai Casal Infantil dels Muntanyans (CIM) Diumenges d’11 a 12h) Org. Regidoria de Medi Ambient, Àrea de Medi Natural i el GEPEC Gratuït i no cal inscriure’s.)
22 des. Curs de monitors (preguntar a l’Agrupament o al PIJ)
24 des. Últim dia de la recollida de joguines solidària a l’Auca organitzada pel Ball de Diables Infantil.
.27 des. A la recerca de plantes (CIM)
28 des. Els ocells t’inviten a conèixer-los (CIM)
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
29 des. Busca materials a la platja natural (CIM)
30 des. Descobreix qui habita les dunes (CIM)
31 des. Festa de cap d’any a l’Auca
2006______________

15 gen. Homenatge als republicans enterrats a les fosses comunes de Vespella i dels morts del Baix Gaià als camps de concentració nazis
26 feb. XII CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ
23 abril: TRES al Botarell
29, 30 abril XX Setmana Catalana de Vela.
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
28 maig: TRES a Torredembarra
Tardor: II Jornades Interculturals

3) Per cap d’any, una vegada més, s’està organitzant un sopar-guateque al Cafè. Cal apuntar-se a l’Auca i allí us explicaran els detalls.
4) X E R R A D A – C O L • L O Q U I "Habitatge, dret o negoci" amb Jordi Navarro, Director Territorial d’ADIGSA Divendres 16 de desembre A les 19.30h A la Cooperativa Obrera (C. Fortuny 23, Tarragona) Organitza: JEV Tarragona / ICV-LP
5) S’ha creat el casal Popular La Sageta de Foc a Tarragona: www.pobleviu.org/modules.php?name=News&file=article&sid=612
6) El bolg personal de l’Antoni Garcia, portaveu dels Verds, Esquerra Ecologista i amic de l’ABG (ens ha vingut a visitar diverses vegades): http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/6115
7) “Si us plau, reenvia aquest missatge als teus contactes.
www.TanquemDrapchi.org” 2005 Amnistía Internacional
8) CONSELL MUNICIPAL DE SOSTENIBILITAT DE TORREDEMBARRA
“Es convoca la reunió del Ple, que tindrà lloc el dia 16 de desembre de 2005, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Casa de la Vila. ORDRE DEL DIA 1. Lectura i aprovació de l’acta de la sessió del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra duta a terme el dia 1 de juliol de 2005. 2. Relació d’altes i baixes 3. Informació de les activitats realitzades per les comissions, d’acord amb l’article 27è del Reglament del Consell Municipal de Sostenibilitat 4. Seguiment de l’estat de compliment de les mocions i acords d’anteriors plenaris del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra. 5. Lectura i aprovació de les següents propostes de moció: • Moció sobre la regeneració de la sorra de la Platja de Torredembarra, de la Comissió de Medi Litoral per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Moció per tal que les condicions tècniques de subministrament d’aigua sigui coherent amb la nova Ordenança d’estalvi domèstic d’aigua, de la Comissió d’Aigua, Residus i Energia per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Moció per tal d’eliminar el mínim de 36 m3/ trimestre i establir una tarificació progressiva en la factura de subministrament domèstic d’aigua, de la Comissió d’Aigua, Residus i Energia per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Moció per tal que els nous plans parcials incorporin les despeses dels contenidors de recollida de brossa, de la Comissió d’Aigua, Residus i Energia per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Moció per tal de replantar els pins talats del Canyadell, de la Comissió de Medi Rural, Agrícola i Forestal per a què el Ple del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. • Moció per a cobrir la plaça de coordinador de l’àrea de Benestar Social, de la Comissió de Benestar Social i Salut per a què el Ple de Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra l’elevi al Plenari de l’Ajuntament de Torredembarra. 6. Precs i preguntes.” Fem una crida a participar-hi. Poseu preguntar a cal bofill o al correu de la regidoria de medi ambient.

9) Caritas de la Torre ha engegat la seva campanya de Nadal. Recullen xampú, llegums, diners, llaunes, etc. 17 de desembre de 10-13h i 17h-20h i tots els dimarts de 19h a 20h

10) Ja es pot anar a l’Ajuntament a votar el cartell guanyador per al carnaval. Estan allí exposats.

11) Al casal, al costat de la porta del bar, hi ha un dels punts de recollida d’olis. S’hi pot anar a abocar a qualsevol hora del dia.

12) el 22 hi ha ple municipal.