29.8.05

ALTERNATIVA 149

BONA FESTA MAJOR!

1) Els Paus A. i R. llencen la idea de fer una trobada comarcal de tots els membres de l´ABG.
2) Un web d´una CUP: www.cupdosrius.org
3) Properes activitats de l´abg (Setembre):
3 : PARADETA AL CONCERT D´SKATALÀ
10 : BOTIFARRADA A L´AUCA
28: ASSEMBLEA MENSUAL
10,17 i 24: PERMANENTS A LES 12H
4) REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA DE L´ABG dimecres 31 d´agost a les 22h a L´Auca
5) La regidoria de Medi Ambient ha aconseguit dues subvencions per a fer actuacions als muntanyans (30000 € de la direcció general de Medi Natural i 39500 € del Departament de Política Territorial
6) La junta de govern local ha aprovat presentar al.legacions al Pla d´Energia de Catalunya per demanar que es potenciïn més les energies renovables.

7) “El Ministeri de Medi Ambient comprarà la meitat dels terrenys del pla parcial Muntanyans II perquè no s'urbanitzin

La plataforma demana a la Generalitat que protegeixi la resta de la zona J. PRADES. Torredembarra
El govern espanyol finançarà la compra de la meitat dels terrenys del pla parcial Muntanyans II, segons l'acord a què van arribar ahir la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, i el conseller Salvador Milà. El compromís del ministeri «és un pas molt important» per a la preservació de la zona, segons va explicar ahir el portaveu d'Alternativa Baix Gaià, Lluís Suñé, que fa afirmar: «Estàvem esperant la intervenció de la ministra; intuïem el resultat final i s'ha confirmat.»



La celebració, ahir, dels cinquanta anys de la creació de l'únic parc nacional de Catalunya, el d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, va tenir la participació de la ministra i va servir a Milà per demanar-li formalment la implicació del govern espanyol en la protecció del litoral torrenc.
La zona compresa pel pla parcial Muntanyans II, l'aprovació definitiva del qual va ser suspesa per la comissió d'Urbanisme de Tarragona al desembre pel fet que és en un espai inundable, ocupa setze hectàrees annexes al PEIN dels Muntanyans. És per aquest motiu i pel seu valor natural que el Departament de Medi Ambient considera que la seva protecció «és altament prioritària» i que es pot incloure en la llista de terrenys litorals que el ministeri vol adquirir per evitar l'especulació urbanística. Actualment, els terrenys pertanyen a la promotora immobiliària Vegas del Guadaira, de capital andalús i que projecta la construcció de 550 habitatges.
A més d'Alternativa Baix Gaià, grup amb representació a l'Ajuntament que des del primer dia s'ha oposat al pla parcial dels Muntanyans II, també va expressar la seva satisfacció el portaveu de la plataforma Salvem els Muntanyans, Jordi Vázquez, que va mostrar-se optimista per l'acord, tot i que va qualificar-lo d'«insuficient». En aquest sentit, Vázquez va recordar que, segons els informes tècnics de la Universitat de Barcelona, «tota la zona és inundable», i que «ja no pot suportar més pressió urbanística». Per això, la plataforma «lluitarà fins al final perquè es denegui el pla en la seva totalitat».
El portaveu de Salvem els Muntanyans va afegir: «Reconeixem la implicació de la ministra i la de Milà, el primer conseller de Medi Ambient que posa per davant els interessos mediambientals per sobre dels urbanístics i de la propietat privada, però cal que la seva conselleria o la de Política Territorial n'adquireixin la resta.» La mesura se sumaria a les iniciatives de la Generalitat i l'Estat per protegir espais com el d'Aigüestortes, que inicialment ocupava 9.851 hectàrees del Pirineu lleidatà i que ara n'inclou 40.852.”

7) Amics Podeu difondre el nostre web, que està actualitzat a data d'avui: http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/
Fins aviat Cesc

8) Davant la nostra actitud de defensar el territori i intentar plantejar un altre model de desenvolupament s´han donat ja tres casos d´agressions verbals. Totes aquestes agressions han vingut de mans d´un grup de persones que treballen per una coneguda especuladora torrenca. El primer cas ja el coneixeu, va ser contra el nostre regidor i ja va ser denunciat. I darrerament s´han donat dos casos contra dues persones (per separat) que duien samarretes amb l´anagrama de la Plataforma Baix Gaià (¡).

ALTRES HERBES

1) A L´Auca hi ha samarretes de el Baix Gaià amb l´estel vermell, dels bogadors i alguna altra.

2) Activitats relacionades amb el medi ambient
*Cursos de formació de voluntariat als Muntanyans. 10 i 11 de setembre.
*IV Trobada Solar. El 17 de setembre a la Plaça del Castell.
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre.
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

3) Ja s´ha distribuït el llibre de Miquel Mestre Avinyó i el Cooperativisme a Torredembarra a l´Àgora i a les llibreries de Tarragona.