22.12.06

ALTERNATIVA 257


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- QUINA BARRA!
“El Mònic no m’ha publicat un escrit sobre... el Gaià Folk! Em van contestar fa molts dies dient que me’l publicaven! No sé, el proper el faré sobre les relacions prematrimonials de les orugues dels pins del Patronat... A veure si així...”
Jordi

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ (AMB UN MÉS I MIG, MÉS DE 1000 VISITES!)
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- altafulla
Ha sortit el Full 53.

3.- URBAN PARK
Podeu veure el cartell al web http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

4.- Com és que a casa d’en Pere Poc, com més són, mengen més pocs?

5.- TDB
Ha sortit el darrer TDB. El podeu veure al web http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

6.- MUNTANYANS II
-“Muntanyans, aprovat” www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2194729
-PSC, ERC I GIT voten a favor de la reparcelació de Muntanyans II.

7.- RIU GAIÀ
PER UNA NOVA CULTURA DE L'AIGUA, EL RIU GAIÀ
La Generalitat de Catalunya ha engegat un procés participatiu per tal de desenvolupar LA DIRECTIVA MARC DE L’AIGUA. El dia 14 de desembre es va fer una sessió oberta a Altafulla. Hi van participar moltes entitats, des de Kalidoscopio de Vespella de Gaià a Unió de Pagesos, passant per la Sínia, l’Alternativa Baix Gaià, Gepec o Depana. (...)” EL PODEU LLEGIR SENCER A:
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

8.- VIA VERDA
“El Consell Comarcal del Tarragonès potencia la inversió en serveis socials i medi ambient

A.P.. Tarragona
El ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar dilluns a la nit per unanimitat un pressupost de 16.532,403 euros per l'any 2007, una xifra un 17,7% superior a la de l'exercici anterior. Entre les
inversions previstes, destaquen les partides de Medi Ambient (4.147.500), Ensenyament (4.079.200) i Serveis Socials (2.116.067). Aquesta última partida ha crescut un 23% respecte del 2006, mentre que
en el cas d'Ensenyament la despesa ha augmentat un 24% per l'increment d'ajudes de menjador i transport. D'altra banda, en l'apartat d'obres, destaquen les partides per a la construcció de noves illes de
contenidors soterrats (681.000), a més de la creació d'una nova deixalleria al Morell i l'ampliació de la de Torredembarra (400.000).

SUPORT A LA VIA VERDA
El ple va aprovar també per unanimitat el seu suport a la creació d'una via verda al tram de l'antiga línia de ferrocarril entre Roda de Berà i la Secuita. A més, el Consell elaborarà un estudi tècnic sobre
la possibilitat de crear un tramvia que faci aquest trajecte.
(podeu VEURE LA MOCIÓ APROVADA AL CONSELL COMARCAL A
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/ )

9.- MÉS RIU GAIÀ
“Benvolguts i Benvolgudes, Novetats al procés de participació i altres temes:
1. PROPERES SESSIONS DE VALIDACIÓ DE L'IMPRESS:
Responent a les peticions que heu fet durant les sessions informatives de separar les dues conques del Gaià i el Francolí, us comuniquem que, tot i que el procés de participació continua sent conjunt, es realitzaran dues sessions de validació de l'IMPRESS per parlar de les problemàtiques de cadascuna de les conques per separat: (...)
- Per la conca del Gaià, el dimarts 16 de gener a les 19h al municipi de Vila-Rodona (el lloc està encara per confirmar).
A més, convidem als municipis del Baix Gaià, que inicialment estan fora del territori d'estudi, a participar en el procés i presentar com a proposta ser inclosos a la delimitació de la conca.
2. MATERIALS DE TREBALL PER LES PROPERES SESSIONS:
Us adjuntem les últimes versions del Qüestionari de Valoració de l'IMPRESS així com l'Enquesta de Percepcions. Podeu reenviar-los per correu electrònic a: acaparticipacio@gencat.net, i en el cas del qüestionari, a més també teniu l'opció de respondre'l directament a través del fòrum: www.delibera.net?foro=425 . El termini de presentació de totes dues consultes és el dilluns 8 de gener.
Recordeu que quants més qüestionaris rebem i quants més comentaris i observacions realitzeu i deixeu per escrit sobre l'IMPRESS, més profit li treurem a les properes sessions de validació!!
3. RESULTATS DE LES SESSIONS INFORMATIVES:
Us fem arribar el resum de les dues sessions d'informació del procés de participació de la setmana passada a Montblanc i Altafulla. Si vàreu venir en una de les sessions però no sortiu al llistat d'assistents del document adjunt, siusplau envieu-nos un email i us hi afegirem!
Per més informació sobre el procés visiteu la web: www.participacio-conquesgaiafrancoli.net
4. DIFUSIÓ DEL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ:
Per tal de difondre al màxim aquesta informació en el territori, us demanem que reenvieu aquest mail a qui creieu que ha d'estar implicat, i si us sembla bé, ens feu coneixedors d'aquestes adreces per mantenir-los també informats del procés.
Per qualsevol cosa no dubteu en contactar. Salutacions i Bones Festes!
Marta Kucharski Duran Delibera - Serveis de Participació Interactiva
www.delibera.info marta@delibera.info 93.402.07.21 “

ALTRES HERBES

1) AGENDA
23: Cagatió al casal
24: Xocolata amb coca al casal
26: concert de st esteve
27-30: URBAN PARK l’eix temàtic serà “el món dels còmics”,17 a 20h I ÚLTIM DIA A LA NIT (dia 30) (DE 22 A 23:30) -TOTES LES ACTIVITATS (DE 23:30 A 00:30) -ENTREGA DE TROFEUS -EXHIBICIÓ DE FUNKY I BREAK (DE 00:30 A 02:00) -GRAN JOC DE ROL PATRONAT A. ROIG
Fins el 27 és el límit per apuntar-se al CONCURS DE PESSEBRES I DIORAMES. 3er MEMORIAL MN. ANTON MORELL. Telf. 616308865 (tardes) (Dia 28 de desembre passaran a visitar els pessebre el jurat) Entrega de premis: 14 de gener de 2007, al claustre de les Monges, a les 12 del migdia.”
27: concert de nadal
31: espectacle infantil i ball
Gener
7: MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE MUNTANYANS II 12:00h - Al passeig marítim a l'alçada de l'estació de la renfe. Es caminarà fins a cal bofill.

2.- www.lateneu.org

3.- “CGT convoca una concentració amb motiu de la inauguració de la línia de l'AVE fins a Tarragona La CGT continuant amb la seva campanya de Defensa del Ferrocarril com servei públic i dintre de les accions iniciades en el camp de Tarragona "+ TRENS i - AVE", i amb motiu de la inauguració de la línia de l'AVE fins a Tarragona i de l'estació de l'AVE de Perafort, per part de la classe política Estatal i Autonòmica, a més dels directius de les empreses ferroviàries, el dilluns 18 de desembre anirem a mostrar el nostre desacord amb aquesta forma malversadora de recursos i elitista d'entendre el transport. Els esperarem en l'estació del Camp de Tarragona, situada a Perafort.
Els que pogueu assistir esteu convocats a les 10 hores en la Plaça Imperial Tarraco de Tarragona, des d'on ens desplaçarem a l'estació de l'AVE. És important la màxima assistència, pel que demanem que feu un esforç per venir. Sindicat Federal Ferroviari de la CGT Federació Intercomarcal de Tarragona de la CGT”

5.- Penseu que cal col•laborar amb la recollida d’ampolles de cava dels escoltes (veieu el cartell al web http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

6.- “Hola a la Plataforma! Ho sento per tant d'annex i el mail una mica llarg... Les coses van força bé (creuo els dits i toco fusta). El Síndic de Greuges de Catalunya ha acceptat ocupar-se de la causa de la Platja Llarga, i es preocupa pels dos temes, el passeig i les urbanitzacions…
us adjunto l’ultima carta que en ha enviat . ERC m’ha demanat per mail una entrevista, i ha adjuntat el seu posicionament en relació a la Llarga: << Esquerra demana l’aturada del projecte i del seu plantejament >> Això és fantàstic, ja ens recolzant dos partits del tripartit en quant al passeig!
En quant a les urbanitzacions, la seva postura no és tan clara: demanen només que no es facin al costat de la platja (entre la via i la carretera). D’aquesta manera s’ho posen molt bé al govern municipal, que ha posat un recurs per fer-les les 409 al turó d’a sobre de Mas Rabassa, una muntanyeta amb bosc verge d’un altíssim valor naturalístic i que és el paisatge de fons des de la platja (sobretot quan ens separem de la vora nedant en les seves aigües) i des del Bosc de la Marquesa.
Els hem de demanar que, per demostrar que volen de veritat salvar la platja llarga com a espai natural i tranquil per a la ciutadania, comprin o ajudin a comprar els terrenys urbanitzables ara que sembla que han rebut de la comunitat europea 10 milions d’euros per salvar platges. Ja han sortit dues cartes importants, a dos Departaments de la Generalitat, Medi ambient i Planificació Territorial.
Les teniu a la web (www.moviments.net/platjallarga), en quant la obriu estan a dalt de tot. Eren urgents, perquè el tinent d’alcalde Sr. Aregio declara als diaris que ja té el “sí” verbal i només falta la firma per posar les 409 cases a la muntanyeta d’a sobre de Mas Rabassa. A la LLISTA PÚBLICA ’ADHESIONS ja tenim 420 i hem de seguir pujant. Només ens falta el temps de passar-la a l’ordinador, a veure aquestes festes. I farem d’aquí a uns dos mesos una altra CONCENTRACIÓ, potser al migdia o a primera hora de la tarda per tal que, per variar, sigui de dia. I demanarem permís també per fer a continuació, aprofitant que serem bastant gent, una MANIFESTACIÓ tallant el tràfic (per carrers que no hi hagi massa, no volem causar massa molèsties). Però sembla ser que donen permís per fer-ho, i els urbans desvien la circulació per un altre costat... Ha arribat el moment de posar-se les piles per tal que tant la concentració com la mani resultin DIVERTIDES i BONIQUES. Gent o grups de gent que vulguin disfressar-se, fer performances....pasacalles... gent que vagi fent malabars i altres coses maques... Podeu fer PANCARTES...... També cal fer 3 ó 4 grans pancartes de tela d’aprox. 1,10 m. d’amplada i llargues com l’amplada dels carrers, per ser portades per un grapat de persones cadascuna d’elles.... I avisar que està bastant actualitzat el tema de les URBANITZACIONS a la WEB,
i que el Sr Aregio, tinent d’alcalde, s’està ficant amb nosaltres contínuament als diaris... I que estem a punt d’enviar una CARTA OBERTA A DEPANA, demanant-los que com és possible que diguin que el passeig està molt bé, que no sembla que els preocupin les urbanitzacions. És bastant llarga, la trobareu a la llista d’emails, buscant per DATA el mes de desembre un dels últims. L’adreça:
www.moviments.net/pipermail/platjallargatarragona Tant de bo reaccionessin bé i ens guanyéssim uns aliats...(...)”

7.- “Inauguració amb protesta sindical EL PUNT. La Secuita
El sindicat CGT ha convocat per dilluns vinent, dia 18, coincidint amb la inauguració de l'estació del TAV al Camp de Tarragona, una concentració de protesta a causa de la nova infraestructura per denunciar la deixadesa de la xarxa ferroviària convencional. El sindicat convocant, a més, critica que l'arribada del TAV suposi la desaparició de les connexions diürnes amb Madrid des de Tarragona, Reus, Valls i Montblanc. (...)

8.- “Bones,
Alguns ja ho sabreu però hi haurà qui no. El tema es que per Cap d'Any a l'Auca "punxarem" musiketa per afeguir més glamour a tota la nit. Com que som així de jipis he estat fent una llista de grups de música que podrien sonar. He posat tot el que se m'ha passat pel cap però segur que em deixo algo. I també hi he posat moooooolta merda per que veieu quin nivell podem arribar a solir. Llavors cal que acabeu d'omplir la llista amb allò que us agradaria sentir el 31 de desembre. Qualsebol cosa estarà acceptada, des de la Martirio fins las Ketchup i passant per el Fary, no us talleu, demaneu música!!!
Fora guai que tot allò que no sigui fàcil de trobar m'ho feu arribar en MP3 o CD, a partir de divendres ho podreu deixar a l'Auca (imagino). ale hasta luek! aki va la llista: Dr Claypso
Skalariak
fermin Muguruza
extremoduro
Muchachito...etc....
SA
madness
celtas cortos
negu gorriak
blur
opus
pearl jam
rolling stones
ac/dc
ojos de brujo
macaco
betagarri
brams
asian dub foundation
franz ferdinand
chemical brothers
underworld
hombres G
the postal service
scissor sisters
pastora
manu chao
mano negra
color humano
iggy pop
bandes sonores tarantinesques
david holmes
green day
NOFx
2 many dj's
new order
europe
def con dos
banda bassoti
prodigy
siniestro total
nenas da revolta
nancy sinatra
tom jones
full monty soundtrack
fisherspooner
calexico
ricardo villalobos
offspring
bruce springsteen
jon spencer blues explosion
coldplay
sex pistols
skatalites
u2
my robot friend
chimo bayo
inadaptats
la polla
kortatu
jamie lidell
la kinky beat
obrint pas
la carrau
zebda
etc........
buenu ya veieu que la llista és horrible....no hi ha conexió de res, però mola. e c”

9.- http://www.vdevivienda.net/

10.- REPUBLICANISME
Per a completar l'iniciat cicle d'actes sobre republicanisme iniciat amb l'acte de Josep Subirats, dissabte passat, caldria anar tancant el cercle, el cicle podria estar conformat en la seva totalitat pels següents actes:

1) El 16 de desembre del 2006
Conferència de Josep Subirats
De la repressió franquista a l'Europa d'avui.
Acte celebrat

2) El 28 de gener del 2007
Homenatge republicà a Vespella
Acte pendent de celebrar

3) El xx de febrer de 2007
Conferència d'À.
Exhumacions de soldats republicans a Vespella
Acte pendent d'organitzar

4) El xx de març de 2007
Conferència Sr, C.
Simbologia republicana
Acte pendent d'organitzar

5) El 14 d'abril
Cap de setmana republicà (teatre, grallers, menjar popular...)
Acte pendent d'organitzar

Es pots completar, afegir, esmenar o ampiar la informació sobre aquest cicle, i veure qui i com ens repartim la feina, les conferències o taules rodones les fariem a la biblioteca del nucli antic.”

Cesc

14.12.06

ALTERNATIVA 256


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM:
16: Conferència de Josep Subirats a la Biblioteca 18h

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- INTERESSANT
Sobre la privatització dels serveis a les administracions locals...
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2187167

3.- JAUME
El Pere ha estat fent moltes gestions per tal que la Vila reti un homenatge al Jaume de la Plaça. Ha recollit signatures, ha parlat amb un escultor, amb una foneria, amb l’alcalde, amb la germana, etc. Sembla que tot va per bon camí.

4.- MUNTANYANS II
“EL PERIÓDICO 9/12/2006 Edición Impresa TARRAGONÈS|URBANISME
Torredembarra porta el pla de Muntanyans a la Comissió Europea
F G TORREDEMBARRA
La Comissió Europea estudiarà el projecte de construir 550 vivendes a la zona de Muntanyans 2, al litoral de Torredembarra. La plataforma Salvem els Muntanyans, formada per grups ecologistes i entitats ciutadanes, ha plantejat el tema a les autoritats comunitàries perquè es pronunciïn sobre
si el pla urbanístic vulnera la legislació europea i si el programa europeu Life permet adquirir els terrenys i evitar que s'hi pugui edificar. Salvem els Muntanyans afirma que "és l'únic connector biològic entre la
platja i l'interior i, a més a més, és un espai amb alt risc d'inundació, cosa que desaconsella construir-hi cases". El pla parcial Muntanyans 2, que preveu un màxim edificable de 70.000 metres quadrats, es podria aprovar d'aquí a unes setmanes, fet que obriria la porta a la concessió de llicències d'obres.
Manuel Jiménez, alcalde de Torredembarra (PSC), explica: "Nosaltres volem preservar Muntanyans, sempre que no sigui un perjudici per al municipi". La promotora immobiliària Vegas de Guadaira SL., que vol construir al paratge, té drets adquirits des de fa anys, de manera que impedir-li actuar-hi representaria indemnitzar-la amb una quantitat multimilionària.”

5.- ALTAFULLA
“NOTA DE PREMSA El regidor d’ABG d’Altafulla, Fèlix Alonso, nomenat Director general de Relacions Institucionals del Govern de la Generalitat Des de l’Alternativa Baix Gaià-EPM (ABG-EPM) ens omple de satisfacció el fet que el nou govern d’Entesa (...) hagin pensat en el nostre regidor a Altafulla, Fèlix Alonso Cantorné, com un dels tarragonins que seran membres del govern de la Generalitat com a director general de Relacions Institucionals. (...) Segurament s’ha valorat la feina feta en els quasi 4 anys dins l’ajuntament d’Altafulla, al capdavant d’un equip que és la segona força
més votada i la capacitat de treball d’una gent que ha impulsat una sèrie de propostes progressistes des de l’oposició. El nomenament de Fèlix Alonso com a càrrec del govern és incompatible per exercir de regidor municipal si bé seguirà treballant dins l’Alternativa Baix Gaià encara que no des de l’ajuntament. El seu lloc serà ocupat pel
periodista Francesc Farré que fins ara era president de l’Associació
veïnal de Ronda-Safranars i que pertany a ABG des del seu inici i està
vinculat a la vida social d’Altafulla des de fa 12 anys. Francesc Farré s’afegeix a la feina del grup municipal en el que queda com a portaveu el regidor Robert Aceña. Altafulla, 12 de desembre de 2006”

6.- JOVENTUT
“Aquest serà el tercer any i l’eix temàtic serà “el món dels còmics”, amb un horari de 17 a 20h els tres primers dies (del 27 al 29 de desembre)
Les activitats seran les següents: GRAFFITI
• FUNKY BREAK TALLER DE CÒMIC + CONCURS
• CREACIÓ DE PERSONATGES CARTES MÀGIC
• CINEMA (ANIME) BÀSQUET (TORNEIG)
• VOLEIBOL (TORNEIG) TENNIS TAULA
• STAND PREVENTIU VIDEOJOCS
• PLAYSATION DJ’S ÚLTIM DIA A LA NIT (dia 30) (DE 22 A 00h)
-ENTREGA DE PREMIS I FESTA DE DISFRESSES AMB EXHIBICIÓ DE FUNKY I BREAK (SERVEI DE BAR) * Les inscripcions de bàsquet i volei es faran el primer dia a la pista”


ALTRES HERBES

1) AGENDA
16: Conferència de Josep Subirats sobre la repressió franquista. 18h. (el cartell el podeu consultar a al web de la via verda).
17: Excursió a Tamarit CESM tel. 627452726
20: Acte públic pel tema dels residus.
21: Ple municipal
23: Cagatió al casal
24: Xocolata amb coca al casal
26: concert de st esteve
27-30: URBAN PARK l’eix temàtic serà “el món dels còmics”,17 a 20h I ÚLTIM DIA A LA NIT (dia 30) (DE 22 A 23:30) -TOTES LES ACTIVITATS (DE 23:30 A 00:30) -ENTREGA DE TROFEUS -EXHIBICIÓ DE FUNKY I BREAK (DE 00:30 A 02:00) -GRAN JOC DE ROL PATRONAT A. ROIG
27: concert de nadal
31: espectacle infantil i ball
Gener
7: MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE MUNTANYANS II 12:00h - Al passeig marítim a l'alçada de l'estació de la renfe. Es caminarà fins a cal bofill.

2.- Del Punt: “Josep Illa, que resideix en un veler a Torredembarra, ha estat el guanyador del X Premi Nostromo de narrativa marítima (el més important de la literatura nàutica a l'Estat espanyol), amb l'obra Mar de fondo. El volum, que es presentarà dimarts que ve a l'Autoritat Portuària de Tarragona, gira al voltant de tres mariners de velers de luxe que, després de la mort d'un company, decideixen comprar un veler de segona mà, i el posen a punt a Empuriabrava, amb la intenció de tenir-lo a punt per a la Ruta de la Sal.”

3.-“Perquè aneu fent boca, us apunto el menú de la lliçó de cuina Delicatessen d'aquest dilluns 11: Entrants: musclos amb deconstrucció de romesco boles llenties amb salsa de curry i llimona kaisaté de cigala amb aire de llima pollastre en deconstrucció Primers: bacallà confitat amb fideus de tinta i sabayon carxofa confitada i farcida amb pernil d'ànec, ou escalfat i foie Veniu a la Biblioplatja a les 6 de la tarda, per aprendre i tastar. Atentament, A M Directora de la Biblioteca Municipal de Torredembarra www.biblioteca.torredembarra.org Passeu a recollir la magnífica guia d'activitats i serveis de la tardor! c/ Muralla 16, 43830 torredembarra 977 643 175 Nou horari: els matins, de dimecres a dissabte de 10 a 1, les tardes, de dilluns a divendres de 4 a 8.
Horari de la Biblioplatja a l'hivern: de dimecres a dissabte de 10 a 13h i de dimecres a divendres de 16 a 19h. Sessions de formació d'usuaris: biblioplatja@torredembarra.org, 977646294

4.- ACTIVITATS NATURALISTES
"SEGUIM ALS MAMÍFERS": Descobreix la bellesa de la tardor a l'EIN punta de la Móra, tot cercant les petjades, restes i caus dels carnívors que habiten els ecosistemes presents a l'espai; una forma divertida i saludable de gaudir dels vells paisatges d'aquest magnífic espai del litoral català. No t'ho pots perdre; la teva participació és molt important, no ho dubtis col•labora!
DATA: 17/12/06 HORA: 10.00 LLOC: Pàrquing de la Platja Llarga OBSERVACIONS: Es recomana dur vestit i calçat còmode. És necessari inscriure's prèviament. RESPONSABLE: Blanca López INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: Projecte de gestió sostenible punta de la Móra C/Salines, 6, Baixos.
Tel. 977 227 176 puntadelamora@depana.org NOTÍCIES AMBIENTALS S’ha dut a terme la instal•lació de panells informatius als accessos de l’espai natural de la punta de la Móra En el marc del conveni triennal amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, el Projecte de gestió sostenible de la punta de la Móra (DEPANA Tarragona) du a terme una de les actuacions previstes per millorar la gestió de l’espai d’interès natural de la punta de la Móra a fi de conservar i protegir els seus valors naturalístics: la instal•lació de dos panells informatius a les entrades de l’espai. Amb la instal•lació dels panells, no només es pretén informar sobre els valors naturalístics de l’espai natural de la punta de la Móra sinó que també es proposen mesures que pretenen provocar un veritable canvi de conducta respecte a la circulació dels usuaris i al gaudi d’aquest magnífic paratge del litoral català.
Les iniciatives recollides comporten clarament tant la necessitat d’un compromís de les administracions en tenir una màxima implicació envers els objectius del Projecte de gestió sostenible de la punta de la Móra, com per part dels ciutadans. A grans trets, la informació que ofereixen els Panells es centra en 3 línies programàtiques d’actuació d’elevada eficiència en la reducció de la degradació ambiental associada a la freqüentació, les quals pretenen actuar tant per invertir la tendència actual de degradació com per assegurar que aquesta inversió es manté en els anys successius:
• Dotar de recomanacions als visitants. • Informar sobre els valors naturalístics de l’espai natural de la punta de la Móra.
• Promoure l’accés a l’espai pels camins establerts i evitar així la degradació dels ecosistemes. Per tant, a grans trets, el que es pretén amb la realització d’aquestes actuacions és: - La millora de la comprensió i del compliment de la normativa aplicable a la punta de la Móra. - L’educació i la informació ambiental. - Esdevenir una actuació informativa preventiva orientada a aturar i disminuir comportaments no sostenibles a l’espai. Periodistes del programa "El medi ambient" de TV3 duen a terme un reportatge sobre el Projecte d'implementació d'una zona costera integrada marítimo-terrestre amb possibilitat d'esdevenir reserva a Tamarit-punta de la Móra, desenvolupat per DEPANA Tarragona.-
A fi de donar a conéixer la tasca conservacionista del Projecte de gestió sostenible punta de la Móra, així com els treballs desenvolupats al llarg del 2006 en el marc del Projecte de creació d'una reserva marina al litoral de l'EIN punta de la Móra, l'equip de DEPANA Tarragona va rebre la visita de un grup de periodistes que elaboren un reportatge sobre aquestes actuacions pel programa de TV3 "El medi ambient".
Cal destacar el ressò i la influència mediàtica d'aquest producte audiovisual donat que, el programa "El medi ambient" (produït pels Serveis Informatius de TV3) és un espai diari de temàtica ambiental i que està desde fa dotze anys en antena.
Va començar les seves emissions el 23 de març de 1992, precisament el mateix any que es va celebrar a Rio de Janeiro la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient i Desenvolupament, coneguda popularment com a "Cimera de la Terra". "El medi ambient" ha estat pioner en la televisió europea com a programa diari especialitzat en temes ambientals. S'emet de dilluns a divendres després del "Telenotícies Comarques" i té una durada aproximada de 3 minuts. A la web del programa, es pot trobar informació sobre tots els reportatges que s'emeten, adreces d'interès relacionades amb el medi ambient, notícies, galeries d'imatges, concursos, enllaços i agenda.
El reportatge recull la bellesa del paratge natural punta de la Móra - Tamarit, així com els valors naturalísitcs, històrics i paisatgístics que hi alberga. Tanmateix, centra el discurs en el projecte de creació d'una reserva marina al litoral de l'EIN punta de la Móra, que permeti conservar la biodiversitat marina i litoral i, restaurar-ne la que ha estat degradada; tot impulsant la coparticipació de tots els actors implicats en l'ús i la gestió de l'EIN punta de la Móra.
El Projecte de gestió sostenible punta de la Móra celebra el Dia mundial del voluntariat
El Dia Internacional dels Voluntaris (DIV) s’erigeix com una jornada de reflexió i reconeixement a la labor voluntària de totes aquelles organitzacions de voluntaris i voluntaris que ocupen de forma conjunta projectes i campanyes, promovent les seves contribucions per al desenvolupament sostenible i social tant a nivell local com nacional i internacional. Des de DEPANA Tarragona, volem fer públic el nostre agraïment a totes aquelles persones que han contribuït amb la seva tasca voluntària a preservar el EIN punta de la Móra.
El Dia Internacional del Voluntariat per al Desenvolupament Econòmic i Social va ser decretat per l’assemblea General de les Nacions Unides en la seva Resolució 40/212 el 17 de Desembre de 1985. Des de llavors, els governs, el sistema de Nacions Unides i les organitzacions civils s'han unit als voluntaris de tot el món per a celebrar aquest dia el 5 de Desembre. Seguint una proposta formulada pel govern de Japó al Secretari General de les Nacions Unides, l’assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’any 2001 com l'Any Internacional dels Voluntaris (AIV) – en la seva sessió número 52 del 20 de Novembre de 1997. La Resolució 52/17 va ser ratificada per 123 països.
La idea de designar un Any Internacional del Voluntariat (AIV) a principis del segle XXI, pretenia ser un estímul perquè tant a nivell nacional com internacional els polítics promoguessin un debat i treballessin pel reconeixement, la millora i la creació d'una xarxa i la promoció de l'acció del voluntariat. De fet, l’establiment de l’AIV va contribuir a una major presa de consciència sobre el poder del voluntariat en les seves diferents formes i sobre les maneres de donar-li suport. Mentre quel 1996, 69 països van celebrar el DIV, l’any 2005, més de 125 països en via de desenvolupament i industrialitzats, ho van fer. A més de ressaltar i reconèixer l’acció del voluntariat, molts països – 76 en 2005 – van aprofitar aquest Dia per a destacar, de manera estratègica, el paper del Voluntariat per a arribar a els Objectius de Desenvolupament del Mil•lenni (ODM) : una agenda amb terminis per reduir la pobresa, la fam, la malaltia, l'analfabetisme, la degradació del medi ambient i la discriminació de les dones.
Participar en la conservació de l'Espai d'interès natural punta de la Móra? És possible… Com a resposta a les iniciatives de grups de voluntaris i representants d'organitzacions públiques i privades, així com a l'aplicació dels principis de participació i cogestió dels espais naturals, i d'informació i participació pública en matèria ambiental previstos en la Carta de Aalborg; DEPANA Tarragona ve desenvolupant un programa de Voluntariat Ambiental que preveu diferents modalitats de participació.
Amb la celebració del Dia Mundial del Voluntariat, el Projecte de gestió sostenible punta de la Móra -DEPANA Tarragona ha volgut distingir les iniciatives voluntàries de més de 80 persones que al llarg de 2006 han desenvolupat accions de voluntariat ambiental. En l'actualitat, DEPANA TARRAGONA compta amb amb 60 voluntaris consolidats, i una trentena d’intermitents que han realitzat durant els últims deu mesos un total de 26 actuacions emmarcades en 15 projectes ambientals de tot tipus. La realització d'estudis de biodiversitat, les campanyes de neteja de platges, l'elaboració d'estudis científics i tècnics sobre diferents àmbits del EIN punta de la Móra, la traducció i edició de materials divulgatius del Projecte de gestió sostenible punta de la Móra, l'impuls i consolidació del Programa de voluntariat on-line, la difusió dels valors naturals i de conservació del EIN punta de la Móra, la cessió de material gràfic i audiovisual de l'espai natural i de la biodiversitat present en ell, la participació en fires i congressos vinculats al món del voluntariat, etc. són algunes de les iniciatives desenvolupades pels voluntaris de l'entitat al llarg del darrer any.
El programa de Voluntariat del Projecte de gestió sostenible punta de la Móra, s'ha vist reforçat en 2006 amb la creació i consolidació d'un Departament específic encarregat de coordinar, gestionar i fomentar el voluntariat ambiental en el EIN punta de la Móra. Per altra banda, destacar el llançament del Programa de voluntariat on-line que pretén acostar i/o aplicar les noves tecnologies a l'acció voluntària ambiental, facilitant l'acció voluntària des de canals electrònics i virtuals.
A l’Estat Espanyol s'estima que més d'un milió de persones realitza accions de voluntariat, xifra que dista de les d'altres països del nostre entorn. A la Gran Bretanya, per exemple, el nombre de voluntaris supera els 25 milions.
5.- NOVA ADREÇA DE LA LLISTA DE CORREU DEL BAIX GAIÀ (comarca, país, territori, solidaritat, etc.): escamotbg@gmail.com

6.- “Multiservicios Boulevard9 Se necesita concuctor de 1º C.Camión Para reparto de correos. Llamar al 637730811 Gracias.”

7.- El Dia Mundial de la conservació es commemora el 12 de desembre de cada any, i és el vehicle a través del qual les Nacions Unides estimulen la conscienciació ambiental a nivell mundial, a més de promoure l'atenció i acció política en aquesta matèria. En aquest sentit, DEPANA esdevé un actor principal en les actuacions de defensa del patrimoni natural, impulsant campanyes que pretenen educar ambientalment als ciutadans i fer-los partíceps de la gestió dels recursos naturals.
Des del Projecte de gestió sostenible de la punta de la Móra, en aquesta jornada de reflexió i conscienciació ambiental volem plantejar la necessitat de prendre una decisió sobre com volem tractar als mars i oceans que ens envolten. En un sentit ampli, la nostra agenda d’actuacions, programes i projectes pretén donar una vessant humana, propera i real als temes ambientals, motivant a les persones a convertir-se en agents de desenvolupament sostenible i equitatiu. Amb l’objectiu de promoure la comprensió de les comunitats com un detonant en el canvi d'actituds cap a temes ambientals, busquem una societat que pretengui que totes les nacions i persones gaudeixin d'un futur més pròsper i segur.
El dia Mundial de la conservació és un esdeveniment que pretén ser un reconeixement a tots aquells que treballen, participen i actuen per fer possible la preservació del nostre entorn, tot contribuint a la millora ambiental a nivell global. A tots vosaltres, moltes gràcies!
Què és DEPANA?
DEPANA, la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural, és una organització cívica i no governamental, sense ànim de lucre, fundada l'any 1976 amb l'objectiu de defensar el patrimoni natural del país, des d'una perspectiva globalitzadora dels problemes que afecten les espècies, els ecosistemes i les relacions de l'home amb el medi.
Va ser declarada d'Utilitat Pública l'any 1979 perquè dels seus inicis es proposà la defensa d'un interès col•lectiu, com és el dret de tots els ciutadans de gaudir d'un país ambientalment saludable i tenir una millor qualitat de vida. DEPANA és membre de la UICN Unió Mundial per a la Natura), del BEE (Oficina Europea del Medi Ambient) i d'Eurosite.
La tasca de DEPANA es realitzada majoritàriament per col.laboradors voluntaris. L'entitat es substenta per les aportacions dels 1800 socis amb els que compta avui dia. Les seves actuacions, basades sempre en un rigurós assesorament científic i tècnic, l'han fet estar representada en nombroses comissions i juntes d'assesorament d'organismes públics catalans com ara el Consell de Protecció de la Natura, Juntes de Parcs Naturals, Reserves i Consells de Caça, Pesca , Sanejament, de voluntariat, d’educació ambiental…etc.
Les campanyes i activitats que DEPANA ha realitzat des de la seva creació l'han convertit en una associació prestigiosa i representa avui el projecte de conservació de la natura més important de Catalunya. En els seus 30 anys d'història, DEPANA ha treballat per posar les bases que permetin que Catalunya es desenvolupi d'una manera més sostenible, és a dir, portar un millor equilibri en la gestió dels recursos naturals.
La seva actuació engloba els problemes que afecten a les espècies, als ecosistemes i a les relacions entre el medi i l'home. DEPANA, per tal d'aconseguir la seva finalitat general, la Defensa del Patrimoni Natural, es marca els següents objectius:
• Promoure activitats d'estudi i defensa del patrimoni natural, conservació de l'entorn i la seva problemàtica;
• Aconseguir la promulgació de normatives i legislació ambiental i vetllar pel seu rigoròs compliment;
• Oferir serveis d'informació a les entitats membres;
• Actuar d'interlocutor davant els organismes i administracions que sol.licitin la nostra presència i participar en els seus òrgans consultius;
• Establir relacions amb altres entitats afins i actuar en representació de les entitats de defensa de la natura en fòrums estatals i internacionals;
• Adquirir i gestionar terrenys a fi i efecte de conservar els valors i els recursos naturals que continguin. Aquests propòsits s'intenten assolir mitjançant campanyes de defensa, projectes de conservació, activitats d'educació ambiental, activitats d'estudi i recerca i publicacions.

ACTUACIONS QUE DU A TERME…
CAMPANYES DE DEFENSA
Attentio
En favor de la reubicació d'animals silvestres mantinguts en captivitat en males condicions.
Delta del Llobregat
DEPANA ha continuat amb la defensa d’aquest espai, mitjançant la presentació d’al•legacions i fent un seguiment continu de tot el conjunt d’infrastuctures que l’amenacen.
Delta de l’Ebre
Renovat el conveni de col•laboració amb la Plataforma en Defensa de les Terres de l'Ebre per seguir treballant els aspectes jurídics que tenen a veure amb la conservació dels recursos naturals a aquestes contrades, especialment vinculades amb el riu i el Delta.
JORNADES DE FORMACIÓ:
Xerrades i conferències
Xerrades: Xerrades de temàtica naturalística
Jornades monogràfiques ambientals (energies renovables, estalvi de costos ambientals, etc.).
PIRINEU FÒRUM
PirineuFòrum és un projecte organitzat per DEPANA que pretén posar sobre la taula diferents propostes i visions clau pel futur dels Pirineus a través de la celebració de xerrades i sessions de treball. L’objectiu final és alimentar amb les conclusions i propostes que en sorgeixin el debat social i la nova formulació de la política de muntanya.
ESTUDIS O ASSESSORAMENTS
Catàleg d'espais naturals de la ciutat de Barcelona
Formalització d’un acord amb l'Ajuntament de Barcelona per proposar, a través d'un treball de camp de 2 anys, quins haurien de ser els espais naturals de la ciutat més rellevants. A partir del catàleg, l'objectiu és poder proposar mesures d'intervenció per a ser conservats i/o gestionats com a tals.
PROJECTE “IMPLICA’T AMB ELS RESIDUS”:
En conveni amb la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC). Depana assessora tècnicament en l’execució d’aquest projecte de reducció de residus a entitats veïnals de l’Àrea Metropolitana,
ACTIVITAT JURÍDICA
Assessorament legal d’altres entitats i intervenció personament en procediments administratius i judicials.
PROJECTES EDUCATIUS
Projecte “Pirineu viu. La conservació de l’ós bru del Pirineu”:
Realització d'una nova edició de la campanya d’educació i sensibilització ambiental anomenada “PIRINEU VIU”.
L’àmbit d'actuació ha estat les escoles d’Educació Infantil i d’Educació Primària de la Val d'Aran i de l’Alta Ribagorça. Aproximadament uns 850 alumnes
També s’han repartit i distribuït pòsters “Pirineu Viu” i tríptics sobre l’ós per millorar la sensibilització i informació sobre els plantígrads.
Campanya mediàtica per millorar la informació sobre l’ós bru
PROJECTES DE CONSERVACIÓ
Punta de la Móra
A grans trets els àmbits d’actuació del Projecte de gestió sostenible punta de la Móra graviten entorn a 5 eixos:
Participació:
Procés participatiu sobre l’establiment d’una àrea marina protegida al litoral de l’EIN punta de la Móra; establiment del programa de voluntariat virtual; elaboració del pla de voluntariat del Projecte; seguiment i acollida de voluntaris del Servei de Voluntariat Europeu i d’altres, etc.
Educació ambiental:
realització de visites guiades, inclusió del material pedagògic en el Centre Virtual de Recursos educatius del Projecte Educatiu de Tarragona; elaboració del projecte educatiu de l’EIN punta de la Móra; realització de tallers ambientals a la Fira d’Entitats de Tarragona; realització de visites guiades a alumnes universitaris i de post-grau; assessorament i tutoria d’estudiants (Secundària, universitat, etc.)
Comunicació – relacions institucionals:
elaboració del newsletter del Projecte; edició de material divulgatiu del Projecte; elaboració de material divulgatiu electrònic (fons de pantalla, invitacions a activitats); elaboració del Pla de Comunicació; nou disseny, continguts i gestió de la plana web del Projecte; inclusió en llistes de discusió i directoris ambientals; enviament de notes de premsa; realització d’entrevistes, etc. Participació en fòrums autonòmics, nacionals i internacionals de conservació, vinculats al medi marí i litoral.
Gestió:
Proposta del Pla d’Ordenació d’usos; coordinació de convenis amb l’Ajuntament, Fundació la Caixa, Ajuntament de Tarragona i Departament de Medi ambient i Habitatge; Realització d’un projecte per establir una zona costera integrada marítimo terrestre amb possibilitat d’esdevenir reserva al litoral de la punta de la Móra amb finançament de la Fundación Biodiversidad; realització d’estudi d’avaluació de la gestió de l’EIN punta de la Móra.
Estudis de biodiversitat:
Estudi de fons marí, vegetació de roca, vegetació de duna, aus marines, insectes, freqüentació, georreferenciació de camins, estudi de diagnosi i millora del sabinar, estudi de papallones, carnívors, estudi d’algues.
Cal destacar, que al llarg del 2006 DEPANA Tarragona ha desenvolupat un projecte que pretén implementar una zona costera integrada marítimo terrestre amb possibilitat d’esdevenir reserva a Tamarit-punta de la Móra (finançat per la Fundación Biodiversidad del MMA), que permeti preservar la biodiversitat marina existent així com restaurar els fons marins que han estat degradats. En aquest sentit, la campaya d’educació i informació ambiental que se’n deriva gira entorn al missatge de mantenirment dels maris i oceans saludables i vius.
PUBLICACIONS I ELABORACIÓ DE MATERIALS PROPIS
Edició de "l'Agró Negre"
Atles d’ocells nidificants PN Aigüestortes
Coordinació i redacció del l'Atles dels ocells nidificants del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, editat per l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals.
Contes d’hivern, primavera, estiu i tardor.

CELEBRACIÓ O PARTICIPACIÓ EN ACTES DIVERSOS
Sortides
Sortides del Grup d’Activitats: sortides naturalístiques
Sortides del Grup d'Acció Forestal: Reforestacions i eliminació de plantes al.lòctones.
Sortides dins del Cicle d’ecologia urbana.
Camps de treball:
Camps de treball lligats al projecte de la punta de la Móra i a Alinyà, aquests en col•laboració amb la Fundació Territori i Paisatge.
Fires
Assistència, col•laboració i coordinació en diverses fires d’abast autonòmic, nacional i internacional.
Projecte de gestió sostenible punta de la Móra
C/ Salines, 6 Baixos 43001 - Tarragona (Tel. 977 227 176)
puntadelaMóra@depana.org www.depana.org/puntadelamora

8) “Divendres 15 de desembre 2006 a les 7 del vespre a la sala de conferències del casal municipal, CONFERÈNCIA: "EL NADAL. HISTÒRIA I SENTIT D'ALGUNES TRADICIONS", a càrrec del Sr. Benavent del Col•lectiu el Bou i la Mula.

En acabar la conferència
2) INAGURACIÓ DE LA VII EXPOSICIÓ DE DIORAMES de l'APTC en acabar
xocolatada per als assistents a l'acte.

3) CONCURS DE PESSEBRES I DIORAMES. 3er MEMORIAL MN. ANTON MORELL.
Darrer dia d'inscripció 27 de desembre
Telf. contacte: 616308865 (tardes) - 977640154 - 687975273
(Dia 28 de desembre passaran a visitar els pessebre el jurat)

4) Entrega de premis: 14 de gener de 2007, al claustre de les Monges, a les 12 del migdia.”

9) COMUNICAT DE PREMSA

CONFERÈNCIA SOBRE LA REPRESSIÓ FRANQUISTA

Josep Subirats Piñana presentarà a la Biblioteca de Torredembarra, el proper dissabte 16 de desembre, el seu darrer llibre “Les Oblates 1939- 1941. La presó de dones de Tarragona".
“Les Oblates, 1939-1941. Presó de dones de Tarragona és un recull de dones represaliades, una narració del mal viure en aquell centre i també un cant a la solidaritat. Entre les històries que s’hi llegeixen n’hi ha de molt doloroses; tanmateix, i en poques paraules, se’ns presenta la relació que hi havia entre les empresonades, una relació de companyonia i de complicitat. Dones catalanes i dones d’altres indrets que van viure les mateixes angoixes, però que les tenien separades. Dones que perdien les persones estimades assassinades sense pietat i de les quals ni tan sols es podien acomiadar, dones que foren jutjades i condemnades a reclusió o a la mort en uns judicis sense sentit, amb càrrecs inventats i acusacions falses, amb denunciants empesos per l’odi. »
«Nascut a Tortosa al 1920, Subirats ha estat un gran activista polític antifranquista. Va dirigir el diari clandestí Ara durant l’època de la dictadura i anys més tard va formar part dels vint personatges que van elaborar el projecte d’Estatut de Catalunya a Sau.

Va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili el 23 de febrer del 2004, coincidint en el 25è aniversari de la Constitució i en l’intent de cop d’estat de 1981 (...).
Subirats va ingressar al diari de Tortosa El Poble amb només catorze anys i va ser-ne director de 1937 a 1938. Empresonat durant la guerra, va complir set anys de condemna. Ha estat professor de Política Fiscal de l’Empresa a la Universitat Autònoma de Barcelona, senador, membre dels Tribunals de Comptes d’Espanya i d’Europa, i el 30 de gener del 2005 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi.”

Subirats va ser amic personal del darrer alcalde republicà mort recentment Francesc Llorach Balcells.

L’acte començarà a les 18h de la tarda i serà presentat per Jordi S, autor del llibre “Miquel Mestre Avinyó i el cooperativisme a Torredembarra 1895-2004”.

Dissabte 16 de desembre de 2006
Biblioteca Municipal de Torredembarra
C/ de la Muralla, 16

Organitza: Associació Cultural Baix Gaià
Col•labora: Patronat Municipal de Cultura “

8.12.06

ALTERNATIVA 255


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM:
8: A les 9h del matí al Sabó per parlar de l’Escorxador
11: Secretaria. 19h Despatx
12: Comissió electoral 21h Auca
13: Assemblea mensual 21:30h Auca
14: 19h Aj. Altafulla reunió per al Consell de Conca del Riu Gaià
14: 19:30h Ple Municipal
16: Conferència de Josep Subirats a la Biblioteca (presenta el Jordi) 18h

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- MUNTANYANS II
OPINIÓ...
“Protegir Muntanyans II
Ja sabeu que a Torredembarra es vol construir una urbanització amb 550
habitatges a la desembocadura del Torrent del Gibert. Es tracta d’una zona
d’alt risc d’inundació situada en un extrem del terme, lluny del nucli
poblacional. Li diuen Muntanyans II, perquè és a tocar de l’Espai d’Interès
Natural dels Muntanyans, i també, Oasis, perquè volen reproduir el model
caduc d’ús extensiu del territori amb desenes de piscines particulars.
L’Oasi d’uns pocs. Es tracta d’un terreny abandonat, amb un estat rònec i
llastimós, que ha patit algun incendi i és ple de deixalles. Originàriament
eren terrenys com els aiguamolls i anys enrera havien estat camps de conreu.
Encara s’hi conserven restes de sínies i basses. És un lloc de pas per a
peatons, ciclistes, curiosos, amants de la natura, etc.
El diumenge 26 de novembre l’Assemblea de Joves (...)” J. S. EL TROBAREU
SENCER AL WEB http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/ i al Punt del
dijous.


OPINIÓ
“El joc dels escarabats.
A Tamarit ballen coques, a Ferran pelen gats, a Altafulla mosquitalla i a la
Torre escarabats. Aquesta és part de la coneguda tonada que la gent del Baix
Gaià s'etzivaba amb petites modificacions per anar tirant pedres damunt del
veí, o floretes en el pròpi. A la platja dels Muntanyans de Torredembarra
encara se'n troben d'escarabats pilotaires, l'estrofa ve a descriure una
mena de genocidi que potser explicaria l'estat de protecció en que hem hagut
de situar el seu hàbitat actual. L'altre dia ho comèntàvem els de
l'Alternativa Baix Gaià, que ho semblem una mica d'escarabats nosaltres, ja
que sempre anem amb samarretes negres, especialment quan fem una acció
reivindicativa. (...)” F.M. EL TROBAREU SENCER A
http://francescmercade.blogspot.com/

3.- JOVENTUT
“URBAN PARK
Aquest serà el tercer any que engeguem aquest projecte durant quatre dies a
les vacances de nadal. La idea va sorgir des de les assemblees setmanals que
portem a terme amb el Grup de Joves. Volíem crear un parc per als joves a
partir de 12 anys que, fins al moment quedaven exclosos dels altres parcs o
activitats que es portaven a terme, com podria ser el Parc de Jocs de
Setmana Santa que ja fa 15 anys que es realitza per als infants de la nostra
vila.
Va estar una experiència engrescadora i, totes les idees van sorgir dels
mateixos joves què, a la vegada, van treballar com a monitors al parc.
Les activitats van estar molt relacionades amb el món urbà (skate, graffiti,
dj’s, funky, break dance, ...) així que se li va posar el nom d’ URBAN PARK
(parc urbà); Així què, com la experiència va estar del tot satisfactòria,
es va pensar de donar una continuïtat cada any.
El segon any, ja vam buscar una temàtica que seria EL TERROR, així, a més de
donar continuïtat a les activitats que ja teniem programades de la edició
anterior, i, que tant d’èxit van tenir, l’ambientació va donar molt de si.
L’últim dia del parc el vam obrir com un Passatge de terror que va tenir un
èxit espectacular (vam acabar gairebé tres hores més tard del previst per
tal de no deixar ningú sense entrar) tal va ser la experiència que vam
viure, que li volem donar una continuïtat cada any però a les dates de
Halloween.
Aquest serà el tercer any i l’eix temàtic serà “el món dels còmics”, amb un
horari de 17 a 20h els tres primers dies (del 27 al 29 de desembre)
Les activitats seran les següents:
• GRAFFITI
• SKATE
• FUNKY
• BREAK
• TALLER DE CÒMIC + CONCURS
• CREACIÓ DE PERSONATGES
• CINEMA (ANIME)
• BÀSQUET (TORNEIG)
• VOLEIBOL (TORNEIG)
• TENNIS TAULA
• TALLER PREVENTIU
• VIDEOJOCS
• PLAYSATION
• DJ’S
ÚLTIM DIA A LA NIT (dia 30) (DE 22 A 23:30) -TOTES LES ACTIVITATS (DE 23:30
A 00:30) -ENTREGA DE TROFEUS -EXHIBICIÓ DE FUNKY I BREAK (DE 00:30 A 02:00)
-GRAN JOC DE ROL PATRONAT ANTONI ROIG +INFO: 616021115, (Més endavant es
podrà consultar la informació a la web de l'Ajuntament,
www.torredembarra.org ) Gràcies!”

4.- CEMENTIRI NUCLEAR
-Ens hem adherit com entitat i el Gerard i l’Anna s’encarreguen de recollir
adhesions individuals.

5.- RIU GAIÀ
“Ja tenim data de la primera reunió del procés de participació per la
redacció dels plans de gestió de conca i la creació dels futurs consell de
conca. Serà el 14 de desembre de 2006 a les 19h. a la sala de plens de
l'Ajunatment d'Altafulla. Més informació:
www.participacio-conquesgaiafrancoli.net Salut i Gaià! H”

6.- PERMANENT DEL 2-XII-2006
P. LOCAL: Volem el seu trasllat fora del nucli antic però deixant una
oficina d’atenció als ciutadans.
FASES ILLA VIANANTS: A mitjà termini caldrà parlar del tram del carrer de la
Muralla més proper a PL. Font. També de restringir el trànsit a Pl. Castell,
C. Ample, etc.
MOCIONS: Presentarem la del cementiri nuclear i la del Joanet.
RESIDUS: La nostra proposta de fer una empresa pública va guanyant suports
(selectiva, neteja viària, etc).
FINESTRETA ÚNICA: Cal facilitar les gestions dels veïns a l’Ajuntament, web,
etc.
LLISTA: Hem rebut noves adhesions.

ALTRES HERBES

1) AGENDA
10: Exposició de fotografies fetes a la Llarga del fotògraf Rafa Royes, a
l’altura del Motoclub. Hi haurà taula informativa sobre la campanya.
11: Nadal Delicatessen a Biblioplatja 18h
12: Comissió Electoral 21h Auca
13: Assemblea Mensual 21:30h Auca
14: Ple Municipal 19:30h
14: 19h Aj. Altafulla Reunió pel futur consell de conca del Gaià.
16: Conferència de Josep Subirats sobre la repressió franquista. 18h.
(l’esborrany del cartell el podeu consultar a al web de la via verda).
17: Excursió a Tamarit CESM tel. 627452726
20: Acte públic pel tema dels residus.
23: Cagatió al casal
24: Xocolata amb coca al casal
26: concert de st esteve
27: concert de nadal
31: espectacle infantil i ball
Gener
7: MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE MUNTANYANS II 12:00h - Al passeig marítim a
l'alçada de l'estació de la renfe. Es caminarà fins a cal bofill.

2) VEIEU l’article del Jordi sobre les cooperatives i la guerra civil:
www.rocagales.org/XAPBfinal292.htm

3) “Mig miler de persones en la concentració de la platja Llarga
EL PUNT. Tarragona
Unes 500 persones es van aplegar ahir a les set de la tarda davant
l'ajuntament de Tarragona en una concentració convocada per la plataforma
Salvem la Platja Llarga,(...)”
3) http://www.sobiraniaiprogres.cat/
5) ARTICLE D’OPINIÓ
“Els documents del Baix Gaià
Volia recomanar-vos el darrer llibre de Xavier Fernández i Isidre Virgili
titulat Els documents del Baix Gaià a Salamanca. Es tracta del segon treball
d’investigació que publiquen conjuntament arran de l’anàlisi dels anomenats
“Papers de Salamanca”. (...) EL PODEU LLEGIR SENCER A:
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

1.12.06

ALTERNATIVA 254


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM:
Diss. 2 des. PERMANENT a la Zona Esportiva. Visitarem les obres de l’skate park. (Quedem a la porta) 12H

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- RESUM DE LA PERMANENT DEL 25-XI-2006:
-MUNTANYANS II Els propietaris es volen vendre els terrenys? Perquè han tret la caseta per vendre pisos? El Cas Marbella i Torredembarra? Veieu al Iutube un vídeo d’una mani contra Caja Granada i el pelotazo.
-LA GOLFA: Defensarem que sigui una sala de lectura amb usos més polivalents, una vegada s’obri la nova biblioteca.
-CMST: A favor d’un consorci amb la generalitat i + per a gestionar els muntanyans.
-RESIDUS: Gestió pública, volem.
-AIGUA: Gestió pública, volem.
-illes reciCLATGE: S’ha posat una illa nova al carrer Alt St Pere/C. Lleida i +.
-VESPELLA: Les primeres feines de la candidatura.
-14 D’ABRIL: Es propasa fer un cap de setmana d’activitats per a conmemorar la data i els valors republicans.

3.- MUNTANYANS II
*“Bones, avui el diari el Punt, ha publicat una notícia molt correcte, ja ens van dir
que ho farien, i així ha estat. Vinga companyes i companys, endavant! salut*
ENLLAÇ: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2174411
Acte de rebuig a Muntanyans II davant l'oficina de Caja Granada
G. P.. Tarragona.
L'Assemblea de Joves del Baix Gaià es concentrarà dijous per segon cop duran aquesta setmana davant l'oficina de Caja Granada a Tarragona per mostrar el seu rebuig al pla parcial Muntanyans II, que preveu l'edificació de 550 habitatges a la zona compresa entre els Muntanyans de Torredembarra i l'N-340. «La Caja General de Ahorros de Granada és la màxima accionista de la promotora Vegas de Guadaira: l'encarregada de comprar els terrenys i llogar la constructora de la futura urbanització El Oasis», explica Toni Sacristan, un dels membres del col•lectiu. «Com ja vam fer el dilluns passat, repartirem fullets informatius i intentarem convèncer la gent que retiri els seus estalvis de la caixa», va afegir. Aquesta campanya es va iniciar el 26 de novembre amb una botifarrada popular a l'indret on es volen construir els edificis. Els organitzadors reconeixen que la jornada va ser un èxit, però lamenten que la Guàrdia Civil els interrompés per demanar la identificació a dos militants i a tres veïns que participaven en l'acte.”

*”La Comissió Europea estudiarà les properes setmanes el cas Muntanyans II que afecta el municipi de Torredembarra. L'eurodiputat eivissenc Bernat J M, a instància de la Plataforma Salvem els Muntanyans, ha adreçat una pregunta escrita a la Comissió Europea en la qual es posa de manifest la necessitat que les institucions europees es pronunciïn davant de l’amenaça que el Pla Parcial Muntanyans II suposa per l’equilibri ambiental de la zona.
La pregunta presentada recull que “El Pla preveu l’urbanització de 550 habitatges en una zona adjacent a un paratge que requereix especial protecció, que és l’únic connector biològic entre la platja i l’interior i que ha estat declarada zona d’alt risc d’inundació” i assenyala que “aquest Pla, contràriament al que estableix la Directiva 2001/42/CE (Article 5 Annex 1), no incorpora cap procediment d'avaluació de l’impacte ambiental”.
La Comissió europea haurà de pronunciar-se sobre tres aspectes:
- Si te cap tipus de coneixement sobre aquest Pla urbanístic, que ha despertat una notable contestació ciutadana.
- Si el Pla Parcial Muntanyans II s’ajusta a la legislació europea.
- Si el programa Life + seria aplicable per adquirir els terrenys de Muntanyans II i evitar la seva urbanització.
Plataforma Salvem els Muntanyans. Torredembarra 30 de novembre de 2006.”

4.- COMISSIÓ ELECTORAL
Dimarts vam fer la primera reunió. La qüestió pinta molt bé. Tenim gent de sobres per omplir els 27 llocs de la llista. Ara cal analitzar que tots els sectors de la població estiguin representats. És per això que es fa una crida a tothom que vulgui participar a la candidatura del 2007 que es posi en contacte amb nosaltres. També vam veure la necessitat de donar resposta als diferents nivells d’implicació i a la gran quantitat de persones disposades a col•laborar. Tot això encara està al tinter.

ALTRES HERBES

1) AGENDA
5: COL•LOQUI INTERDISCIPLINARI SOBRE L'ESPECULACIÓ. l'Auca

3: Excursió de Roda a Salomó CESM+LES MONGES tel. 627452726
3: 9h Visita guiada gratuïta sobre Baix a Mar, la cultura de la mar. Punt de Trobada Cal Bofill
3: a les 7 del vespre CONCENTRACIÓ davant de l’Ajuntament de Tarragona. També hi haurà grallers i timbalers. Platja Llarga
10: Exposició de fotografies fetes a la Llarga del fotògraf Rafa Royes, a l’altura del Motoclub. Hi haurà taula informativa sobre la campanya.
17: Excursió a Tamarit CESM tel. 627452726
1: plenari del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra.
Gener
7: MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE MUNTANYANS II 12:00h - Al passeig marítim a l'alçada de l'estació de la renfe. Es caminarà fins a cal bofill.

2) LA SÍNIA:
“Us escric per anunciar-vos, com a dinamitzador de l'espai "Creu de Terme" de la Sínia, que necessitem dos escrits sobre història, anècdotes, records i demés vinculats a Torredembarra. La revista sortirà el mes de gener i per tant tenim uns 10 dies per a escriure. Quedem que tenim fins el dia 11 de desembre. En tot cas, podem allargar algun dia mes en cas que m'assegureu la vostra col•laboració.
Per cert, el tema de la propera revista és la FESTA. Penseu en Sant Sebastià, Santa Rosalia, Sant Anton, la mona, la setmana santa, els elements del seguici, les festes, algun aniversari, Sant Joan, ...
Resto a la vostra disposició per a qualsevol cosa.
Jordi S
jsmbaixgaia@hotmail.com”