1.12.06

ALTERNATIVA 254


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- ENS VEIEM:
Diss. 2 des. PERMANENT a la Zona Esportiva. Visitarem les obres de l’skate park. (Quedem a la porta) 12H

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- RESUM DE LA PERMANENT DEL 25-XI-2006:
-MUNTANYANS II Els propietaris es volen vendre els terrenys? Perquè han tret la caseta per vendre pisos? El Cas Marbella i Torredembarra? Veieu al Iutube un vídeo d’una mani contra Caja Granada i el pelotazo.
-LA GOLFA: Defensarem que sigui una sala de lectura amb usos més polivalents, una vegada s’obri la nova biblioteca.
-CMST: A favor d’un consorci amb la generalitat i + per a gestionar els muntanyans.
-RESIDUS: Gestió pública, volem.
-AIGUA: Gestió pública, volem.
-illes reciCLATGE: S’ha posat una illa nova al carrer Alt St Pere/C. Lleida i +.
-VESPELLA: Les primeres feines de la candidatura.
-14 D’ABRIL: Es propasa fer un cap de setmana d’activitats per a conmemorar la data i els valors republicans.

3.- MUNTANYANS II
*“Bones, avui el diari el Punt, ha publicat una notícia molt correcte, ja ens van dir
que ho farien, i així ha estat. Vinga companyes i companys, endavant! salut*
ENLLAÇ: http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2174411
Acte de rebuig a Muntanyans II davant l'oficina de Caja Granada
G. P.. Tarragona.
L'Assemblea de Joves del Baix Gaià es concentrarà dijous per segon cop duran aquesta setmana davant l'oficina de Caja Granada a Tarragona per mostrar el seu rebuig al pla parcial Muntanyans II, que preveu l'edificació de 550 habitatges a la zona compresa entre els Muntanyans de Torredembarra i l'N-340. «La Caja General de Ahorros de Granada és la màxima accionista de la promotora Vegas de Guadaira: l'encarregada de comprar els terrenys i llogar la constructora de la futura urbanització El Oasis», explica Toni Sacristan, un dels membres del col•lectiu. «Com ja vam fer el dilluns passat, repartirem fullets informatius i intentarem convèncer la gent que retiri els seus estalvis de la caixa», va afegir. Aquesta campanya es va iniciar el 26 de novembre amb una botifarrada popular a l'indret on es volen construir els edificis. Els organitzadors reconeixen que la jornada va ser un èxit, però lamenten que la Guàrdia Civil els interrompés per demanar la identificació a dos militants i a tres veïns que participaven en l'acte.”

*”La Comissió Europea estudiarà les properes setmanes el cas Muntanyans II que afecta el municipi de Torredembarra. L'eurodiputat eivissenc Bernat J M, a instància de la Plataforma Salvem els Muntanyans, ha adreçat una pregunta escrita a la Comissió Europea en la qual es posa de manifest la necessitat que les institucions europees es pronunciïn davant de l’amenaça que el Pla Parcial Muntanyans II suposa per l’equilibri ambiental de la zona.
La pregunta presentada recull que “El Pla preveu l’urbanització de 550 habitatges en una zona adjacent a un paratge que requereix especial protecció, que és l’únic connector biològic entre la platja i l’interior i que ha estat declarada zona d’alt risc d’inundació” i assenyala que “aquest Pla, contràriament al que estableix la Directiva 2001/42/CE (Article 5 Annex 1), no incorpora cap procediment d'avaluació de l’impacte ambiental”.
La Comissió europea haurà de pronunciar-se sobre tres aspectes:
- Si te cap tipus de coneixement sobre aquest Pla urbanístic, que ha despertat una notable contestació ciutadana.
- Si el Pla Parcial Muntanyans II s’ajusta a la legislació europea.
- Si el programa Life + seria aplicable per adquirir els terrenys de Muntanyans II i evitar la seva urbanització.
Plataforma Salvem els Muntanyans. Torredembarra 30 de novembre de 2006.”

4.- COMISSIÓ ELECTORAL
Dimarts vam fer la primera reunió. La qüestió pinta molt bé. Tenim gent de sobres per omplir els 27 llocs de la llista. Ara cal analitzar que tots els sectors de la població estiguin representats. És per això que es fa una crida a tothom que vulgui participar a la candidatura del 2007 que es posi en contacte amb nosaltres. També vam veure la necessitat de donar resposta als diferents nivells d’implicació i a la gran quantitat de persones disposades a col•laborar. Tot això encara està al tinter.

ALTRES HERBES

1) AGENDA
5: COL•LOQUI INTERDISCIPLINARI SOBRE L'ESPECULACIÓ. l'Auca

3: Excursió de Roda a Salomó CESM+LES MONGES tel. 627452726
3: 9h Visita guiada gratuïta sobre Baix a Mar, la cultura de la mar. Punt de Trobada Cal Bofill
3: a les 7 del vespre CONCENTRACIÓ davant de l’Ajuntament de Tarragona. També hi haurà grallers i timbalers. Platja Llarga
10: Exposició de fotografies fetes a la Llarga del fotògraf Rafa Royes, a l’altura del Motoclub. Hi haurà taula informativa sobre la campanya.
17: Excursió a Tamarit CESM tel. 627452726
1: plenari del Consell Municipal de Sostenibilitat de Torredembarra.
Gener
7: MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE MUNTANYANS II 12:00h - Al passeig marítim a l'alçada de l'estació de la renfe. Es caminarà fins a cal bofill.

2) LA SÍNIA:
“Us escric per anunciar-vos, com a dinamitzador de l'espai "Creu de Terme" de la Sínia, que necessitem dos escrits sobre història, anècdotes, records i demés vinculats a Torredembarra. La revista sortirà el mes de gener i per tant tenim uns 10 dies per a escriure. Quedem que tenim fins el dia 11 de desembre. En tot cas, podem allargar algun dia mes en cas que m'assegureu la vostra col•laboració.
Per cert, el tema de la propera revista és la FESTA. Penseu en Sant Sebastià, Santa Rosalia, Sant Anton, la mona, la setmana santa, els elements del seguici, les festes, algun aniversari, Sant Joan, ...
Resto a la vostra disposició per a qualsevol cosa.
Jordi S
jsmbaixgaia@hotmail.com”