22.12.06

ALTERNATIVA 257


Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0.- QUINA BARRA!
“El Mònic no m’ha publicat un escrit sobre... el Gaià Folk! Em van contestar fa molts dies dient que me’l publicaven! No sé, el proper el faré sobre les relacions prematrimonials de les orugues dels pins del Patronat... A veure si així...”
Jordi

1.- WEBS
http://alternativabaixgaia.blogspot.com/ (AMB UN MÉS I MIG, MÉS DE 1000 VISITES!)
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/
http://francescmercade.blogspot.com/
http://lluissunye.blogspot.com/
www.abg.cat

2.- altafulla
Ha sortit el Full 53.

3.- URBAN PARK
Podeu veure el cartell al web http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

4.- Com és que a casa d’en Pere Poc, com més són, mengen més pocs?

5.- TDB
Ha sortit el darrer TDB. El podeu veure al web http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

6.- MUNTANYANS II
-“Muntanyans, aprovat” www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2194729
-PSC, ERC I GIT voten a favor de la reparcelació de Muntanyans II.

7.- RIU GAIÀ
PER UNA NOVA CULTURA DE L'AIGUA, EL RIU GAIÀ
La Generalitat de Catalunya ha engegat un procés participatiu per tal de desenvolupar LA DIRECTIVA MARC DE L’AIGUA. El dia 14 de desembre es va fer una sessió oberta a Altafulla. Hi van participar moltes entitats, des de Kalidoscopio de Vespella de Gaià a Unió de Pagesos, passant per la Sínia, l’Alternativa Baix Gaià, Gepec o Depana. (...)” EL PODEU LLEGIR SENCER A:
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

8.- VIA VERDA
“El Consell Comarcal del Tarragonès potencia la inversió en serveis socials i medi ambient

A.P.. Tarragona
El ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar dilluns a la nit per unanimitat un pressupost de 16.532,403 euros per l'any 2007, una xifra un 17,7% superior a la de l'exercici anterior. Entre les
inversions previstes, destaquen les partides de Medi Ambient (4.147.500), Ensenyament (4.079.200) i Serveis Socials (2.116.067). Aquesta última partida ha crescut un 23% respecte del 2006, mentre que
en el cas d'Ensenyament la despesa ha augmentat un 24% per l'increment d'ajudes de menjador i transport. D'altra banda, en l'apartat d'obres, destaquen les partides per a la construcció de noves illes de
contenidors soterrats (681.000), a més de la creació d'una nova deixalleria al Morell i l'ampliació de la de Torredembarra (400.000).

SUPORT A LA VIA VERDA
El ple va aprovar també per unanimitat el seu suport a la creació d'una via verda al tram de l'antiga línia de ferrocarril entre Roda de Berà i la Secuita. A més, el Consell elaborarà un estudi tècnic sobre
la possibilitat de crear un tramvia que faci aquest trajecte.
(podeu VEURE LA MOCIÓ APROVADA AL CONSELL COMARCAL A
http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/ )

9.- MÉS RIU GAIÀ
“Benvolguts i Benvolgudes, Novetats al procés de participació i altres temes:
1. PROPERES SESSIONS DE VALIDACIÓ DE L'IMPRESS:
Responent a les peticions que heu fet durant les sessions informatives de separar les dues conques del Gaià i el Francolí, us comuniquem que, tot i que el procés de participació continua sent conjunt, es realitzaran dues sessions de validació de l'IMPRESS per parlar de les problemàtiques de cadascuna de les conques per separat: (...)
- Per la conca del Gaià, el dimarts 16 de gener a les 19h al municipi de Vila-Rodona (el lloc està encara per confirmar).
A més, convidem als municipis del Baix Gaià, que inicialment estan fora del territori d'estudi, a participar en el procés i presentar com a proposta ser inclosos a la delimitació de la conca.
2. MATERIALS DE TREBALL PER LES PROPERES SESSIONS:
Us adjuntem les últimes versions del Qüestionari de Valoració de l'IMPRESS així com l'Enquesta de Percepcions. Podeu reenviar-los per correu electrònic a: acaparticipacio@gencat.net, i en el cas del qüestionari, a més també teniu l'opció de respondre'l directament a través del fòrum: www.delibera.net?foro=425 . El termini de presentació de totes dues consultes és el dilluns 8 de gener.
Recordeu que quants més qüestionaris rebem i quants més comentaris i observacions realitzeu i deixeu per escrit sobre l'IMPRESS, més profit li treurem a les properes sessions de validació!!
3. RESULTATS DE LES SESSIONS INFORMATIVES:
Us fem arribar el resum de les dues sessions d'informació del procés de participació de la setmana passada a Montblanc i Altafulla. Si vàreu venir en una de les sessions però no sortiu al llistat d'assistents del document adjunt, siusplau envieu-nos un email i us hi afegirem!
Per més informació sobre el procés visiteu la web: www.participacio-conquesgaiafrancoli.net
4. DIFUSIÓ DEL PROCÉS DE PARTICIPACIÓ:
Per tal de difondre al màxim aquesta informació en el territori, us demanem que reenvieu aquest mail a qui creieu que ha d'estar implicat, i si us sembla bé, ens feu coneixedors d'aquestes adreces per mantenir-los també informats del procés.
Per qualsevol cosa no dubteu en contactar. Salutacions i Bones Festes!
Marta Kucharski Duran Delibera - Serveis de Participació Interactiva
www.delibera.info marta@delibera.info 93.402.07.21 “

ALTRES HERBES

1) AGENDA
23: Cagatió al casal
24: Xocolata amb coca al casal
26: concert de st esteve
27-30: URBAN PARK l’eix temàtic serà “el món dels còmics”,17 a 20h I ÚLTIM DIA A LA NIT (dia 30) (DE 22 A 23:30) -TOTES LES ACTIVITATS (DE 23:30 A 00:30) -ENTREGA DE TROFEUS -EXHIBICIÓ DE FUNKY I BREAK (DE 00:30 A 02:00) -GRAN JOC DE ROL PATRONAT A. ROIG
Fins el 27 és el límit per apuntar-se al CONCURS DE PESSEBRES I DIORAMES. 3er MEMORIAL MN. ANTON MORELL. Telf. 616308865 (tardes) (Dia 28 de desembre passaran a visitar els pessebre el jurat) Entrega de premis: 14 de gener de 2007, al claustre de les Monges, a les 12 del migdia.”
27: concert de nadal
31: espectacle infantil i ball
Gener
7: MANIFESTACIÓ EN CONTRA DE MUNTANYANS II 12:00h - Al passeig marítim a l'alçada de l'estació de la renfe. Es caminarà fins a cal bofill.

2.- www.lateneu.org

3.- “CGT convoca una concentració amb motiu de la inauguració de la línia de l'AVE fins a Tarragona La CGT continuant amb la seva campanya de Defensa del Ferrocarril com servei públic i dintre de les accions iniciades en el camp de Tarragona "+ TRENS i - AVE", i amb motiu de la inauguració de la línia de l'AVE fins a Tarragona i de l'estació de l'AVE de Perafort, per part de la classe política Estatal i Autonòmica, a més dels directius de les empreses ferroviàries, el dilluns 18 de desembre anirem a mostrar el nostre desacord amb aquesta forma malversadora de recursos i elitista d'entendre el transport. Els esperarem en l'estació del Camp de Tarragona, situada a Perafort.
Els que pogueu assistir esteu convocats a les 10 hores en la Plaça Imperial Tarraco de Tarragona, des d'on ens desplaçarem a l'estació de l'AVE. És important la màxima assistència, pel que demanem que feu un esforç per venir. Sindicat Federal Ferroviari de la CGT Federació Intercomarcal de Tarragona de la CGT”

5.- Penseu que cal col•laborar amb la recollida d’ampolles de cava dels escoltes (veieu el cartell al web http://www.viaverdabaixgaia.blogspot.com/

6.- “Hola a la Plataforma! Ho sento per tant d'annex i el mail una mica llarg... Les coses van força bé (creuo els dits i toco fusta). El Síndic de Greuges de Catalunya ha acceptat ocupar-se de la causa de la Platja Llarga, i es preocupa pels dos temes, el passeig i les urbanitzacions…
us adjunto l’ultima carta que en ha enviat . ERC m’ha demanat per mail una entrevista, i ha adjuntat el seu posicionament en relació a la Llarga: << Esquerra demana l’aturada del projecte i del seu plantejament >> Això és fantàstic, ja ens recolzant dos partits del tripartit en quant al passeig!
En quant a les urbanitzacions, la seva postura no és tan clara: demanen només que no es facin al costat de la platja (entre la via i la carretera). D’aquesta manera s’ho posen molt bé al govern municipal, que ha posat un recurs per fer-les les 409 al turó d’a sobre de Mas Rabassa, una muntanyeta amb bosc verge d’un altíssim valor naturalístic i que és el paisatge de fons des de la platja (sobretot quan ens separem de la vora nedant en les seves aigües) i des del Bosc de la Marquesa.
Els hem de demanar que, per demostrar que volen de veritat salvar la platja llarga com a espai natural i tranquil per a la ciutadania, comprin o ajudin a comprar els terrenys urbanitzables ara que sembla que han rebut de la comunitat europea 10 milions d’euros per salvar platges. Ja han sortit dues cartes importants, a dos Departaments de la Generalitat, Medi ambient i Planificació Territorial.
Les teniu a la web (www.moviments.net/platjallarga), en quant la obriu estan a dalt de tot. Eren urgents, perquè el tinent d’alcalde Sr. Aregio declara als diaris que ja té el “sí” verbal i només falta la firma per posar les 409 cases a la muntanyeta d’a sobre de Mas Rabassa. A la LLISTA PÚBLICA ’ADHESIONS ja tenim 420 i hem de seguir pujant. Només ens falta el temps de passar-la a l’ordinador, a veure aquestes festes. I farem d’aquí a uns dos mesos una altra CONCENTRACIÓ, potser al migdia o a primera hora de la tarda per tal que, per variar, sigui de dia. I demanarem permís també per fer a continuació, aprofitant que serem bastant gent, una MANIFESTACIÓ tallant el tràfic (per carrers que no hi hagi massa, no volem causar massa molèsties). Però sembla ser que donen permís per fer-ho, i els urbans desvien la circulació per un altre costat... Ha arribat el moment de posar-se les piles per tal que tant la concentració com la mani resultin DIVERTIDES i BONIQUES. Gent o grups de gent que vulguin disfressar-se, fer performances....pasacalles... gent que vagi fent malabars i altres coses maques... Podeu fer PANCARTES...... També cal fer 3 ó 4 grans pancartes de tela d’aprox. 1,10 m. d’amplada i llargues com l’amplada dels carrers, per ser portades per un grapat de persones cadascuna d’elles.... I avisar que està bastant actualitzat el tema de les URBANITZACIONS a la WEB,
i que el Sr Aregio, tinent d’alcalde, s’està ficant amb nosaltres contínuament als diaris... I que estem a punt d’enviar una CARTA OBERTA A DEPANA, demanant-los que com és possible que diguin que el passeig està molt bé, que no sembla que els preocupin les urbanitzacions. És bastant llarga, la trobareu a la llista d’emails, buscant per DATA el mes de desembre un dels últims. L’adreça:
www.moviments.net/pipermail/platjallargatarragona Tant de bo reaccionessin bé i ens guanyéssim uns aliats...(...)”

7.- “Inauguració amb protesta sindical EL PUNT. La Secuita
El sindicat CGT ha convocat per dilluns vinent, dia 18, coincidint amb la inauguració de l'estació del TAV al Camp de Tarragona, una concentració de protesta a causa de la nova infraestructura per denunciar la deixadesa de la xarxa ferroviària convencional. El sindicat convocant, a més, critica que l'arribada del TAV suposi la desaparició de les connexions diürnes amb Madrid des de Tarragona, Reus, Valls i Montblanc. (...)

8.- “Bones,
Alguns ja ho sabreu però hi haurà qui no. El tema es que per Cap d'Any a l'Auca "punxarem" musiketa per afeguir més glamour a tota la nit. Com que som així de jipis he estat fent una llista de grups de música que podrien sonar. He posat tot el que se m'ha passat pel cap però segur que em deixo algo. I també hi he posat moooooolta merda per que veieu quin nivell podem arribar a solir. Llavors cal que acabeu d'omplir la llista amb allò que us agradaria sentir el 31 de desembre. Qualsebol cosa estarà acceptada, des de la Martirio fins las Ketchup i passant per el Fary, no us talleu, demaneu música!!!
Fora guai que tot allò que no sigui fàcil de trobar m'ho feu arribar en MP3 o CD, a partir de divendres ho podreu deixar a l'Auca (imagino). ale hasta luek! aki va la llista: Dr Claypso
Skalariak
fermin Muguruza
extremoduro
Muchachito...etc....
SA
madness
celtas cortos
negu gorriak
blur
opus
pearl jam
rolling stones
ac/dc
ojos de brujo
macaco
betagarri
brams
asian dub foundation
franz ferdinand
chemical brothers
underworld
hombres G
the postal service
scissor sisters
pastora
manu chao
mano negra
color humano
iggy pop
bandes sonores tarantinesques
david holmes
green day
NOFx
2 many dj's
new order
europe
def con dos
banda bassoti
prodigy
siniestro total
nenas da revolta
nancy sinatra
tom jones
full monty soundtrack
fisherspooner
calexico
ricardo villalobos
offspring
bruce springsteen
jon spencer blues explosion
coldplay
sex pistols
skatalites
u2
my robot friend
chimo bayo
inadaptats
la polla
kortatu
jamie lidell
la kinky beat
obrint pas
la carrau
zebda
etc........
buenu ya veieu que la llista és horrible....no hi ha conexió de res, però mola. e c”

9.- http://www.vdevivienda.net/

10.- REPUBLICANISME
Per a completar l'iniciat cicle d'actes sobre republicanisme iniciat amb l'acte de Josep Subirats, dissabte passat, caldria anar tancant el cercle, el cicle podria estar conformat en la seva totalitat pels següents actes:

1) El 16 de desembre del 2006
Conferència de Josep Subirats
De la repressió franquista a l'Europa d'avui.
Acte celebrat

2) El 28 de gener del 2007
Homenatge republicà a Vespella
Acte pendent de celebrar

3) El xx de febrer de 2007
Conferència d'À.
Exhumacions de soldats republicans a Vespella
Acte pendent d'organitzar

4) El xx de març de 2007
Conferència Sr, C.
Simbologia republicana
Acte pendent d'organitzar

5) El 14 d'abril
Cap de setmana republicà (teatre, grallers, menjar popular...)
Acte pendent d'organitzar

Es pots completar, afegir, esmenar o ampiar la informació sobre aquest cicle, i veure qui i com ens repartim la feina, les conferències o taules rodones les fariem a la biblioteca del nucli antic.”

Cesc