27.8.05

ALTERNATIVA 148

BONA FESTA MAJOR!

1) 1) “He llegit la proposta del Pau Arasa per establir debats paral.lels em sembla interessant ...i potser necessari.Per a mi i crec que per tothom.Es pot concretar a la propera assemblea.
L'article del Toni Bara em sembla molt contundent i en previsió de les sequeres que ens arribaran segur que s'hauria d'establir mesures concretes per la "nova cultura de l'aigüa", les idees que aporta són força interessants...precisament tornem de terres de Provença, amb un paisatge semblant al nostre ...però quin paisatge més ben conservat. Records.
jordi r.”
2) “La Regidoria de Medi Ambient destina 109.000 € en la senyalització d’itineraris i l’arranjament d’un accés a l’espai natural dels Muntanyans
La Regidoria de Medi Ambient invertirà un total de 109.000 € en la senyalització d’itineraris i en l’arranjament d’un accés a l’espai natural de la platja dels Muntanyans. Per a dur a terme aquestes actuacions, la Regidoria ha rebut una subvenció de 30.000 € de la Direcció General del Medi Natural i una altra de 39.500 € del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la resta es finançarà amb fons propis.

Pel que fa a la senyalització d’itineraris a l’espai natural platja de Torredembarra, el regidor de Medi Ambient, Lluís Suñé, ha explicat que es tracta d’una prioritat que les persones que empren l’espai natural com a via de pas cap a la platja tinguin coneixement de l’existència de la zona i dels seus valors naturals, mitjançant la senyalització dels itineraris amb pannells explicatius i la delimitació dels espais que poden ser emprats com a lloc de pas.

Les actuacions previstes en aquest projecte són:

• Instal•lació de tanques, passeres de fusta, fileres d’estaques unides amb corda o altres sistemes per canalitzar i ordenar els fluxos de visitants. Es preveu que aquesta passera, de 900 metres, s’iniciï on acaba l’actual de travesses de via de tren i finalitzi a l’alçada de l’actual passera perpendicular a la línia de la platja, entre la urbanització Nova Torredembarra i la platja.

• Instal•lació d’observatoris de fauna, pantalles, torres de guaita i miradors, mampares visuals i altres estructures de lliure accés per a l’observació del medi.

• Instal•lació de plafons informatius i descriptius sobre el paisatge, els valors naturals, la fauna, la flora i la geologia.

La senyalització dels itineraris es complementarà amb un seguit de tríptics i opuscles sobre els diferents itineraris a seguir i sobre les normes de comportament dins de l’espai natural.

L’altra part de la inversió va destinada a l’arranjament del camí existent entre l’estació de bombeig de l’ACA i el terme municipal de Creixell, en el sentit de disminuir la seva amplada a 2 metres, recuperant així els marges i replantant vegetació als costats. També es preveu extraure la runa compactada que fa de suport al camí i augmentar el seu recorregut, trencant la linealitat actual amb alguna sinuositat en el traçat.

Complementàriament, s’instal•laran plafons informatius i descriptius sobre el paisatge, els valors naturals, la fauna i la geologia i d’altres que indiquin la prohibició de passejar gossos, atès el seu efecte sobre la nidificació de les espècies d’ocells presents en la zona.

En relació al termini d’actuacions, la senyalització d’itineraris ha de finalitzar el pròxim mes de setembre i l’arranjament de l’accés i la revegetació durant l’any 2006.”
3) Properes activitats de l´abg (Setembre):
3 : PARADETA AL CONCERT D´SKATALÀ
10 : BOTIFARRADA A L´AUCA
28: ASSEMBLEA MENSUAL
10,17 i 24: PERMANENTS A LES 12H

ALTRES HERBES
1) Hola amics, aquesta es l'adreça d'ICV al Consell Comarcal, la gestiono com a portaveu. Fem difusió arreu.
grup_icv@tarragones.org Lluís

2) Activitats relacionades amb el medi ambient
*Cursos de formació de voluntariat als Muntanyans. 10 i 11 de setembre.
*IV Trobada Solar. El 17 de setembre a la Plaça del Castell.
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre.
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

3) La campanya popular "Torneu, torneu Esquirols", impulsada per l'Associació Cultural L'ateneu.org, es tancarà el proper 9 de setembre, a les 21h, amb un acte d'homenatge als membres i a les cançons d'Esquirols que tindrà lloc al SAT! (Sant Andreu Teatre), al carrer Neopàtria, 72 de la Vila de Sant Andreu, Barcelona.

4) “DIMARTS 30 D'AGOST A LES 20:30 A L'AUCA Començarem a organitzar els actes pels diferents pobles del Baix Gaià que es duran a terme al pas de la flama de la llengua. Aquest any serà el 6è consecutiu que passa pel Baix Gaià. El pas del Correllengua serà el 30 de Setembre, 1 i 2 d'Octubre cosa que no vol dir que si en algun poble, per coincidència d'actes, es faci en una altra data. Aquest Correllengua torna a ser organitzat com cada any per la Comissió Correllegua Baix Gaià que pretén aglutinar el màxim de gent possible. És important que en aquesta reunió i assisteixi com a mínim un responsable de cada poble que s'encarregui de l'organització dels actes.
Els que no pugueu venir a la reunió però igualment esteu interessats ens ho feu saber per mantindre•us informats.

Per tot això només resta dir-vos que ens veiem dimarts i que hi esteu tots/es convidades a participar-hi.
Reenvieu aquest missatge a tothom que creieu que li pugui interessar.
Comissió Correllengua 2005 - Baix Gaià “ AQUELL CAP DE SETMANA COMENÇA EL GAIÀ FOLK. CAL TENIR EN COMPTE ELS ACTES JA PROGRAMATS PER MIRAR QUE NO COINCIDEIXIN. DE LA MATEIXA MANERA SI ES VOL ELS ACTES DEL CORRELLENGUA ES PODEN ADHERIR AL GAIÀ FOLK I AIXÍ COMPTAR AMB UNA AMPLIA DIFUSIÓ DE PUBLICITAT. ELS ACTES DEL GAIÀ FOLK ELS SAP DE MEMÒRIA EL PAU P.

5) www.pobleviu.org S'apropa l'11! Igual que l'any passat des de www.pobleviu.org iniciem un procés
participatiu sobre diversos aspectes de la manifestació que es realitzarà A Reus l'11 de setembre en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Hem editat una enquesta per tal d'escollir la temàtica que centrarà el
discurs de la manifestació d'enguany. Com podeu comprovar hi ha diverses opcions. Tot i això, si algú té una altra proposta la pot proposar a través d'un comentari en l'espai de l'enquesta. El tema més votat serà el fonamental en el manifest d'aquesta edició, tot i que, també es farà referència a alguns dels altres temes proposats. L'enquesta estarà activa entre una setmana i dues. Quan sapiguem el resultat es redactarà una proposta de manifest que estarà exposada mitjançant un banner durant una o dues setmanes més, per tal que tothom hi pugui ficar
cullarada. Passat aquest període es publicarà el manifest definitiu i es començaran a recollir adhesions tant a nivell individual com de col•lectius (també es podrà signar a través de paper en els espais que informarem). El manifest amb totes les adhesions seran enviades als mitjans de comunicació d'El Camp per tal de fer-ne el màxim de difusió, i com cada any el mateix dia 11 al vespre es farà la manifestació que transcorrerà els carrers cèntrics de la capital del Baix Camp. Us animem a tots i totes a participar d'aquest procés participatiu!! ELS MASOVERS

6) Benvolgudes/ts: Ja podeu consultar el programa de la Festa Major de Torredembarra que es celebrarà del 26 d'agost al 5 de setembre. www.grallers.org/festamajor/ No us ho perdeu! Salut!