5.8.05

ALTERNATIVA 145

Hi ha molta info. Per no atrafagar-nos, avui una mica i demà més…

1) Resum reunió de l´abg. Casal Municipal. Sala de reunions. 20h. 27-07-2005

1) Tdb: Fotocòpies, digital, fotocopiadora de segona mà…
2) finançament: festa, sopars periòdics, paradeta avellana digital, …
3) Sopar del 10 de setembre. A L´Auca, botifarrada, …
4) Història de Catalunya en pedra
5) Ja tenen una primera impressió de l´opuscle BG és comarca. Ens el passaran per revisar les galerades.
6) Candidatura de La Pobla de Montornès en marxa. Hi ha contactes amb Creixell. A La Riera continuem dins la coalició amb ERC.
7) Hi ha contactes per fer “alternatives” al Baix Penedès. Treball amb candidatures d´ICV del Tarragonès.
8) Consell comarcal.
9) Alliberat per coordinar i fomentar candidatures al Tarragonès.
10) La permanent de les EPM està funcionant.
11) Properes eleccions al Parlament.
12) Balanç de les nostres regidories.
13) Properes eleccions municipals. Ampliant el nostre espai polític.
14) Muntanyans II. Comunicat de l´abg que ha sortit avui a la premsa. El pp votarà contra el projecte (¡). Nadal s´ha saltat la reunió de la comissió d´urbanisme prevista.
15) Al.legacions preparades (22 pàgines) per al pla energètic de catalunya. Es portaran a la propera junta de govern per veure si ens recalza l´ajuntament.
16) Setmana passada vam participar a la roda de premsa a bcn sobre els habitatges ecoeficients. Ampli ressò a la premsa.
17) Bustiada de TDBs: AUCA 22h (fet(
18) Farem més inspeccions sobre l´energia solar.
19) Assemblea mensual de l´agost no es farà. Es faran les reunions extraordinàries que convingui.
20) Antiga sala de plens estaria bé recuperar-la com a sala de reunions…
21) Caldria posar una placa explicativa a les torres de cal Bofill.
22) Setmana que ve senyalitzaran el bosc del canyadell com espai públic que és.


ALTRES HERBES:
1) VILAWEB DIMECRES, 03/08/2005 - 17:50h
Els Verds d'ICV demanen dimissions si la Generalitat no pot complir el pacte del Tinell en energia
Treball afirma que l'acord va ser precipitat
El portaveu dels Verds-Esquerra Ecologista, Antoni Garcia, grup integrat dins la coalició d'ICV, ha demanat avui la dimissió dels alts càrrecs del govern que avui han afirmat que no es podria complir el pacte del Tinell en matèria de política energètica, en referència a les declaracions fetes avui pel sub-director de l'Institut Català de l'Energia, Ignasi Nieto (foto), que ha dit que el pacte va ser precipitat i que no es compliria.
Garcia ha reclamat al departament d'Indústria que retiri el Pla de l'Energia 2006-2015 i que el re-elabori per tal de complir els objectius en matèria d'energia establerts en el pacte de govern del tripartit: que el 2010 s'obtingui el 12% de l'energia per fonts renovables, que fixi un calendari de tancament de les centrals nuclears i que es compleixin els objectius del Protocol de Kioto.
Aquest matí, Ignasi Nieto, el sub-director de l'Institut Català de l'Energia, depenent del departament de Treball de la Generalitat, ha explicat els comentaris i al•legacions que s'han presentat al Pla de l'Energia 2006-2015 (pdf): en total 140, 59% d'institucions i 41% de ciutadans privats, entre els quals dos partits del govern, Esquerra i Iniciativa, que són contraris a la interconnexió elèctrica amb França.
Durant la roda de premsa feta aquest matí, Nieto ha admès que el Pla de l'Energia no assolirà els objectius acordats en el Pacte del Tinell, que marcaven que al 2010 el 12% de l'energia del Principat s'obtingués per energies renovables. Nieto ha dit que el Pacte del Tinell va ser precipitat i que 'una cosa és el que vols fer i una altra el que pots fer'. Una vintena de les al•legacions es refereixen a l'oposició a la línia elèctrica d'altra tensió, i les han presentat ERC, ICV i els grups ecologistes. Les altres al•legacions fan referència a 'l’estalvi i l’eficiència energètica, les energies renovables, els cicles combinats, les nuclears, l’energia eòlica o el protocol de Kyoto'.
El partit ecosocialista del govern, ICV, ha presentat al•legacions al Pla, entre les quals, la proposta que la factura de la llum sigui per trams i que gravi el consum energètic excessiu. El portaveu dels ecosocialistes, Joan Boada, ha afirmat que el pla incompleix el Pacte del Tinell sobre el calendari de tancament de centrals nuclears i també el protocol de Kyoto perquè preveu un increment de les emissions de gasos del 100%. El partit també és contrari a la interconnexió elèctrica amb França. Per la seva banda, el moviment ecologista s'ha unit contra aquest pla i una trentena d'entitats van presentar fa poc una campanya per demanar-ne la retirada. La petició dels ecologistes és el tancament de les centrals nuclears del Principat abans del 2015 i la promoció de les energies renovables.
Per la seva banda, les joventuts d'Esquerra Republicana també han demanat la retirada del pla per considerar-lo insostenible. I Els Verds-Alternativa Verda hi han presentat al•legacions pel seu compte.
2) Els Verds presenten al•legacions al Pla d'Energia de Catalunya i demanen la seva retirada a la Generalitat
30/07/2005 18:20 BARCELONA, 30 (EUROPA PRESS)

Els Verds Esquerra Ecologista de Catalunya, organització que forma part de la coalició Iniciativa per Catalunya Verds, ha presentat al•legacions al Pla d'Energia de Catalunya 2006-2015 i sol•licita la seva retirada "per no complir amb els compromisos internacionals de lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible".

Els ecologistes proposen, en primer lloc, que es compleixi el protocol de Kyoto, "fet que implica que les emissions de gasos d'efecte hivernacle no han de superar més d'un 15% els nivells de 1990 en el període comprès entre el 2008 i el 2012". El PEC actual pretén, segons els Verds, augmentar les emissions a Catalunya entre un 93 i un 101% respecte a l'any 1990.

Els ecologistes també exigeixen que es compleixin els acords del pacte del Tinell pel que fa al foment de les energies renovables, de compliment obligat per la UE. El pacte especificava que aquest tipus d'energies havia de subministrar el 12% de l'energia primària.

NO A LA INTERCONNEXIÓ.

D'altra banda, els Verds demanen el tancament de les centrals nuclears d'Ascó I, Ascó II i Vandellòs II abans del 2015 i manifesten en el mateix text el seu rebuig a la interconnexió amb França de 400.000 watts "ni per Sentmenat-Bescanó-Baixàs ni per Vic-Baixàs ni per cap altre costat". Segons el portaveu de l'organització, Antoni Garcia, la línia respon "només a interessos especulatius de les elèctriques i de la indústria nuclear".

En la mateixa línia, els Verds pretenen que es desenvolupin "polítiques d'estalvi i eficiència que vagin en la direcció de la reducció d'un 1% anual de la demanda energètica final mitjançant plans d'acció en els diversos àmbits i sectors".

Garcia ha reiterat el seu suport a les reclamacions del moviment ecologista i a les més de 30 associacions ecologistes, socials i veïnals, entre elles, Greenpeace, Ecologistes en Acció, Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya i DEPANA, que han promogut un manifest per una nova cultura energètica.

El portaveu d'els Verds ha demanat també la obertura d'una taula de diàleg i d'un nou procés participatiu entre els representants de la societat civil i del govern català per arribar a consensuar un nou pla energètic "que compleixi Kyoto, que fomenti decididament les energies alternatives, que estableixi un calendari de tancament de les centrals nuclears i que promogui una nova cultura de l'energia".


3) Obre el nou parc públic de Cal Llovet amb més de 6.000 m² per a l’oci i l’esbarjo (tret del web de l´ajuntament)
Fa pocs dies que s’ha obert al públic el nou parc de Cal Llovet, guanyant la ciutadania un nou espai d’oci i esbarjo en una de les zones de creixement més important del municipi, després que l’empresa promotora hagi lliurat a l’Ajuntament la finalització d’aquestes obres executades dins de la Unitat d’Actuació 17d-Can Llovet, a l’entorn de l’antiga bòvila. El nou espai obert al públic supera els 6.000 metres quadrats entre la plaça i les diferents zones enjardinades i és un lloc ideal per a la celebració d’activitats lúdiques a l’aire lliure, per a passejar i per a jugar els infants.

En el disseny del parc, la Regidoria d’Urbanisme ha vetllat per evitar les conegudes com a places dures i combinar l’espai pavimentat més propi de la plaça amb la zona de sauló, gespa i arbrat, de manera que la zona pavimentada està al voltant dels 2.000 metres quadrats, mentre que els jardins ocupen un espai superior als 4.000 metres quadrats.

Pel que fa a l’arbrat que s’ha plantat, s’han seguit criteris de sostenibilitat i les espècies que s’hi poden trobar són diverses i autòctones com ara el tarai, l’alzina, el pi pinyoner o la prunera borda. Altres elements que conformen el nou parc són l’enllumenat, els bancs, els jocs infantils i una font.