11.7.05

ALTERNATIVA 143

ALTERNATIVA 143
de juny de 2005
AQUEST DISSABTE DIA 9 DE JULIOL PERMENENT!


1) Vàries :
-Del 17-20 d´agost Mostra de Circ al Baix Gaià.
-Cada dimecres a les 19h (Juliol-agost) visites guiades pels muntanyans. Des de Cal Bofill.
-Proper ple: 13 de juliol a les 19:30h Tota la documentació a www.torredembarra.org
-23 de juliol: STOP! AKÍ STEM (grafitis, malabars, percusions...) al pg Marítim, on fan l´aeròbic. Org. Regidoria de Joventut.
-16 de juliol gimcama nocturna. Cal apuntar-se al Punt d´Informació Juvenil.
-30 de juliol: II Mostra de DJ´S a la Platja. Org. La Regidoria de Joventut.

3) Jornada sobre el canvi climàtic a Catalunya 12 de juliol de 2005, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra. Organitza: Ajuntament de Torredembarra – Regidoria de Medi Ambient
Col•labora: Generalitat de Catalunya – Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible. Departament de la Presidència
A les 17 h. Places limitades. Cal confirmar l’assistència al tel. 977 641 672.

4) Propera assemblea mensual la farem a la Sala de Reunions del Casal. L´anunciarem amb cartells. 27 de juliol a les 22h.

5) PERMANENT 9 DE JULIOL DE 2005. Resumet:

1) Reglament de participació ciutadana. S´han retocat aspectes de l´avantprojecte per tal que no es trepitgi el Consell de Sostenibilitat. Es podrà intervenir als plens, portar mocions, convocar referèndums,… Encara s´està estudiant el document.
2) Proper ple. Moció del Consell de Sostenibilitat sobre l´estalvi d´aigua s´aprovarà: Per establir una ordenanza d´estalvi d´aigua. Crear una comissió d´estudi.
3) Decret d´estalvi d´aigua urgent per a la Torre (dutxes platja estaran tancades de nit, etc) i recomanacions per a la ciutadania (reaprofitar l´aigua de les piscinas infantils, tractar bé l´aigua de les piscinas perquè duri més, etc). Es farà un avís pel poble.
4) Sorea està mirant com reutilitzar l´aigua de Nova Torredembarra.
5) Fins ara (govern CiU) l´ACA informava favorablement respecte la disponibilitat d´aigua per seguir construint. Ara en canvi diuen que no hi ha aigua. Problemes pels constructors (¡). Cal redefinir el model de ciutat. A la Torre hi ha 43 immobiliàries.
6) El 22 de juliol entrarà la proposta de projecte a la Comissió d´Urbanisme de la Generalitat. Després ho enviaran a la Torre.
7) Reglament de cal Bofill entra al proper plenari. Es publicara al bopt i llavors ja tindrà validesa jurídica. S´abstindrà l´admc.
8) Marca turística Costa Daurada-Baix Gaià. Ja està registrada. Promoció turística pròpia (esports, turisme rural, …). S´ha presentat la proposta a la Diputació. És una iniciativa històrica on s´han sumat tots els ajuntaments del BG.
9) Moció a favor de destinar la part dels diners de les declaracions d´hisenda que hauria d´anar a l´església o accions socials a qüestions socials ja que actualment l´Estat els destina a altres finalitats. L´admc s´abstindrà.
10) Es comenten les diverses il.legalitats comeses per una famosa empresa constructora torrenca i el procés judicial seguit.
11) Article nostre a la revista del Consell Comarcal denunciant el mal funcionament de la recollida selectiva de residus.
12) Locals d´assaig per a grups de rock. S´està parlant amb l´escola de música. Estem parlant amb una empresa tarragonina perquè mentre els grups tinguin la possibilitat d´anar a Tarragona en locals professionals.
13) Hem rebut felicitacions oficial del canvi que ha donat la regidoria des que hem entrat.
14) L´skate park ja està en mans dels tècnics. Es prepara el plec de clàusules per fer el concurs.
15) S´està fent un web només de joventut feta per l´assemblea de joves.
16) JOVENTUT: Han organitzat 5 nits d´activitats a partir de l´últim cap de setmana de juliol.
17) La tècnica de joventut participa a totes les trobades i jornades de treball de joventut. El regidor l´acompanya sempre que pot.
18) Es planteja fer un sopar de l´Alternativa al tros. Serviria per posar en contacte tota la gent que està treballant amb l´ABG i recaudar uns calerons per editar el tdb. Valdria 5 euros i el sopar seria senzillet. Serà un dilluns. Es proposa el 25 de juliol.
19) Es proposa deixar TDBs a tots els forns. Per aquest motiu es proposa canviar el format (de DIN-A3 a DIN-A4). No arribem a cap conclusió final.
20) Feina de la “policia ambiental”. Han començat els 4 treballadors. El seu treball és molt positiu. Han fet desenes d´informes d´abocaments, vigilen els muntanyans, … Mica en mica s´aniran solucionant les mancances i coordinant millor les actuacions.
21) Encara no estem d´acord amb el conveni de COBAPSA pel tema de les escombraries.
22) Aquest mes no farem cap permanent ordinària. Farem totes les extraordinàries que convinguin. L´assemblea de final de mes es manté en peu.

ALTRES HERBES
1) Guarderia de platja: tots els dies davant l´església de Baix a Mar.
2) Gimnàstica, aeròbic… de dilluns a divendres a la platja (costat del Port)
3) Dill, Dime i divendres tai-xi platja (costat del Port)
4) Dissabtes i diumenges passejades marítimes (Escola de Vela-Port)
5) Competicions esportives (platja-costat del Port)
6) II Rec d´estiu (cinema a la Platja) 5-6 agost.
7) VII Concurs de sorra 12 d´agost
8) Mostra de Circ al Baix Gaià 17-20 agost
9) Campionat Tennis platja 27-28 agost
10) Visites guiades pel barri antic de la Torre. Dilluns a les 19h a la Pl Castell (Gratuït)
11) Cada dimecres a les 19h visita als Muntanyans des de Cal Bofill
12) Teatre de petit format a la pl de l´Escorxador. 23 de juliol 23h
13) El Jordi R. Morera té quadres a Ca La Padrina (Plaça de La Vila), a la cafeteria que hi ha al costat del restaurant Les Palmeres (Platja) i expo a Mont-Roig del Camp. Hi serà fins el 21 de juliol al Casal Cultural. És similar a la que va fer a Cal Bofill, un xic ampliada amb obra nova. Tothom hi és convidat. Per qui vulgui passar-se podem quedar qualsevol dia. Només cal que em truqui 977642262 (jordi morera.)
14) El 23 al vespre a l´Auca sopar i teatre amb l´Oriol Grau. 21h
15) Diumenge 31, 10h, II Enduro cronometrat organitzat pel Motoclub Baix Gaià
16) “Bennvolguts/des: Podeu consultar el programa de la festa del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra que es durà a terme els propers dies 14, 15, 16 i 17 de juliol del 2005. Hi esteu tots/es convidats/des! Salut! www.grallers.org/festamajor » D.M.
17) Presentació de “Castanya, la mula boja” “L’Agrupació de Balls Populars de Torredembarra presentarà avui dilluns 11 de juliol, a les 20.30 h, al Pati del Castell, el conte “Castanya, la mula boja” que és el segon de la col•lecció “12 morterets” de publicacions infantils inspirades en la Festa Major de la Torre, tal com ha comentat el president de l’entitat, Raül Flores.
“Castanya, la mula boja” és un conte de Francesc Mercadé (vinculat al món cultural de la Torre i membre de diferents entitats de la vila) amb il•lustracions d’Àngel Sauret (professor de dibuix, de la Riera de Gaià). La publicació és de 24 pàgines a color amb una tirada inicial de 300 exemplars que es vendran als quioscos i llibreries de Torredembarra i inclourà un retallable per als més petits amb una mulassa que es convertirà en una titella de mà. També s’inclou informació sobre la gralla i les melodies que fan ballar la mulassa.
La presentació anirà a càrrec d’Imma Pujol, bibliotecària i narradora, amb música d’Adrià Grandia (jove músic vendrellenc que tocarà la sonsonia electrificada) i comptarà amb la presència de l’alcalde, Manuel Jiménez, i del president del Patronat Municipal de Cultura, Gerard Ciuró. “ www.torredembarra.org