9.4.07

ALTERNATIVA 274



Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

Amplieu totes les notícies a través del nostre web!
http://alternativabaixgaia.blogspot.com

0.- ENS VEIEM!

10 abril: Comissió Electoral 21h
14: Diada republicana

1.- ROQUER
El Departament de Costes de Ministerio ha fet l’aprovació inicial del camí de ronda de 1800 metres de llarg.

2.- ENTITATS
S’ha fet l’aprovació inicial del projecte de rehabilitació de l’antiga caserna de Baix a Mar. Hi haurà espais per a les entitats.

3.- PODA
S’han instal•lat 12 contenidors per a recollir la poda.

4.- DIADA REPUBLICANA
14 D’ABRIL DE 2007
10h ESMORZAR A VESPELLA
12h CEMENTIRI DE VESPELLA
19h RECITAL A L’AUCA
21h CONCERT
22h SOPAR
Per apuntar-se a les activitats gastronòmiques: 696363328

5.- TORRENT DE VESPELLA
“Sr. T.........
ACA

Li adjuntem diferents imatges de les actuacions en curs que l'Ajuntament de Vespella realitza al Torrent de Mas d'en Planes o altrament dit de Salomó-Vespella; les intervencions fins al moment han consistit en l'eliminació de vegetació de les riberes ("neteja", desbroç...), i la diposició de runes i rocam. L'impacte sobre els seus ecosistemes és evident, però més preocupant encara és la manca de planificació raonada dels fets i de justificació. Tanmateix és palès l'apreci del veïnat de Vespella vers el seu Torrent, de forma que ja han estat diverses també les actuacions de restauració de la vegetació riberal al llarg dels anys: reforestacions del bosc de ribera potencial (d'albereda, salzeda de sarga, baladrar, murtrar amb margalló i tamarigar), les quals però, no han reeixit mai per la pròpia desídia de l'administració en qüestió en el seu correcte manteniment, o el seu menysteniment, com és el cas actual. Esperem pugueu esbrinar-ne les pertinents responsabilitats, alhora que desitgem de poder recuperar ambiental i socialment el nostre Torrent. Atentament,”

6- RECICLATGE
L'any 2006 el reciclatge ha augmentat fins al 20,9% (l'any 2005 era del 13,4%) malgrat que els serveis són deficitaris i estan privatitzats des de fa anys

7.- LA POBLA
L'acte de l'Alternativa a La Pobla de Montornès ha resultat ser un èxit. S'ha aconseguit convertir l'acte en una trobada dels diferents caps de llista de la comarca i a l'hora una eina d'informació i de debat. Cal dir que hem pogut confirmar que la candidatura de La Pobla tira endavant i que la cap de llista serà una dona. La sala d'actes de l'Ajuntament s'ha quedat petita per per encabir tot el públic. Hem quedat que enviarem una còpia del documental sobre el canvi climàtic a tots els que ho han demanat.

ALTRES HERBES

a)AGENDA

12: Jornada de treball pel Gaià a Valls
14: Cap de setmana republicà
14: Jornades portes obertes al Pavelló
19: Ple municipal
20: Nit de l’esport
20: Sopar solidari amb K9 a Tamarit.
20 i 21: II Jornades de Salut
21:a les 10 de la nit. Pati del castell Lectura dramatitzada “IMATGES DEL BAIX GAIÀ”, sobre textos de Ferran de Querol. A càrrec de: Grup d’Aficionats a l’Art.
Organitza: El NUS ESCÈNIC
23: Celebració infantil del Sant Jordi Pl. Castell 17h Teatre 21h
27: Lliurament Premis Torredembarra
28. Dia Internacional de la Dansa 19h Pl Castell

Maig
4 i 5: Trobada de Conta contes dels PPCC
27: Eleccions municipals

Juny
9: IV Trobada de les terres del Gaià a la Sínia

b) La Roser ens fa arribar aquesta info: “Benvolguts/Benvolgudes, Us escric per informar-vos que els dies 5-7 de juliol de 2007 celebrarem a Queen Mary College, University of London el Congrés Internacional Cultura i Identitat Catalana a l'Era Digital. Actualment i fins el dia 4 de maig resta obert el termini per presentar propostes de comunicacions. Trobareu tota la informació a: www.modern-languages.qmul.ac.uk/hispstudies/catstudiesconf07_cat.shtml”
PENINGTEXT_MSNBH