12.9.05

ALTERNATIVA 153

0) Intent de resum de la darrera permanent:

-Vist com ha anat demanarem que l´Ajuntament no fagi les vacances a l´estiu, perquè hi ha molta feina (serveis, residus, etc)
-S´ha parlat amb 60 empreses que no reciclen bé.
-S´han convocat a les associacions per parlar dels residus.
-Hem detectat les mancances de la depuradora, que les inversions que s´hi havien de fer no s´han fet… Hem aconseguit el compromís de la generalitat de fer-hi les inversions necessàries.
-També proposarem que Roda i Creixell en tinguin una altra, de depuradora, per tal d´evitar que es col.lapsi.
-Rasa del costat de l´edifici Las Dunas (?). Els veïns volen que es soterri però això és inviable. Seria un perill els dies de pluja. L´ACA no vol que es tapin les rases. Els veïns d´aquest bloc de pisos també estan contra que es contrueixi una mesquita que diuen que s´hi ha de fer. No tenim cap constància que això sigui cert. L´integrisme religiós va a l´alça.
-Cal convocar una nova reunió amb els representants musulmans.
-17 setembre FIRA SOLAR a la Plaça del Castell. Ve una empresa de Galícia. Hem rebut propostes de tot l´Estat. L´any vinent s´haurà d´ampliar la infraestructura. Diputació de BCN farà una demostració d´aparells solars, muarl gas, bio sol, gepec, ecologistes en acció, ...
-Jornades Interculturals: diferents regidories, Joventut també, campionats esportius, música, gastronomia... És el primer cap de setmana d´octubre (Coincideix amb Gaià Folk, Correllengua, fi de curs de glossada).
-Agost: Hem rebut dos milions de pts de subvencions per joventut.
-Setembre-Octubre l´Agrupament Escolta Els Salats presentarà el seu projecte de X Aniversari.
-Aquest setembre: Concurs públic per fer la pista d´Skate.
-Zona verda del carrer Lleida: S´ha desbloquejat. Els tècnics estan fent el projecte definitiu.
-Muntanyans II. Trobada d´aigües tortes. Principi d´acord, després de diferents contactes. El paper del conseller 1. Moviments a costes. El paper d´erc, psc i git bloquejant les nostres propostes per demanar nous informes. Informe de Milà a alcalde de la Torre. Lluís té un dinar amb Milà per aquest tema dilluns. ICV està treballant molt aquest tema. Fotos de l´espai inundat.
-Medi natural de la Torre ha de potenciar el litoral però també la part rural (convenis, tallers, esborrany de projecte per buscar ajudes, Mas Pujol: possibilitats, estat d´abandó, marges, senyalització).
-Hem demanat una ajuda a la generalitat per tenir un vehicle per medi ambient-vigilants.
-Efecte molt bo dels vigilants. Han crescut les consultes telefòniques sobre residus al veure el control, senyalització del canyadell, ... Esperem que la generalitat ens continui subvencionant aquests vigilants. Els treballadors han pencat de valent. S´estan formant.
-Runa del costat del Far acumulada aquest estiu.
-La cessió privada al municipi (ridícula) del bosquet del canyadell (arran de les movilitzacions) tornaria a ser propietat privada als dos anys de la construció (!). Olé jugada del polítics i dels contructors de llavors. Actuacions immediates.
-Falses acusacions de cdc sobre el personal vincultats al psc, CONFIRMAT, que és fals.
-Cas sagal. Vam demanar que fessin fer una declaració oficial a l´agent implicat. Hi va haver una reunió al respecte.
-Creiem que cal una organització molt diferent de la policia local. Creiem que haurien de ser fora del nucli antic. Deixar-hi com a molt una oficina.
-L´opuscle Baix Gaià és comarca ve endavant. 1000 exemplars. Pressupostos. Disenyador treballant.
-Zona peatonal i PEMU. Propera reunió amb els tècnics que ens van venir a assessorar.
-Pressupost. Caldrà que quan tinguem un esborrany se´l pugui llegir el Pau C. En el mateix sentit proposem crear una petita comissió amb el Pau C que analitzi el pressupost del 2005 per fer propostes pel 2006. (Octubre-novembre)
-Aviat comencem cursets de cuina, amb el Consell Comarcal.
-Llista de correu de l´ABG. Per apuntar-se cal enviar un correu al franscesc mercadé (francescmercade mac.com).
-ASSEMBLEA D´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. Es proposa fer una assemblea anual amb tots els pobles. Es podria fer després de la roda de presentacions de la campanya BG és Comarca.
-Treball i cohesió de les EPM (Entesa de Progrés Municipal) molt importants.
-BOTIFARRADA.
-Hem recollit 90 euros al pot de l´ABG de l´Auca.
-Consell Municipal de Sostenibilitat: Cal una persona per les tasques de secretaria. Al setembre engega de nou el consell. Cal reoganitzar el funcionament del ple del consell perquè no hi hagi persones que puguin monopolitzar el debat.
-La setmana que ve es marquen nous horts ecològics de jubilats. Hi ha 17 persones en llista d´espera.

1) “Aprofitant el sopar del dissabte, vaig repescar , amb en Jordi S. , d'estudiar la possibilitatde projectar la via verda (Roda de Berà-Reus) com a via per promoure un turisme eco del Baix Gaià. Mirant el mapa cartogràfic de la GENE, veig que és una bifurcació que surt uma mica més enlà del ramal que se'n va cap a Lleida i que arriba fins a Reus.
Si obrim un debat per projectar funcions de la via verda-passos a seguir per implicar administracions-ajuntaments etc.seria interessant recollir opinió de tothom...Bé per començar a trepitjar el terreny, amb el Jordi vam dir de buscar un diumenge que anés bé i convocar una excursió (fer un tram) per copsar una primera visió real del terreny.
res més per ara.ens veiem. Jordi r.”

1) COSES
-29 set-2 octubre: Setmana intercultural.

-ENDAVANT AMB LA LLISTA DE CORREU DE L´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ. CAL QUE ENVIEU UN CORREU AL CISCO I ENDAVANT… francescmercade@mac.com . Aquest grup pretén compartir reflexions encaminades a la construcció d'un discurs comú, amb l'objectiu de consolidar-nos com a organització política.

-REUNIÓ OBERTA D'INTERCOMARCAL D´ICV del Camp de Tarragona el dia 13 de setembre, dimarts, a les 19 hores al Local d’ICV de Tarragona amb un únic punt de l’ordre del Dia “ SITUACIÓ POLÍTICA”. Es extraordinària, per la actual situació política, tal com diu el títol, i oberta perquè es ampliable a tots i totes els Regidors i les Regidores d’ICV del Camp de Tarragona, i a altres adherits i adherides, i qui vosaltres penseu que sigui interessant la seva presencia en aquesta reunió. Es necessari que estiguem tots i totes. Farà la presentació Dolors Comas. Salutacions, Carmen.


28: ASSEMBLEA MENSUAL

10,17 i 24: PERMANENTS A LES 12H

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

4) La Botifarrada Popular a l'Auca per l´11 va ser un èxit.

ALTRES HERBES

1) Activitats relacionades amb el medi ambient
*Neteja de l´espai natural dels muntanyans el 17 de setembre.
*Activitats en motiu del Dia Mundial Marítim el 25 de setembre.

2) CAL BOFILL. CENTRE D’ATIVITATS MEDI AMBIENTALS D’11 A 14 H I DE 16 A 19H. dURANT TOT EL DIA
IV TROBADA SOLAR TORREDEMBARRA 17 DE SETEMBRE DE 2005 PROGRAMA ACTIVITATS I EXPOSITORS

DEMOSTRACIÓ DE CUINES SOLARS AMB CAIXA I PARABÒLICA.
Activitat lúdico-demostrativa on tots els assistents podran degustar el aliments preparats en les diverses cuines solars. Durant la demostració els nens i nenes podran construir-se una cuina solar en miniatura.

DEMOSTRACIÓ DE VEHICLES ELÈCTRICS
Exposició de bicicletes amb suport elèctric, una moto i un patí elèctric, que els visitants podran provar amb un circuit tancat. Juntament amb l’activitat es munta una carpa des de la que es fa difusió i es dona informació sobre eficiència energètica i utilització de l’energia solar tèrmica i fotovoltaica.

MOSTRA D’ENERGIES RENOVABLES
La mostra d’Energies Renovables és un remolc que reprodueix l’aplicació de les energies solar i eòlica en un habitatge equipat amb ells aparells i electrodomèstics més usuals i en el qual es pot observar l’ús racional o aprofitament d’aquestes energies

TALLER DEMOSTRATIU SOBRE MOBILITAT SOLAR
Vehicle elèctric de transport que porta al sostre uns panells fotovoltaics.
A l’interior es pot projectar un audiovisual sobre activitats i demostracions de vehicles elèctrics.

EMPRESES PARTICIPANTS
1. INSTAL•LACIONS TONVA S.L.
2. MURAL-GAS / COTS TARRAGONA
3. BIOSOL (Pendent confirmació)
4. SUN SYSTEMS ENERGIES RENOVABLES, S.L.

ASSOCIACIONS PARTICIPANTS

1. GEPEC- ENERGIA
2. MEDITERRÀNIA.
3. ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA

EXPOSICIÓ
Energia neta o energia bruta...
Amb quin tipus d’energia creus que podrem viure?

JORNADES INFORMATIVES
12h a 13 h. MURAL GAS / COTS TARRAGONA
Temàtica que tractarà la jornada:
• Conceptes bàsics sobre l’energia solar tèrmica.
• Conceptes bàsics sobre l’energia solar fotovoltaica.

17h a 18h. SUN SYSTEMS ENERGIAS RENOVABLES SL
Temàtica que tractarà la jornada:
• Panells Termodinàmics d’última generació.
Distribuïdor oficial a Catalunya: SOLAR PST
Aigua calenta sanitària, calefacció i piscines inclòs amb vent , pluja i sense sol els 365 dies de l’any.

TAULA RODONA
EL PLA D’ENERGIA DE CATALUNYA.
Estat actual i el posicionament de grups d’ecologistes, partits polítics amb representació parlamentària i representants de l’Administració.
Hora: 19 h. Cal Bofill. Centre d’Activitats Medi Ambientals.

3) Retall de diari: “La plataforma denuncia que els últims aiguats han demostrat que els Muntanyans de la Torre són inundables
L'entitat diu que seria una «irresponsabilitat» construir part dels 550 habitatges » (…)

4) Un altre retall: “Torredembarra trasladará su Patronat de Turisme hasta la Casona del Carme
La antigua fonda de principios de siglo XX ha sido restaurada
El paseo de Rafael Campalans de Torredembarra ofrecerá una imagen diferente cuando termine la actuación urbanística que se está desarrollando. Aunque el recuerdo del cámping y la pineda que había ya es historia, todavía existe un edificio singular que es símbolo del turismo primitivo de la localidad. La fonda Casona del Carme, en la esquina con la calle Nostra Senyora Montserrat, está a punto de abrirse de nuevo para ser la sede del Patronat de Turisme. (…)”

5) Expo de pintura de la torrenca Sylvia Estruch a la sala polivalent del casal de la riera de gaià. Tardes i dissabte matí.