21.12.05

ALTERNATIVA 175

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

1) Ens veiem a la Permanent del 24 i al ple municipal de dijous 22 a les 19:30h.

2) “UN DIA PER A REFLEXIONAR SOBRE L’EVOLUCIÓ DEL PAISATGE A TORREDEMBARRA
El proper dijous, 29 de desembre de 2005, amb motiu de la celebraciÓ del Dia Mundial de la Biodiversitat, l’Ajuntament de Torredembarra, juntament amb el Grup d’Estudi i ProtecciÓ dels Ecosistemes del Camp (GEPEC-EdC) convoquen a la reflexió als habitants i visitants sobre l’evolució passada i futura del paisatge a Torredembarra. El format triat ha estat una conferència titulada 9340 anys d’evolució del paisatge a Torredembarra i litoral proper continuada del col•loqui. Com volem el paisatge de Torredembarra els propers 40 anys? El biòleg convidat és en Guillermo Reina-Rodríguez, membre del Grup de Geobotònica i Cartografia de la Vegetació. Dept. de Biologia Vegetal de la Universitat de Barcelona. Aquest biòleg va realitzar l’estudi Cartografía diacrónica de la vegetación y usos del suelo en el litoral catalán. El caso de Torredembarra (Tarragona)=94 amb el suport del GEPEC-EdC. Aquest treball va estudiar l’evolució del paisatge local durant 40 anys al litoral de Torredembarra, Creixell i Roda de Berà basant-se, entre altres materials, en fotografies aèries existents entre 1956 i 1996, fent una valoració de l’efecte de l’àrea protegida dels Muntanyans de Torredembarra (recentment ampliada en 27 hectàrees de Creixell). El lloc escollit per a la cita és la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra i l’hora de la convocatòria és a les 19h.” R. Aquest correu pot tenir alguna lletra equivocada perquè a l’obrir l’arxiu el text ens va sortir en html.

4) PANERA: La novetat d’aquesta setmana de la panera és que, a part del quadre de Jordi R. Morera, el CD dels TRES, els productes de la terra, la làmina del pintor Francesc Llorach Sisquet Pintor (el darrer alcalde republicà viu d’abans del franquisme), un pòster de Nunca Mais, una samarreta de “Baix Gaià” amb l’estel vermell i una postal de Salvem el Gaià, hem afegit un póster dels Ni Folla (grup precedent als Cagant Melodies i als Highleaf), el DVD del Correllengua "una eina per fer país" i una agenda del Països Catalans. Els números seran a la venda ben aviat. La panera es pot visitar al cafè. El sorteig és el 22!

5) www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

6) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II. L’ABG és l’única formació política que va votar en contra del projecte Pla Parcial Muntanyans II.

7) “Em plau comunicar-vos que el jutge del Vendrell ha arxivat avui la
querella presentada per Casa Daurada-BCN Mediterrania contra Fèlix
Alonso, queda encara la possibilitat que els querellants presentin un
recurs que en aquest cas aniria a l'Audiencia” F. F.

8) En col•laboració amb altres regidories hem distribuït a tots els estudiants torrencs un díptic amb les activitats de Nadal (casal de Nadal dels Muntanyans...)


ALTRES HERBES

1) Vols fer un regal diferent? A l’Auca hi ha productes de la terra (catànies, licors i CDs). També queden un parell de llibres dels camins del Tarragonès, samarretes del Baix Gaià, del Gaià Folk i dels vogadors. Queden DVDs sobre els muntanyans.

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions

DIA ACTIVITAT

22 des. Curs de monitors (preguntar a l’Agrupament o al PIJ)
24 des. Últim dia de la recollida de joguines solidària a l’Auca organitzada pel Ball de Diables Infantil.
.27 des. A la recerca de plantes (CIM)
28 des. Els ocells t’inviten a conèixer-los (CIM)
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica. 19h a la sala de plens de l’Ajuntament conferència sobre l’evolució del paisatge de Torredembarra.
29 des. Busca materials a la platja natural (CIM)
30 des. Descobreix qui habita les dunes (CIM)
31 des. Festa de cap d’any a l’Auca
Caritas de la Torre ha engegat la seva campanya de Nadal. Recullen xampú, llegums, diners, llaunes, etc. tots els dimarts de 19h a 20h

2006______________

15 gen. Homenatge als republicans enterrats a les fosses comunes de Vespella i dels morts del Baix Gaià als camps de concentració nazis. L’acte surt anunciat als actes de nadal/reixos de Vespella.
26 feb. XII CALÇOTADA DEL BAIX GAIÀ
23 abril: TRES al Botarell
29, 30 abril XX Setmana Catalana de Vela.
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
28 maig: TRES a Torredembarra
Tardor: II Jornades Interculturals

3) Per cap d’any, una vegada més, s’està organitzant un sopar-guateque al Cafè. Cal apuntar-se a l’Auca i allí us explicaran els detalls.
6) El bolg personal de l’Antoni Garcia, portaveu dels Verds, Esquerra Ecologista i amic de l’ABG (ens ha vingut a visitar diverses vegades): http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/6115
11) Al casal, al costat de la porta del bar, hi ha un dels punts de recollida d’olis. S’hi pot anar a abocar a qualsevol hora del dia.

12) EL NUS ESCÈNIC Sortida al Teatre ,diumenge 22 de gener del 2006 a La Lira Vendrellenca (El Vendrell) per veure ELS PASTORETS Sortida. Avinguda de la Sort (davant la Caixa) a las 4 de la tarda Preu per persona : Socis i nens 14 € ,no socis 18 €. Data límit per fer i pagar les reserves : 14 de gener a Joan Porta 977.64.00.63.

13) LES NUCLEARS VAN MATAR EL PRESENT!
VOLEM QUE MATIN EL FUTUR?


El proper 26 d'abril de 2006 farà 20 anys de l'accident a la central nuclear de Txernòbil.
http://www.100x100renovables.net/#in