13.11.05

ALTERNATIVA 169

Butlletí Setmanal de l´ALTERNATIVA BAIX GAIÀ

0) Algunes matitzacions del tema ràdio:
“Personal recomanable: De fet parlaríem del director i del cap d’emissions. Periodista i técnic, implicats i coordinats.
Programació de cabuda. Espais de compensació.
L’alcalde amb directe. Els altres regidors.
La filosofia de compensació i just en l'exemple s'amplia més. Si hi ha una hora de l'alcalde a la setmana es programa alhora Les altres veus Micro Obert Tertulies i/o espais monogràfics. El fet és que quan es personalitza una hora i es pot difondre una impressió, la programació la compensa donant alhora veu a oposició, altres grups, ciutadans i tècnics si cal. I sempre després de tenir capacitat d'editar noticiari, amb la forma que es pugui, local, comarcal i general.
Unitat mòbil: val uns 8000 euros (fa un any).
Inclou el ràdio enllaç. Es a dir l'emissor que fa possible que l'antena no estigui a prop de l'emissor principal. El preu contempla també l'unitat mobil i les antenes dipolars per a conectar amb els dos centres: emissora i centre d'antena.
Hi ha molt a comentar.”

2) És a punt un curset de monitors impulsat pels escoltes amb el suport de la regidoria de joventut.

3) Aquesta setmana els companys d’Altafulla es reuneixen amb els advocats per preparar la defensa en el judici de principis de desembre. El motiu de la denúncia és el contingut d’un article publcat al butlletí de l’ÀBG-Altafulla.

4) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

5) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II. L’ABG és l’única formació política que va votar en contra del projecte Pla Parcial Muntanyans II.
6) Permanent 12 de novembre de 2005 Resum:
Ass Jordi S., Jordi P., Pau A, Pau R, Rosa, Lluís, Pepe, Josep F, Gerard, Jordi R, Ana M, Lluís B., Aurora

1) Hem rebut informació del parc del Delta.
2) Avui ens hem reunit amb el Sagal pel tema del conflicte amb la policia local. Dilluns ens tornarem a trobar amb ell per preparar un recurs.
3) Ja tenim les dades de les enquestes dels residus. Hi ha algunes dades significatives: Hi ha un 25% de ciutadans que no van mai als contenidors de la selectiva. (!) Perquè no els utilitzen? Perquè estan massa lluny, massa plens, manquen contenidors, no tenen espai a casa. Es farà un resum i es presentarà a la premsa. Un 75% vol amb contenidors i no el porta a porta. Un 70% veuen be l’actual selectiva. Es detecten els barris més predisposats al porta a porta. Grans productors: reciclen poc. Mai: un 72% el plàstic... Grans supers tenen l’obligació de tenir el seu propi servei. Ho estan fent ara mateix malament.
4) L’admc va demanar els números del medi amient. L’interventor confirma que tot està perfecte. Hem aconseguit molts diners de subvencions (uns 30 milions de pts). Al Som-hi farem una explicació detallada de les despeses. Hi ha pendents altres ajudes (PEL PEIN, ETC). Dels 11 milions pressupostats a medi ambient – torre encara ens sobren diners.
5) Acord pressupostari per comprar muntanyans II. És un pacte ICV-PSOE-ERC després de les negociacions Milà-Narbona. En canvi el que s’ha publicat a la premsa és erroni perquè s’ ha obviat que l’esmena era signada per ICV, també. Enviem adjunt les esmenes als pressupostos DE L’Estat d’icv-iv-iu on ho podreu comprovar. Són 20 milions d’euros que s’aniran ampliant cada any per rescatar espais naturals. Es començarà per espais urgents com Muntanyans II. Erc es va oblidar de posar al seu comunicat que l’esmena dels muntanyans (II) l’havia signat conjuntament. Analitzem la darrera roda de premsa i les declaracions de l’acalde. Cal explicar la cronologia del conflicte muntanyans II perquè la ciutadania pugui saber com està l’estat de la qüestió. Des de la regidoria demanarem que no es construeixi a Muntanyans II. També ens reunirem properament amb el grup IV-IU-ICV de Madrid. La primera setmana que vam entrar al govern municipal ja vam portar el tema de Muntanyans II a Barcelona. En aquell moment l`equip de govern va donar suport al corredor biològic. Posteriorment Llort va fer l’informe de la famosa ralla, incomplet, però que obria les portes a buscar solucions.
6) Dijous ens vam reunir amb el director de medi natural
7) Al País surt un mapa estatal amb els 113 espais naturals que l’estat vol comprar. Entre ells surt muntanyans II.
8) L’empresa ha presentat el contenciós contra la generalitat per muntanyans II. No n’ha posat cap contra l’Ajuntament.
9) El Departament Medi Ambient farà una nota de premsa sobre el tema de muntanyans II.
10) Farem una panera per nadal.
11) Acte públic de l’abg la setmana del 12 de desembre per explicar la nostra gestió durant un any.
12) Debatem el tema de la legalització de les drogues toves. Defensem un canvi legislatiu i una major informació als joves. Treballarem el tema amb la tècnica de joventut.
13) Estem preparant jornades de salut.
14) Lluís B. i el seu company de treball arquitecte donen més detall del projecte-proposta de cara a remodelar la plaça de les Monges. És una plaça importantíssima, un lloc de trobada, de pas. No hi ha ombra! Cal crear a través de l’art un leiv motiv de Torredembarra. Possibles finançaments externs.
7) Hem instal.lat al Cafè una guardiola benèfica per poder pagar el proper TDB. La tindrem un mes.
ALTRES HERBES

1) Ajuts a la rehabilitació d’edificis: Existeixen diverses ajudes per rehabilitar, guanyar accessibilitat, adequació d’instal·lacions de les xarxes de sanejament, per la millora de l’aïllament tèrmic o acústic, per a la instal·lació dènergies renovables. (poden ser acumulables) Telèfon: 012.

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions

DIA ACTIVITAT

Fins 27 nov. expo Cristina R. Al local del Carrer Carniceria.
Fins el 26 nov. Expo Abel Fusté. Ajuntament
12 NOVEMBRE: TRES a Alcover 22h
13 nov. Passejada a la Mola Info: sinibald@tinet.org
16-20 novembre XX Expo ornitològica al Casal
20 nov. Concert de Santa Cecília pro Unicef 19:45h a l´Església
21-24 nov.Curs d´astronomia Cal Bofill sinibald@tinet.org
25 nov. 21h Bibliocontes
2 des. 20h Pati Castell Guardons esportius 2005.
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
4 des. Excursió al Bosc del Lleó sinibald@tinet.org
17 des. A Cal Bofill conferència sobre les praderies de posidònia CESM.
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
2006
23 abril: TRES al Botarell
29, 30 abril XX Setmana Catalana de Vela.
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
28 maig: TRES a Torredembarra

3) “DES DE L'ASSEMBLEA DE CIUTADANS, CIUTADANES I ENTITATS, DEMANEM A
L'AJUNTAMENT DE REUS QUE ES PERSONI COM ACUSACIÓ PARTICULAR EN EL PROCÉS
JUDICIAL CONTRA EL GRUP DE NAZIS DESARTICULAT A REUS
L'Assemblea de Ciutadans, Ciutadanes i Entitats de Reus, reunits en assemblea el 2 de novembre per tal d'analitzar el cas del grup de nazis de Reus i d'altres localitats del Camp de Tarragona, que el passat 22 d'octubre van ser detinguts per la policia municipal quan anaven a atemptar amb còctels molotov contra la mesquita de Reus, fem les següents valoracions:
- Felicitar-nos per la detenció i processament d'aquest grup de nazis que ja més d'un any que venia actuant al Camp de Tarragona, i que era responsable d'actuacions violentes diverses: nombroses agressions a persones immigrants o d'ideologia esquerrana; atacs a locals (com per exemple alguns bars de Reus i Salou, o a la mateixa mesquita el setembre
de 2004, o les pintades a la seu d'IC-V de Vila-seca); realització de nombroses pintades pels carrers, especialment per Reus, Salou i Vila-seca; repartiment de propaganda racista i xenòfoba, etc.(...)”

4) Recomanem vivament l’article de Josep Maria Huertas “El risc de les bajanades” publicat a l’Avui del 8-11-2005
www.avui.com/cgi-bin/resultat?http://www.avui.com/avui/diari/05/nov/08/94829.htm

5) La Societat Arqueològica de TGN dóna suport a la petició veïnal per conservar la rectoria de la Riera de Gaià.

6) “Tenim altre cop feina. Hi ha una votaciÃ_ a l'emissora del Sr. Del Olmo pel tema de si som una naciÃ_. Anem bé, encara que hem de millorar-ho. Conectant-vos a http://www.puntoradio.com/ i a la part inferior dreta
trobareu el boto per votar. Cal esmentar el resultat, tot i que, en
principi, nomes deixa votar una vegada. Si us plau fes-ho corre.”