15.10.05

ALTERNATIVA 164

0) Petit resum de la REUNIÓ DE LA PERMANENT DE L´ABG 15-10-05

a) Ampliació de la neteja dels carrers, s´ha dividit la torre per zones. És un intent de millorar la neteja de la Torre. Es valora positivament. Caldrà veure.
b) Properament ple del consell comarcal per renovar l´organització del Consell. Entra Lluís Hernández, que estarà a 4 comissions. Lluís passa a la vicepresidència. Lluís coordinarà un butlletí electrònic de la feina al Consell. Des d´allí es recolliran propostes, mocions, de la gent, els col.lectius, etc. Cal aprofitar les possibilitats que dóna el Consell Comarcal.
c) S´analitza la nota de premsa d´un col.lectiu sobre la Planta de Compostatge del Botarell. De retruc hi ha un apartat que malparla de Torredembarra, el seu ajuntament i la mala gestió del propi col.lectiu denunciant (es critica la gestió dels tècnics...). Molt curiós. Menteix vilment (amb coneixement de causa) respecte el finançament d´activitats informatives. Totes aquestes activitats s´han finançat amb diners de subvencions de la Generalitat. i no amb diners municipals. L´estil del llenguatge és groller. S´insulta a una treballadora. Com no entenem res passem a un altre tema.
d) Es preparen propostes de gestió de l´àrea natural i de l´àrea rural.
e) Ahir hi va haver reunió amb Escoltes.
f) S´està preparant un curs de formació de monitors.
g) Proposta de remodelació del Pere Badia, plaça Monges, carrer nou, plaça de la Font (1a fase). Esborrany damunt la taula. Soterrament de cables. Es recullen propostes. Caldrà, però, analitzar-ho detalladament en una comissió. Arbres. Encara que la intervenció urbanística sigui en fases l´inici de l´illa de vianants hauria de començar sencera, per no crear greuges. Cal que el pla inclogui temporització, promoció de la zon comercial, etc.DIJOUS 20 A LES 20:30H a l´Ajuntament reunió de l´abg per analitzar el document. Fora bo que no hi faltessin: Jordi P., Siscu, Lluís, Pep F. Enric B. i tots els que volgueu. Finalment es recorden els famosos pilons d’enyorades (per algú) legislatures passades. Permenteu la conya del cronista...
h) PRESSUPOSTOS 2006: S’acorda convocar una reunió pressupostos abg. 24 d’octubre a les 20h, espai a confirmar. Tenim totes les ordenances fiscals de l’any 2005. No volem que es pugi la quota dels alumnes de l’escola de música. Però s’ha de garantir optimitzar els recursos/professorat. També cal treballar perquè la generalitat pagui la part que hauria per l’escola municipal. L’estat de l’edifici és lamentable i això és un impediment. Noves ordenances fiscals: proposarem augmentar els destinats al constructors, perquè quan manava la dreta no els hi pujaven (l´admc els va pujar un 0%). IAE, QUE VA DEStinat a les empreses grans, també.
i) Habitatge públic. Document municipal nou per tirar endavant l’habitatge social.
j) Patronat Antoni Roig: Ens hem començat a assessorar. Dissabte que ve tenim una reunió a la Diputació.
k) Piscina municipal. Dèficit econòmic. Cal canviar la gestió. Estudiem una proposta que podria reduir un 40% el dèficit. Seria de cara a l´1 de gener.
l) Analitzem el paper dels Patronats Municipals i els seu futur. El seu paper en la gestió del pressupost. Parlem en termes generals i quines haurien de ser les nostres propostes. Cal una gestió professional, fent quadrar els pressupostos.
m) L´interventor està posant en ordre totes les àrees. S´estan ordenant tots els problemes històrics.


1) Octubre PERMANENT : 22 ASSEMBLEA MENSUAL : 26

2) http://www.alternativabaixgaia.blogspot.com/

9) L´Alternativa Baix Gaià continua sent l´única candidatura municipal que s´oposa al pla parcial Muntanyans II.

ALTRES HERBES

1) www.gaiafolk.org

2) Agenda d´activitats de diferents entitats i administracions del mes d´octubre:

DIA ACTIVITAT

16: Concurs de castells a Torredembarra
16: 10h Marxa Gaià-Muntanyans.
17-23: Setmana de l´energia (s´ha repartit un tríptic a tots els estudiants de Torredembarra).
21: TRES A LA FONDA de La Riera de Gaià
22, 23: Gaià Folk a Altafulla
22, 23: Curs de formació de voluntaris als Muntanyans
26: Assemblea de l´ABG
28: Presentació del llibre de camins del Tarragonès a l´Auca.
29: Carrau a La Riera.
30: Trobada de Mulasses i espectacle infantil a Torredembarra
31: Castanyada de l´ABPT i Gaià Folk a L´Auca.
2 novembre: Visita guiada gratuïta sobre fotografia de natura als Muntanyans. 9h cal Bofill
4 de desembre: Visita sobre Baix a Mar 9h Cal Bofill
18 desembre: Neteja dels Muntanyans
28, 29 desembre: Curs de formació del voluntariat als Muntanyans
29: Actes en motiu del dia Internacional de la diversitat biològica
Primavera de 2006: Actes del X aniversari de l´Agrupament Escolta Els Salats.
3) http://www.2005india.blogspot.com/ VEIEU LES NOVETATS DEL VIATGE A L´INDIA A LA PARET DE L´AUCA.
4) Queda un CD per vendre a L´Auca del Correllengua (Coses, Obrint Pas, Ovidi...)
5) S´ha creat Iniciativa Enta Aran Verds per lluitar contra l´especulació a la Val d´Aran.
6) Timbal (núm. 61) L´adjuntem en pdf per a que el reenvieu.
7) MANIFESTACIÓ CONTRA LA VIOLACIÓ DE DDHH ALS IMMIGRANTS
Diumenge 16 d'octubre, 12h Plaça Sant Jaume de Barcelona fins a la Delegació de Govern
No a les valles de la vergonya. Deixarem que els matin o que els abandonin al desert?

8) TRIBUNAL INTERNACIONAL SOBRE EL DEUTE EXTERN
Dissabte 15 d'octubre 10h30-14h30 Sala d'Actes de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona Av. Diagonal 690, metro Palau Reial (L3)

El Tribunal de Barcelona sobre el Deute ecològic és la vista prèvia a la sessió del Tribunal Internacional sobre el Deute Extern que es celebrarà a Madrid els 22 i 23 d'octubre per jutjar la política de gestió de deute extern del govern espanyol, dels organismes financers internacionals i l'actuació de les empreses transnacionals espanyoles al Sud.
L’acte comptarà amb la presència, com a membres del Tribunal, d’Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, Carlos Jiménez Villarejo, ex-fiscal anticorrupció de l’Audiència Nacional, Miren Etxezarreta, catedràtica d’economia internacional de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Montserrat Puig, presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.
S'hi explicarà la relació entre l'Estat i les empreses transnacionals i també els conceptes de Deute ecològic i Deute Il•legítim, però el gruix de la vista prèvia del tribunal seran les acusacions concretes per part d'afectats i de testimonis dels impactes a Amèrica Llatina i a Àfrica de les empreses Repsol, Unión Fenosa, Pescanova, i el cas de la perca del Nil:
Organitzat per la Campanya "Qui deu a Qui?" (www.quiendebeaquien.org/catalan)
Més informació de l'acte: www.quiendebeaquien.org/catalan/docs/np_tribunal.pdf